Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 21 december 2022

Samsung Galaxy S23-serie geruchten (Alle leaks)

Het duurt niet lang meer of de nieuwste Samsung Galaxy S23 telefoon is er alweer. In deze blog lees je alle geruchten, leaks, nieuwe functies, en ontdek je het vernieuwde design van de Galaxy S23. 

De Galaxy S23 komt in een moeilijke markt terecht, met een sterke concurrentie op dit moment. Zo heeft Google pas de markt betreden met de nieuwe Google Pixel 7, een krachtige concurrent met een mooie prijs. Kan de S23 het opnemen tegen Google, of de oude rivaal Apple?

De geruchten rondom de Galaxy S23 vliegen ons rond de oren, dus het is tijd om je te vertellen wat we weten!

De nieuwe Samsung Galaxy S23 in het kort

Gelekte foto’s van de Samsung Galaxy S23 laten een vernieuwd ontwerp zien, hoewel het nieuwe ontwerp veel inspiratie haalt uit de vertrouwde look van de Galaxy S22. Later meer over het design.

Er zijn drie formaten in de maak, een Galaxy S23, Galaxy S23 Plus, en een Galaxy S23 Ultra. De afmetingen verschillen nauwelijks met de S22 serie. Het gewicht wordt mogelijk wat hoger, omdat de S23 serie gebruikt maakt van meer metalen onderdelen.

De camera wordt mogelijk flink geüpgraded, met uitgelekte 200 MP camera op de S23 Ultra. Details over de camera’s van de S23 of S23 Plus zijn er nog niet, maar het is mogelijk dat ook deze een vernieuwing krijgen. 

s23 vs s22 design
Het ontwerp van de Galaxy S23 vs de Galaxy S22.

Release date van de Samsung Galaxy S23 

Allereerst de release date, het is natuurlijk belangrijk om te weten wanneer de Samsung S23 uit komt. Hoewel er nog geen officiële datum is, is het vrijwel zeker dat de Samsung Galaxy S23 ergens in februari 2023 uitgebracht wordt. 

Sommige journalisten schrijven over een release in januari, maar uit insider bronnen vanuit Zuid-Korea blijkt er een evenement in de maak voor februari, waarschijnlijk voor de release van de Galaxy S23. 

  • Verwachte release Samsung Galaxy S23: Februari 2022

We verwachten dat de telefoons uiteindelijk half tot eind februari in de Nederlandse winkels verkrijgbaar is. Vanaf dat moment zul je ook Galaxy S23 hoesjes kunnen bestellen.

gelekte foto samsung s23

Samsung Galaxy S23 prijs

Over de prijs wordt nog veel gediscussieerd. Er is zelfs uitgelekt dat de prijsbepaling van de Samsung Galaxy S23 mogelijk zorgt voor vertraging. Het zou Samsung maar niet lukken om de juiste prijs te bepalen voor de nieuwe S23. 

Als we kijken naar de S22 kunnen we een schatting maken van de prijs, maar we zagen al eerder (bijvoorbeeld bij de iPhone 14) dat de inflatie een flinke prijsverhoging kan veroorzaken. Hieronder zie je onze verwachte prijzen voor de Galaxy S23:

  • Samsung Galaxy S23 prijs: € 899,00
  • Samsung Galaxy S23+ prijs: € 999,00
  • Samsung Galaxy S23 Ultra prijs: € 1249,00

De nieuwe Google Pixel 7 wordt de grootste concurrent qua prijs, want de Pixel 7 en Pixel 7 Pro staan aangeschreven als zeer capabele smartphones, terwijl de prijs een stuk lager ligt dan de gemiddelde Samsung. De Google Pixel 7 is op dit moment verkrijgbaar vanaf € 649,00.

Samsung S23 leaks & geruchten: Design

Het nieuwe design van de S23-serie is inmiddels al uitgelekt. Foto’s van de dummy's maken de ronden en geven een goede indruk van hoe de S23 er uit gaat zien. In de gelekte foto’s zijn alle drie de S23 modellen te zien.

s23 leaks foto's geruchten

De grootste verandering zien we rondom de camera’s. Hoewel de S22 en S22+ nog een soort camera eiland hadden, met contouren rondom de camera, zitten de lenzen nu individueel in de body van de S23. Dit is vergelijkbaar met het camera ontwerp van de S22 Ultra.

Al eerder werd gespeculeerd over een dikkere rand van de S23-serie, waardoor deze wellicht wat groter en zwaarder uit zal vallen. Hoewel dit nog steeds een mogelijke verandering is, is het niet mogelijk om dit te zien op de gelekte dummy foto’s. Het verschil is mogelijk te klein om te zien zonder directe vergelijking.

We hebben nog niet veel concrete informatie over de kleuren van de S23 serie. Het lijkt er op dat we in ieder geval vier kleuren krijgen, er wordt gespeculeerd dat de kleuren beige, zwart, groen, en lichtroze zijn. Precieze kleuren zijn onbekend, want enkel de namen zijn gelekt.

s23 geruchten leaks foto's

Samsung Galaxy S23 serie specificaties

Er zijn ook al enkele details uitgelekt over de specificaties van de S23, S23+ en S23 Ultra. Zo weten we bijvoorbeeld al de schermformaten, die vrijwel identiek blijven aan de S22-serie. Hieronder zie je de waarschijnlijke formaten en resoluties van de displays:

  • Galaxy S23 display: 6.1 inch - 1080 x 2340 px
  • Galaxy S23+ display: 6.6 inch - 1080 x 2340 px
  • Galaxy S22 Ultra display: 6.8 inch - 1140 x 3088 px

De nieuwe Snapdragon 8 gen 2 gaat waarschijnlijk zijn debuut maken in de S23-serie. Deze chipset werd in november gelanceerd. We verwachten meer AI functies en foto-functies met deze chipset, zoals we bijvoorbeeld ook zien bij de Pixel 7.

Deze nieuwe chipset komt zelfs sneller uit de tests van de nieuwe A16 Bionic chip van de iPhone 14-serie. Dat is een knappe prestatie, en een mogelijke overweging waard voor Apple-fans om over te stappen.

De S23 en S23+ lijken nog steeds met slechts 8 GB RAM werkgeheugen als standaard te komen, ondanks dat concurrenten inmiddels meer bieden. Het wordt waarschijnlijk wel mogelijk om dit te upgraden, net als het opslaggeheugen.

Communiceren via satelliet

Het lijkt erop dat je met de S23 serie kan communiceren via de satelliet, wanneer je telefoon geen regulier signaal kan ontvangen. Klinkt dat bekend? Dat komt omdat Apple met de iPhone 14 ook voor het eerst een SOS-belfunctie introduceerde. Samsung lijkt Apple hier dus te kopiëren met een veiligheidsfunctie die vooral in de buitengebieden van pas kan komen.

Batterijduur van de S23, S23 Plus, en S23 Ultra

Meerdere bronnen melden dat de S23 Ultra dezelfde batterij als de S22 Ultra zal gebruiken. De nieuwe Snapdragon chipset zal echter wel wat energie besparen ten opzichte van de S22. De batterijduur zal er dus iets op vooruit gaan.

De basis S23 gaat ook vooruit qua batterijduur, want naast de nieuwe chipset krijgt deze ook een upgrade in batterijcapaciteit, van zo’n 5%. Ook de S23 Plus krijgt een upgrade, van 4500 mAh naar een nieuwe 4700 mAh accu.

Er schijnt ook een nieuwe ‘light’ mode naar de S23 serie te komen. Naast dat deze modus je batterijduur kan besparen, houdt deze modus je telefoon ook koeler. Dit voorkomt slijtage van de batterij, waardoor je batterij dus uiteindelijk langer meegaat.

Alle Galaxy S23 zullen even snel opladen als voorheen. De basis Galaxy S23 komt met 25W Fast Charging, terwijl je bij de S23 Plus en S23 Ultra kunt gaan genieten van 45W Fast Charging.

Camera’s van de S23-serie

De S23 Ultra krijgt een grote upgrade als het gaat om de camera: een 200 MP sensor. Deze nieuwe camera maakt vlijmscherpe foto’s, en hopelijk in combinatie met de nieuwe chipset kun je deze ook eenvoudig bewerken dankzij AI. 

In een eerder uitgegeven YouTube video over de camera van de S23 Ultra is te zien dat een foto, gemaakt met de sensor die in de S23 Ultra komt, zo scherp is dat deze op enorme grote afgedrukt kan worden. De kwaliteit van de foto’s lijkt een stuk vooruit te gaan.

Er zijn verder nog geen details over de camera van de S23 en S23 Plus. Mogelijk blijven deze hetzelfde als de S22, hoewel een upgrade zeker mogelijk is. We moeten voor nu nog afwachten wat het wordt.

Conclusie

Voorlopig lijken de verandering tussen de S23 en S22 niet heel groot. De nieuwe chipset is zeker één van de grootste selling points. Hoewel de nieuwe S23 uitkomt in februari 2023, is de prijs nog altijd een raadsel. Samsung is nog aan het piekeren over welke prijs de telefoon uiteindelijk zal krijgen. 

Uiteraard kun je rekenen op een uitgebreide review van de Samsung S23 wanneer deze in de winkels ligt. Wacht jij deze af, of pre-order je zo snel mogelijk deze nieuwe S23? Bekijk alvast alle Samsung hoesjes.

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Samsung Galaxy S23 uit?
De Samsung Galaxy S23, S23+, en S23 Ultra zullen eind februari 2023 in de winkels liggen. De lancering wordt waarschijnlijk begin februari gegeven. 

Wat is de prijs van de Galaxy S23 serie?
Samsung lijkt nog druk bezig om de juiste prijs te bepalen voor de Samsung S23. Wij verwachten een vanafprijs van €899,00, maar de inflatie kan deze prijs nog omhoog drukken.

Hoe gaat de Samsung Galaxy S23 eruit zien?
In gelekte foto’s van de Samsung Galaxy S23 kunnen we een duidelijk beeld krijgen van het ontwerp van de S23-serie. Vooral het camera-eiland heeft een update gekregen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »