Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Door Arvid, 25 juli 2022

iPhone 14: Release - Specs - Prijs - Nieuws

Het duurt niet lang meer of ze zijn er: De nieuwste iPhone 14 modellen van Apple. Wat weten we over de iPhone 14? Deze nieuwe line-up heeft een paar noemenswaardige updates die gelekt zijn. In deze blog bespreken we alle specs, geruchten, prijs, en de release date van de iPhone 14 modellen.

iPhone 14 design: Hoe gaan ze eruit zien?

Het lijkt er op dat het ontwerp van de iPhone 14 redelijk veel gaat lijken op het ontwerp van de iPhone 13. Dit betekent dat de iPhone 14 de iconische look met scherpe hoeken en een randloos ontwerp over gaat nemen. De kleuren zijn nog niet bekend, maar meestal heb je keuze uit zo’n vijf verschillende kleuren.

Dummy modellen iPhone 14 gelekte foto's
Het ontwerp van de iPhone 14 in gelekte foto's van dummy modellen.

Wat wel verandert is de welbekende ‘notch’ bovenaan het scherm. Deze ietwat beruchte inkeping, waar de speaker en selfie camera in verwerkt zit, wordt vervangen door een kleinere uitsparing. Het is nog niet duidelijk of deze verandering voor alle iPhone 14 modellen wordt doorgevoerd, of alleen voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14: zonder notch
Het nieuwe 'notchless' ontwerp van de iPhone 14 (Pro)

De iPhone 14 serie komt mogelijk met een titanium frame in plaats van een roestvrijstalen frame zoals eerdere modellen. Een redesign van de speaker en microfoon aan de onderkant is ook mogelijk. 

Het camera eiland op de iPhone 14 Pro en Pro Max wordt waarschijnlijk iets groter en dikker dan op de iPhone 13, om de nieuwe 48 Megapixel camera te huizen. 

Nieuwe camera's op de iPhone 14

Nieuwe iPhone modellen komen meestal ook met nieuwe camera’s, en de iPhone 14 is geen uitzondering. Er zullen verbeteringen komen voor de ultra wide camera, ofwel de visooglens. Deze upgrade komt waarschijnlijk voor alle vier de iPhone 14 modellen. Ook is het mogelijk dat Apple voor het eerst op de iPhone 14 een nieuwe ‘periscope’ lens zet, die een betere optische zoom mogelijk maakt. 

iPhone 14 nieuwe camera
Het nieuwe camera eiland van de iPhone 14 Pro.

De iPhone 14 Pro modellen komen waarschijnlijk met een 48 Megapixel camera met mogelijkheid tot 8K video opnames. Dit is een flinke stap vooruit vergeleken met de 12 MP van de iPhone 13 Pro.

Chipsets: Heeft Apple leveringsproblemen?

De geruchten zijn dat de iPhone 14 dezelfde A15 chipset gebruikt als in de iPhone 13. De iPhone 14 Pro modellen komen met een A16 chipset. Dit is voor het eerst dat Apple twee verschillende chipsets levert, voor de reguliere versie en Pro versie. Het wordt gespeculeerd dat Apple deze keuze heeft gemaakt door leveringsproblemen met de chips. 

Er zijn ook zorgen vanwege deze leveringsproblemen. Komt de iPhone 14 nog wel op tijd uit? Hoewel de leveringsproblemen al lang spelen, lijkt het erop dat het geen invloed heeft op de productie van de iPhone 14.

Modellen & Formaten

Apple kiest bij de iPhone 14 zoals gewoonlijk voor het lanceren van vier modellen:

iPhone 14 

6.1 inch

iPhone 14 Max

6.7 inch

iPhone 14 Pro

6.1 inch

iPhone 14 Pro Max

6.7

Je kunt dus weer zoals gewend kiezen voor de reguliere iPhone 14 of de Pro versie. In plaats van een Mini komt er dit jaar een reguliere Max versie uit. Deze is dus groter, maar met dezelfde inhoud als de reguliere iPhone 14. Ook voor de Pro is een Max versie. 

Geen iPhone 14 Mini

De iPhone Mini was de enige kleine smartphone op de markt, maar na teleurstellende sales van de iPhone 13 Mini gaat Apple zich focussen op de grotere modellen. Voor de iPhone 14 serie zal geen Mini meer worden gemaakt.

Gelekt: iPhone 14 mallen

Een foto die gelekt is van Weibo laat vier prototypes zien van de iPhone 14, waarschijnlijk mallen waar hoesjes mee gemaakt worden. Het is niet zeker of het hier gaat om officiële Apple hoesjes, of hoesjes van een zelfstandige fabrikant. 

iPhone 14 mallen gelekt

Wat gelijk opvalt is dat de prototypes overeenkomen met de eerdere gelekte details over het ontwerp. Zo maakt de iPhone 14 Mini plaats voor een iPhone 14 Max, en lijkt het ontwerp sterk op de iPhone 13.

Display: ProMotion (120 Hz) alleen op de Pro en Pro Max 

Op de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zat een nieuwe functie: De zogeheten ProMotion. Met deze functie kon het scherm tot 120 Hz verversen, wat scrollen veel vloeiender maakt. Waarschijnlijk komt ProMotion voor de iPhone 14 ook alleen op de Pro versies. Vloeiender scrollen is dus nog niet een functie die je vind op de goedkopere iPhone 14 modellen. 

Ook exclusief voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max wordt het nieuwe Always-On display. Met deze functie worden de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max de eerste iPhones met de langverwachte Always-On displays. 

Wil je ProMotion en Always-On? Dan moet je extra betalen voor een Pro model: En flink ook, want de prijs gaat waarschijnlijk aardig wat omhoog…

 Wat gaat de iPhone 14 kosten?

Ook de prijs van de iPhone 14 is al gelekt, hoewel het nog niet helemaal zeker is voor de Pro modellen. Het is mogelijk dat deze door de inflatie en leveringsproblemen met de chipset duurder worden. Apple is mogelijk van plan om de prijs van de Pro modellen met 100 euro te verhogen. Je betaalt dan minimaal €1259 voor de iPhone 14 Pro. 

iPhone 14

€ 909 

iPhone 14 Max

€ 1009

iPhone 14 Pro

€ 1259

iPhone 14 Pro Max

€ 1359

Wanneer komt de iPhone 14 uit? Release date

Apple kondigt vrijwel altijd de nieuwe iPhone mid-september aan. Een week na deze aankondiging zal je de iPhone 14 kunnen kopen. De release datum van de iPhone 14 is:

iPhone 14 announcement - 13 september 2022
iPhone 14 release date - 23 september 2022

Conclusie

De iPhone 14 serie beloofd veel goeds. Uit geruchten blijkt dat vooral de iPhone 14 Pro serie een paar mooie upgrades meepakt, zoals een nieuwe camera, een vernieuwd ontwerp, en een Always-On display. De prijs van de Pro modellen gaat wel omhoog.

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de nieuwe iPhone 14 uit in Nederland?
De iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max, en iPhone 14 Pro Max komen vrijdag 23 september 2022 uit.

Heeft de iPhone 14 USB-C?
De iPhone 14 komt waarschijnlijk nog met een Lightning-aansluiting, ondanks de nieuwe Europese wetgeving die eraan zit te komen. We kunnen verwachten dat Apple blijft bij hun eigen aansluiting tot deze wetgeving, in de herfst van 2024, in gaat. 

Hoe komt de iPhone 14 eruit te zien?
Er zijn nog geen officiële aankondigingen gedaan over het uiterlijk van de iPhone 14, maar volgens de geruchten ziet de nieuwe iPhone 14 er uit zoals zijn voorganger: de iPhone 13. De iPhone 14 komt mogelijk zonder notch bovenaan in het het scherm. Deze wordt mogelijk vervangen door een uitsparing voor de selfie camera en speaker. 

Waarom komt er geen iPhone 14 Mini?
Vanwege teleurstellende verkoopcijfers heeft Apple besloten geen Mini uit te brengen voor de nieuwe iPhone 14 serie. In plaats daarvan krijgt de serie een reguliere iPhone 14 Max. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties, klik dan op 'Accepteren' om hiermee akkoord te gaan. ✓ Accepteren Wil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »