Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle hoesjesVakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle hoesjes

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle hoesjesVakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle hoesjes

Door Arvid, 1 juli 2022

Hoe gebruik je Wireless Powershare?

Steeds meer telefoons komen met een Wireless Powershare functie. Deze innovatieve feature zorgt ervoor dat je jouw telefoon om kan toveren tot draadloze oplader. Dankzij Wireless Powershare kun je bijvoorbeeld je smartwatch of oordopjes opladen, ook als je even geen stopcontact in de buurt hebt.

Wat is Wireless Powershare?

Wireless Powershare is een innovatieve nieuwe feature ontwikkeld door Samsung waarmee je je telefoon kan gebruiken als draadloze oplader. Wireless Powershare staat ook wel bekend als ‘Reverse Wireless Charging’, ofwel omgekeerd opladen. Je gebruikt de batterij van je telefoon om andere apparaten eenvoudig draadloos op te laden. Zo kun je dus altijd andere apparaten opladen, zoals je oordopjes, smartwatch, of een telefoon van je vriend of vriendin. 

Leg het apparaat op de achterkant om gebruik te maken van Wireless Powershare

Tot nu toe is het nadeel van Wireless Powershare vooral dat het niet zo snel oplaad als een reguliere oplader of draadloze oplader. Ook gaat een deel van de energie verloren omdat draadloos opladen redelijk wat warmte genereert. Dit alles zorgt ervoor dat het vooral een feature is om te gebruiken in noodgevallen, wanneer je geen stopcontact kunt vinden en je smartwatch of oordopjes bijna leeg zijn bijvoorbeeld. 

Hoe gebruik je Wireless Powershare?

Je gebruikt Wireless Powershare eenvoudig door het apparaat wat je op wil laden op de achterkant van je telefoon met Wireless Powershare te leggen. Het is hierbij belangrijk dat de twee goed contact met elkaar maken. Wanneer je dit doet zou je een tril of geluid moeten horen wat je laat weten dat de twee in verbinding staan met elkaar. 

Met een Samsung telefoon kun je simpelweg de Wireless PowerShare aanzetten in het meldingspaneel. Veeg aan de bovenkant van het scherm naar beneden en tik op ‘Wireless PowerShare’ om de functie aan te zetten. Je kunt nu de telefoon omdraaien, en het apparaat wat je op wilt laden er op leggen. Je zult nu zien dat het apparaat wat je er op legt aan het opladen is. 

 1. Activeer Wireless PowerShare in de instellingen of via het meldingspaneel.
 2. Leg de telefoon met het scherm naar beneden neer, zodat de achterkant vrij is.
 3. Leg het apparaat wat je wilt opladen op de achterkant van de telefoon.
 4. Het apparaat zal nu beginnen met opladen. 

zo zet je Wireless Powershare aan
Zet Wireless Powershare aan in het meldingspaneel

Leg het apparaat wat je op wilt laden op de achterkant van de telefoon.
Leg het apparaat wat je op wilt laden op de achterkant van de telefoon.

Het gebruik van Wireless Powershare is dus erg eenvoudig. Let er wel op dat een je je telefoonhoesje misschien moet verwijderen voordat Wireless Powershare werkt. 

Welke telefoons hebben Wireless Powershare?

Wireless Powershare is ontwikkeld door Samsung, en vind je dan ook vooral op Samsung modellen. Andere Android merken hebben deze functie ook al overgenomen, zoals Google en Huawei. Hoewel de functie daar soms een andere naam heeft, zoals de ‘Battery Share’ van Google, werkt alles hetzelfde. Hier onder zie je een lijst van alle telefoons die met Wireless Powershare of een soortgelijke functie komen.

Samsung telefoons met Wireless Powershare:

 • Samsung Galaxy S22, S22 Plus, en S22  Ultra
 • Samsung Galaxy S21, S21 Plus, en S21 Ultra
 • Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra, en S20 FE
 • Samsung Galaxy S10, S10e, en S10 Plus
 • Samsung Galaxy Note 20, en Note 20 Plus
 • Samsung Galaxy Note 10, en Note 10 Plus
 • Samsung Galaxy Flip, Flip 2, en Flip 3
 • Samsung Galaxy Fold, Fold 2, en Fold 3

Android telefoons met Wireless Powershare: 

 • Xiaomi 12 en 12 Pro
 • Xiaomi Mi 11, Mi 11 Pro, en Mi 11 Ultra
 • Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro 
 • Google Pixel 5
 • Huawei P40, P40 Pro, en P40 Pro+
 • Huawei P30 Pro
 • Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, en Mate 30 RS
 • Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, en Mate 20 RS

Hoewel de nieuwste iPhones in theorie ook in staat zijn tot Reverse Wireless Charging, heeft Apple deze technologie nog niet omgezet tot werkelijkheid. Je kunt geen gebruik maken van Wireless Powershare op een iPhone. Tijdens de launch van de iPhone 12 en iPhone 13 gingen de geruchten rond dat deze functie eraan zat te komen, maar tot nu toe lijkt het niet dat Apple deze weg in wil slaan. 

Heeft jouw telefoon geen Wireless Powershare en wil je toch graag draadloos opladen? Neem snel een kijkje naar onze draadloze opladers en docking stations. 

Welke apparaten kan ik opladen met Wireless Powershare?

Alle apparaten die Qi-gecertificeerd zijn kun je opladen met Wireless Powershare. Deze certificatie betekent dat het apparaat goed getest is op het gebruik van draadloos opladen. Producten als ‘Qi-compatible’ of ‘Werkt met Qi’ suggereren dat het om een product gaat die niet deze tests gedaan hebben. 

Zolang jouw product draadloos kan opladen, zul je ook Wireless Powershare kunnen gebruiken om op te laden. Denk hierbij vooral aan smartphone accessoires zoals draadloze earbuds, of een smartwatch. Ook kun je de telefoon van een vriend of vriendin opladen zolang deze draadloos opladen ondersteund. 

Is Wireless Powershare slecht voor je batterij?

Ja, en nee. Tijdens het gebruik van Wireless Powershare komt vrij veel warmte vrij, net als bij regulier draadloos opladen. Deze warmte zou op de lange termijn de conditie van je batterij kunnen aantasten. Echter is Wireless Powershare een functie die je niet elke dag zult gebruiken, voornamelijk in gevallen waarbij je geen stopcontact kunt vinden én je een apparaat moet opladen. Dit zal niet zo vaak gebeuren. Daarom hoef je je geen zorgen te maken om je batterij wanneer je Wireless Powershare gebruikt. Af en toe deze functie gebruiken kan namelijk helemaal geen kwaad.

Conclusie

Wireless Powershare is een handige functie die eenvoudig te gebruiken is. Met Wireless Powershare kun je eenvoudig andere apparaten opladen met je telefoon. Je zult het vooral gebruiken in noodgevallen, wanneer je geen stopcontact kunt vinden of je je oplader voor je accessoires bent vergeten. Je vindt Wireless PowerShare vooral op Samsung telefoons, en soms ook op andere Android telefoons. Apple iPhones hebben geen Wireless Powershare functie.

Vergeet niet te kijken tussen onze smartphone accessoires, voor bijvoorbeeld een draadloze oplader of reguliere oplader, voor al de gevallen dat je gewoon een stopcontact kunt vinden. Natuurlijk bestel je bij Phone-Factory.nl ook de beste smartphone hoesjes en screenprotectors.

Meest gestelde vragen

Hoe werkt Wireless Powershare op iPhone?
De iPhone heeft geen mogelijkheid tot Wireless Powershare. Je kunt dus geen gebruik maken van reverse wireless charging met een iPhone.

Is Wireless Powershare slecht voor je batterij?
Ja, en nee. Tijdens het gebruik van Wireless Powershare komt vrij veel warmte vrij, net als bij regulier draadloos opladen. Deze warmte zou op de lange termijn de conditie van je batterij kunnen aantasten. Echter gebruik je Wireless Powershare niet elke dag. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de batterij van je apparaten. 

Wanneer komt Wireless Powershare naar Apple iPhones?
Hoewel de iPhone 12 en iPhone 13 in theorie al deze functie hebben, lijkt het er niet op dat Apple het ook bruikbaar wil maken. Voorlopig zal deze functie ontbreken van de iPhone. 

Welke telefoons kunnen andere telefoons opladen?
Een telefoon met een Wireless Powershare of soortgelijke functie kan andere apparaten opladen. Om te weten welke telefoons dit allemaal zijn, lees je onze blog. 

Welke Samsungs hebben Powershare?
De Samsung vlaggenschip-modellen hebben vaak Wireless Powershare. Bijvoorbeeld de nieuwste S22-serie. Voor een lijst van alle Samsung modellen met Powershare lees je onze blog.

Welke iPhone heeft Powershare?
Geen enkele iPhone heeft Powershare. Je kunt dus niet met een iPhone een andere telefoon of bijvoorbeeld je Airpods opladen. Hoewel deze functie in theorie mogelijk is voor de nieuwe Apple producten, kiest Apple er voor om deze functie niet te activeren. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden