Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 27 mei 2024

Top 3 Grootste Smartphones 2024

Grote smartphones maken in druk en zijn handig vanwege het formaat van het scherm. We vinden het ook niet raar dat je graag een mobiele telefoon koopt die maar net in je broekzak past. We noemen in dit artikel daarom onze top 3 van grootste smartphones:

  1. iPhone 15 Pro Max
  2. Samsung Galaxy S24 Ultra
  3. OnePlus 12

Top 3 van de grootste smartphones

Grote smartphones hebben doorgaans een schermformaat van ongeveer 6,7 inch. Dat geldt zeker voor de modellen die we in onze top 3 hebben opgenomen. Je weet al wat ze zijn, maar natuurlijk wil je ook graag weten waarom we ze zien als een van de beste grote mobiele telefoons. Lees daarom snel verder.

1.      iPhone 15 Pro Max

Niet iedereen gebruikt graag telefoons van Apple, maar als jij bij de mensen hoort die juist groot fan is dan is de iPhone 15 Pro Max zeker het juiste model voor jou. Dat is al helemaal het geval als je op zoek bent naar een grote smartphone. Dit model heeft namelijk een schermgrote van 6,7 inch, wat het grootste is van alle iPhones.

Er zijn natuurlijk nog meer redenen om de iPhone 15 Pro Max te kopen. Zo zijn de camera’s van een extreem hoge kwaliteit. Het is ook handig dat je Dynamic Island kunt gebruiken, wat niet veel iPhones hebben. De batterijduur is bovendien indrukwekkend, net als de nieuwe A17 Pro-chip. Je gebruikt daarnaast de handige actieknop aan de zijkant van de 15 Pro Max, bijvoorbeeld om je zaklamp snel en eenvoudig in te schakelen.

Zo'n prijzige smartphone verdient een superieur hoesje. Bekijk onze iPhone 15 Pro Max hoesjes!

2.      Samsung Galaxy S24 Ultra

Gaat je voorkeur uit naar een telefoon die werkt op Android? Zoek dan niet verder dan de Samsung Galaxy S24 Ultra. Dit model is een van de grootste smartphones met een schermgrootte van 6,8 inch en verdient daarom zeker een plekje in onze top 3. De S24 Ultra is dus zelfs nog net iets groter dan de iPhone 15 Pro Max, al zie je dit verschil bijna niet.

Bescherm jouw Samsung S24 Ultra met een gloednieuw hoesje.

De Samsung Galaxy S24 Ultra staat niet alleen vanwege het formaat in onze top 3 van grootste smartphones, maar ook zeker vanwege de andere handige functies. Zo is het prettig dat je minstens zeven jaar updates krijgt van Samsung. Ook is de batterijduur verbeterd, net als de chipset. Je kunt bovendien handig gebruik maken van AI op de S24 Ultra.

3.      OnePlus 12

De twee modellen die we tot nu toe in onze top 3 van grootste smartphones hebben genoemd, zijn niet bepaald goedkoop. Integendeel, je vindt bijna geen duurdere mobiele telefoons op dit moment. Gelukkig is er ook een goede optie als je een grote smartphone zoekt met een beperkt budget, namelijk de OnePlus 12. Het display is overigens even groot als die van de Samsung Galaxy S24 Ultra.

Ook op andere vlakken scoort de OnePlus 12 goed. Denk bijvoorbeeld aan de batterijduur, maar ook zeker aan de prestaties. De camera’s zijn bovendien van een goede kwaliteit, al hebben ze wel moeite bij weinig licht. Je kunt daarnaast geen AI-functies gebruiken op deze smartphone, maar gelukkig is dat voor de meeste mensen geen must.

waar op letten grote smartphone

Waar moet je op letten bij het kopen van een grote smartphone?

Er zijn natuurlijk nog meer grote smartphones op de markt, al zijn de modellen uit onze top 3 wel echt de beste opties over het algemeen. Wil je toch nog zelf op onderzoek gaan? Let dan op deze factoren bij het kopen van een grote mobiele telefoon:

  • Schermgrootte: Uiteraard is het formaat van het scherm dan cruciaal om op te letten. Hoe groter, hoe beter, mits je een grote smartphone wilt kopen.
  • Gewicht: Grotere smartphones wegen natuurlijk meer dan kleinere modellen. Te zwaar is echter niet fijn, dus let op het gewicht.
  • Batterijduur: Grotere smartphones verbruiken ook meer energie, dus zorg ervoor dat je een telefoon koopt die je niet te vaak hoeft op te laden.

Veelgestelde vragen over top 3 grootste smartphone   

Wat is de telefoon met het grootste scherm?

De telefoon met het grootste scherm is op het moment de Samsung Galaxy Z Fold 5. Dat is ook niet meer dan logisch, aangezien dit model uitgeklapt kan worden waardoor het zelfs bijna een tablet is.

Welke telefoon is 7 inch?

Veel grote smartphones hebben tegenwoordig een formaat van ongeveer 6,7 inch. Je kunt echter ook een telefoon groter dan 7 inch kopen, namelijk de Samsung Galaxy Z Fold 5. Deze vouwbare smartphone heeft een display van maar liefst 7,6 inch.

Hoe groot is 6.7 inch scherm?

De meeste grote smartphones hebben tegenwoordig een 6,7 inch scherm. Dit betekent dat het scherm diagonaal 17,02 centimeter lang is.

Conclusie

Tegenwoordig zijn er veel merken die grote smartphones verkopen. We raden je aan om ze met elkaar te vergelijken voordat je een aankoop doet, al kun je uiteraard ook een telefoon uit onze top 3 grootste smartphones kopen.

Top 3 grootste smartphone

Doelgroep

iPhone 15 Pro Max

Beste grote smartphone voor Apple-fans

Samsung Galaxy S24 Ultra

Beste grote smartphone voor Android-gebruikers 

OnePlus 12

Beste grote smartphone voor mensen met een beperkt budget

Laat een reactie achter

* Verplichte velden