Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 29 augustus 2022

iPhone 14 evenement officieel: 7 september (en weer live)

De officiële uitnodiging voor het Apple-evenement zijn de deur uit: op 7 september (19:00 Nederlandse tijd) zal het plaatsvinden. Op dit evenement zal de iPhone 14 serie en Apple Watch 8 onthuld worden. De slogan van het evenement luidt: ‘Far out’. Via de website van Apple kun je de presentatie volgen via een livestream.

Evenement is weer in het echt

De presentatie van de iPhone 14 is voor het eerst in drie jaar weer in het echt. Tijdens de corona pandemie werden de presentaties vooraf opgenomen. Nu zal het evenement dus weer live in het Steve Jobs Theater op de Apple Campus gepresenteerd worden. 

Het evenement zal vooral draaien om de iPhone 14, de langverwachte opvolger van de iPhone 13. Dit jaar zullen er vier nieuwe Apple telefoons worden gepresenteerd: De iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro, en iPhone 14 Pro Max. De iPhone Mini zal niet meer terugkeren in de nieuwe serie. 

iphone 14 pro

iPhone 14 release date en verwachtingen

De nieuwe iPhone 14 line-up heeft een paar noemenswaardige updates over de iPhone 13 die al gelekt zijn. Volgens de geruchten zal de iPhone 14 bijvoorbeeld een fors betere camera krijgen dan de iPhone 13. Het ontwerp zal niet veel veranderen. 

De nieuwe camera van de iPhone 14 is een flinke stap vooruit ten opzichte van de iPhone 13. Waar de iPhone 13 Pro nog een camera van 12 MP had, krijgt de iPhone 14 Pro een 48 Megapixel camera. Deze nieuwe camera zal de mogelijkheid hebben tot 8K video opnames.

Het is mogelijk dat de iPhone 14 serie een titanium frame krijgt, in plaats van een roestvrijstalen frame zoals eerdere modellen. Het camera eiland op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zal dikker en iets groter worden, om de grotere camera’s te huizen. 

iPhone 14 release nieuwe camera
Het nieuwe camera eiland van de iPhone 14 Pro.

Zoals we gewend zijn komen er dit jaar weer 4 nieuwe modellen. De iPhone 13 Mini was blijkbaar niet populair genoeg om voor een opvolger te zorgen. De iPhone 14 serie zal geen Mini hebben, maar een iPhone 14 Max. Dit is een reguliere iPhone 14 met een groter formaat, wat overeenkomt met de iPhone 14 Pro Max. 

De release date van de iPhone 14 zal waarschijnlijk vallen op vrijdag 16 september. Meestal wordt het Apple-evenement gehouden op een woensdag. De week daarna, op een vrijdag, ligt de nieuwe iPhone dan in de winkel. 

Apple Watch 8 aankondiging

Tijdens het Apple-evenement van 7 september zal ook de nieuwe Apple Watch 8 aangekondigd worden. Ben je benieuwd hoe deze eruit zal zien? Op smartwatchbanden.nl hebben we een uitgebreide blog geschreven over al de geruchten rondom de Apple Watch 8. 

iPhone 14 Prijs

De prijs van de iPhone 14 is al eerder gelekt. Vanwege de inflatie en mogelijke leveringsproblemen met chips is de prijs van de Pro modellen met 100 euro gestegen ten opzichte van de iPhone 13. Je betaald minimaal € 1259,- voor een iPhone 14 Pro. 

iPhone 14

€ 909

iPhone 14 Max

€ 1009

iPhone 14 Pro

€ 1259

iPhone 14 Pro Max

€ 1359

Conclusie

Met de aankondiging van het Apple evenement op 7 september, is het vrijwel zeker dat de release date van de iPhone 14 zal vallen op 16 september. Het Apple-evenement is live te volgen en zal de nieuwe iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro, en iPhone 14 Pro Max aankondigen. Ook de Apple Watch 8 zal onthuld worden. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »