Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 19 oktober 2022

Google Pixel 7 Review

De Google Pixel 7 is voor het eerst officieel verkrijgbaar in Nederland, en staat nog steeds bekend voor de camera’s en snelle Tensor chipset. Benieuwd naar wat de Google Pixel 7 te bieden heeft? Lees onze Google Pixel 7 review.

Google Pixel 7 Review: Apple-Samsung rivaal?

De Google Pixel 7 staat een moeilijke taak te wachten. Kan deze nieuwe smartphone van Google de semi-monopolie van Apple en Samsung bevechten? Waarschijnlijk niet, maar de Pixel vecht harder dan ooit en laat consumenten zien dat er nog steeds goede alternatieven zijn voor een high-end smartphone anders dan Samsung of Apple. 

Ondanks alle sterke hardware en nieuwe features, waar je later in deze Google Pixel 7 review meer over leest, zal de Pixel waarschijnlijk niet de Samsung-Apple markt overhoop gooien. Maar deze nieuwe Pixel 7 trekt zeker wat aandacht en trekt Google een stukje dichter bij de top van de smartphone-markt. 

google pixel 7 review sfeer

De Google Pixel 7 is de eerste Pixel telefoon die verkrijgbaar is in Nederland. Zo hoef je niet meer naar buurlanden te kijken om deze nieuwe Google smartphone te bestellen. 

Google Pixel 7 Review: Prijs

Waar de Google Pixel sowieso al een voorsprong neemt is in de prijs. De Pixel 7 heeft een zeer scherpe prijs, zeker gezien de hoge kwaliteit van de smartphone en de sterke hardware. Wanneer je op zoek bent naar een vlaggenschip smartphone, ben je bij Google een stuk minder kwijt dan bij Samsung of Apple. Je bespaart al gauw meer dan € 200. 

  • Google Pixel 7 prijs: Vanaf € 649,00
  • Samsung S22 prijs: Vanaf € 849,00
  • iPhone 14 prijs: Vanaf € 1019,00
De Google Pixel 7 komt tegelijk met de Google Pixel 7 Pro in de winkel te liggen. Deze Pro is een grotere versie is verkrijgbaar vanaf € 899 en heeft onder andere een telelens. Tegelijk is Google ook eindelijk de smartwatch-markt ingestapt met de langverwachte Google Pixel Watch. 

Google Pixel 7 Review: Design

Het ontwerp van de Google Pixel 7 komt redelijk overeen met het ontwerp van zijn voorganger, de Google Pixel 6. Het is een uniek en modern ontwerp, wat zich onderscheid van Samsung of Apple. Wat allereerst opvalt is de grote en opstaande camerastrook die de camera’s behuisd. Persoonlijk vind ik het ontwerp mooier, het valt tenminste op in een markt waar elke telefoon links bovenin een paar camera’s heeft geplakt. 

google pixel 7 review kleuren

Deze nogal aanwezige camerastrook is anders dan een eiland zoals je vaak ziet bij een smartphone, zo ook bij de S22 en iPhone 14. Het is een moderne en mooi afgewerkte uitstraling, maar niet iedereen zal deze ontwerpkeuze waarderen. De Pixel 7 heeft een matte camerastrook, terwijl de Pixel 7 Pro een glanzende strook heeft. Jammer genoeg ziet de glanzende strook er nogal goedkoop uit. 

In zijn geheel heeft de Google Pixel 7 een wat goedkope uitstraling. De nieuwe kleuren zijn afgewerkt met een glimmende laag, en pakken snel vingerafdrukken en stof op. Wel voelt de telefoon heel solide en kwalitatief aan. De two-tone look van de Google Pixel 6 heeft plaats gemaakt voor één kleur samen met de zilveren camera balk. 

google pixel 7 review pixel familie design

Google Pixel 7 Review: Hardware (Tensor G2)

Zowel de Google Pixel 7 als 7 Pro ontvangen Google’s eigen chipset: de Tensor G2. Deze snelle chip staat goed aangeschreven en is krachtiger en energiezuiniger dan die op de Pixel 6. Daarnaast maakt deze Tensor chip een aantal goede functies mogelijk dankzij machine learning en AI. 

google pixel 7 review chipset

Je kunt bijvoorbeeld de Photo Unblur gebruiken, niet alleen voor foto’s die je met de Pixel 7 schiet, maar met elke foto die je kan vinden. Het resultaat is niet perfect, maar kan van een onbruikbare wazige foto iets maken wat je kunt delen met je vrienden of op Instagram. En hoewel de Google Pixel 7 niet met een telelens komt (de 7 Pro wel) kun je gebruik maken van de Super Res Zoom functie om je foto’s digitaal in te zoomen en scherp te krijgen. Je krijgt hier vergelijkbare resultaten als telefoons die wél een telelens hebben. 

google pixel 7 photo unblur

De performance van de Tensor G2 is tot nu toe zeer respectabel, en komt dicht in de buurt van de kracht die de Snapdragon 8 geeft. Maar de Tensor G2 gaat binnenkort weer ingehaald worden door de Snapdragon 8 Gen 2 die waarschijnlijk deze lente op de nieuwste Samsung Galaxy S23 zal zitten. 

Een hardware kwaaltje dat de Google Pixel 6 tegenhield was de slecht werkende vingerafdruksensor. Dat is geen probleem meer bij de Pixel 7, want er is nu een nieuwe gezichtsherkenning toegevoegd, die je kunt gebruiken om je scherm op te wekken. Als je toch de vingerafdruksensor wil gebruiken, is deze gelukkig ook aangepast. Het werkt sneller en beter dan zijn voorganger, maar nog steeds niet helemaal perfect. 

Google Pixel 7 Review: Camera’s

Al eerder hoorde je over de nieuwe functies die je kunt gebruiken nadat je de foto geschoten hebt, maar nu over naar het echte werk. De Google Pixel 7 komt met een 50 Megapixel hoofdcamera, en een 12 Megapixel groothoeklens. Een telezoomlens is alleen beschikbaar op de Pixel 7 Pro en telt 48 Megapixels. 

pixel 7 camera

De foto’s zijn helder, scherp, en vergelijkbaar met concurrenten als de S22 en iPhone 14. In meeste gevallen zou ik de foto’s van de Pixel 7 zelfskiezen boven de S22 en iPhone 14, vooral om alle slimme snufjes die de Google Pixel 7 heeft. Ook de selfie-camera heeft een upgrade gekregen op zowel de Pixel 7 als Pixel 7 Pro. 

Snufjes waar we het nog niet eerder over gehad hebben zijn bijvoorbeeld de ‘magic eraser’, de magische gum. Met deze tool kun je eenvoudig foto’s bewerken wanneer er bijvoorbeeld mensen in je mooie shot staan. Deze functie werkt zeer goed en kan een verpeste foto in een geweldig plaatje omtoveren. Ook maak je sneller foto’s in Nacht Modus dankzij verbeterde software: zo’n 3 seconden sneller dan op de Pixel 6. 

pixel 7 super res zoom

Google Pixel 7 Review: Batterij

De batterij is adequaat, maar niets om naar huis voor te schrijven. De 4350 mAh batterij is voldoende voor een volle dag gebruik maar voor een echt intensieve gebruiker is het handig om je lader altijd bij je te hebben. Deze moet je overigens zelf aanschaffen, want in het doosje zul je hem niet vinden. 

Wat de batterij vooral tegenhoudt is de oplaadsnelheid. De Pixel 6 kon snelladen met 30W, maar dit jaar is dat jammer genoeg naar beneden gegaan. De Pixel 7 laad op met 21 Watt, wat extreem langzaamis voor een flagship smartphone anno 2022. Je kunt draadloos opladen met de Pixel 7, maar dat gaat juist alleen maar langzamer. Je hebt wel bijna 2 uur nodig om de telefoon volledig op te laden. 

Google Pixel 7 Review: Display

Het display van de Google Pixel 7 is onveranderd, maar dat is geen slecht gegeven. Het display is scherp en heeft een respectabele resolutie van 2400x1080 pixels. Scrollen en swipen gaat lekker smooth, dankzij de 90Hz refresh rate. Ook is de maximale helderheid van het scherm wat verhoogd ten opzichte van de Google Pixel 6. 

pixel 7 display review

Google Pixel 7 Review: Conclusie

Kan de Google Pixel 7 het opnemen tegen de giganten Samsung en Apple? Wat ons betreft: zeker weten. Voor de gebruikers die niet per sé vast zitten aan een Samsung of Apple merknaampje hebben een geweldige keuze erbij gekregen als het gaat om high-end smartphones. 

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro zijn beide respectabele telefoons, zeker gezien de lage prijs waar ze voor verkrijgbaar zijn. We zijn erg blij dat deze telefoons nu voor het eerst naar Nederland komen, en schatten in dat Google een mooie smartphone-toekomst tegemoet gaat als ze zo door blijven gaan.

Er zijn een paar kleine puntjes die de Google Pixel 7 tegenhouden, zoals het slome opladen en het ietwat aparte design waar je van moet houden. De technische snufjes zoals de camera software, maar ook de beloofde updates van 5 jaar lang maken dit toch een zeer geschikte keuze. 

Meest gestelde vragen

Is de Google Pixel 7 beschikbaar in Nederland?
De Google Pixel 7 is de eerste Pixel telefoon die verkrijgbaar is in Nederland. Voorheen kon je officieel in Nederland geen Google smartphone krijgen.

Wat is de prijs van de Google Pixel 7?
De Google Pixel 7 is verkrijgbaar in Nederland vanaf € 649,00. De Google Pixel 7 Pro is vanaf € 849,00 verkrijgbaar. 

Wanneer komt de Google Pixel 7 uit?
Je kunt de Google Pixel 7 en Google Pixel 7 Pro vanaf 14 oktober 2022 in Nederland kopen. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden