Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle hoesjesVakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle hoesjes

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle hoesjesVakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle hoesjes

Door Giovanny, 17 oktober 2022

iPhone opladen met andere iPhone

Je iPhone opladen met een andere iPhone, of te wel ‘Reverse Wireless Powershare’. Met deze functie kan je van je toestel een draadloze oplader maken. Naast het opladen van een ander toestel kan je met Wireless Powershare ook wearables opladen.

Omgekeerd draadloos opladen

Wireless Powershare staat ook wel bekend als ‘Reverse Wireless Powershare’. Ofwel omgekeerd draadloos opladen. Met omgekeerd draadloos opladen draaien de rollen om. Met deze functie gebruik je namelijk de batterij van je toestel om andere apparaten, zoals wearables of een ander toestel, draadloos op te laden.

Hoe kan ik mijn iPhone opladen met een andere iPhone

Het is helaas niet mogelijk om je iPhone op te laden met een andere iPhone. Apple heeft wel een vorm van ‘Reverse Wireless Powershare’, maar het is zeer gelimiteerd je kan niet je Airpods, Apple Watch of een ander toestel opladen.

Je kan je MagSafe Battery Pack opladen wanneer de MagSafe gehecht is aan je iPhone en je iPhone gekoppeld is aan een oplader. Als je je oplaadkabel in je iPhone steekt, dan zal de battery pack vanaf 80% ook opgeladen worden. Omgekeerd geld hetzelfde, als je je oplaadkabel in de in de battery pack doet dan wordt je iPhone ook opgeladen.

MagSafe battery pack

De MagSafe battery pack is eigenlijk een draadloze powerbank. Je kan de MagSafe battery pack makkelijk aan de achterzijde van je iPhone hechten. De magneten in je iPhone en de MagSafe zorgen ervoor dat de MagSafe goed vast blijft zitten en niet zomaar loslaat.

Met de MagSafe battery pack heb je:

  • Tot 70% extra batterij met iPhone 12 mini of iPhone 13 mini
  • Tot 60% extra batterij met iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 14 of iPhone 14 Pro
  • Tot 40% extra batterij met iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Plus of iPhone 14 Pro Max

Draadloos opladen

Ondanks dat je met je iPhone geen andere iPhone of andere wearables kan opladen is het natuurlijk wel mogelijk om je iPhone draadloos op te laden. Vanaf de iPhone 8 of nieuwer is dit mogelijk. Onze Draadloze oplader voor smartphone met fast charger zorgt ervoor dat je iPhone snel draadloos oplaadt.

Fast charging met je draadloze oplader

Een voordeel van de draadloze oplader voor smartphone is fast charging. De woorden fast charging spreken eigenlijk al voor zich. Snel opladen. Als je je iPhone snel wil opladen door de dag heen is deze draadloze oplader ideaal.

Is draadloos opladen slecht voor je telefoon?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dan je telefoon opladen op elke manier ervoor zorgt dat de batterij zwakker wordt. Dit komt onder andere door warmte. Een draadloze oplader creëert meer warmte voor je batterij dan opladen met een kabel. Dit heeft als gevolg dat je iPhone batterij sneller zwakker wordt.

Een draadloze oplader zendt energie uit om een apparaat op te laden. Al de energie die niet naar het apparaat gaat wordt omgezet in warmte. En zoals eerder benoemd zorgt een voortdurende exposure van warmte op je toestel ervoor dat de batterij zwakker wordt. Hetzelfde geld voor het draadloos opladen met een dikke iPhone case. Bekijk ons iPhone 14 Plus ultra thin siliconen hoesje (transparant) met een extra dun design zodat je iPhone zijn slanke design behoudt maar ook bij het draadloos opladen minder heet wordt.

5 Tips om je batterij lang gezond te houden  

  1. Gebruik bij het draadloos opladen een dun hoesje of doe je hoesje af
  2. Houd je apparaat koel
  3. Je batterijniveau tussen 20 en 80 procent houden
  4. Gebruik de originele oplader of onze veilige opladers en adapters
  5. Gebruik je telefoon niet tijdens het laden

Conclusie

Je iPhone kan dus geen andere iPhone opladen. Wel kan je gebruik maken van ‘Reverse Wireless Powershare’ bij het opladen van de MagSafe battery pack.

Meest gestelde vragen

Welke iPhone heeft Powershare?

Er is geen iPhone die deze functie ondersteunt. Je kan dus niet met je iPhone een andere iPhone of andere wearables opladen.

Welke smartphones hebben Powershare?

Samsung, Xiaomi en Google toestellen kunnen gebruik maken van Powershare. Eerder schreven we een blog ‘welke telefoons hebben Powershare?’. Lees daar meer over smartphones met Powershare.

Wanneer komt Wireless Powershare naar iPhones?

De iPhone 12,13 en 14 series kunnen de functie in principe al uitvoeren. Apple heeft het alleen (nog) niet bruikbaar gemaakt. Voor nu ontbreekt de functie.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden