Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Arvid, 8 november 2022

Samsung Galaxy Z Fold 4 review

De Z Fold 4 is een zeer unieke telefoon die je open kunt klappen om een groter scherm te krijgen. Benieuwd naar wat deze telefoon allemaal nog meer kan? In onze Samsung Galaxy Z Fold 4 review lees je over alle functies en specificaties!

Galaxy Z Fold 4 review: Opklapbaar

De voornaamste functie die gelijk duidelijk is, is natuurlijk het feit dat je de Galaxy Z Fold 4 kunt opvouwen. Je kunt zo een scherm krijgen wat twee keer zo groot is dan een reguliere smartphone. Ook zijn er nog wat andere voordelen. Dit ontwerp heeft helaas ook wat nadelen, je leest hieronder in de tabel alle voor- en nadelen van de Z Fold 4.

Voordelen

Nadelen

✔️ Een zeer groot scherm

❌ Dikker & zwaarder

✔️ Gebruik de telefoon als standaard

❌ Een vouw in het display

✔️ Te gebruiken als mini-laptop

❌ Hoge prijs

✔️ Handig voor videobellen

❌ Matige selfie-camera

Het grote scherm zorgt ervoor dat je heel efficiënt gebruik kan maken van je telefoon. Je hebt twee keer zo veel informatie en interactie dankzij het scherm wat je openvouwt. Met de stylus kun je alsnog alles makkelijk besturen. Wat je daarvoor inlevert is vooral hoe zwaar en dik de telefoon is wanneer je deze opvouwt. De hoge prijs is ook iets wat zeker meespeelt.

Galaxy Z Fold 4 vs Galaxy Z Fold 3

De Z Fold 4 is natuurlijk de opvolger van de Z Fold 3. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Dit zijn vooral kleine punten die de telefoon verfijnder en beter maken. 

Allereerst is het ontwerp wat veranderd. De Z Fold 4 is nu wat slanker en mooier afgewerkt dan de Z Fold 3. Het front display (display wat je kunt gebruiken als de telefoon opgevouwen is) is een stuk beter bruikbaar dankzij het nieuwe formaat. Je kunt zo deze telefoon alsnog goed gebruiken in één hand. 

Ook is de Z Fold 4 wat minder zwaar en een stukje slanker dan voorheen. Dit komt vooral door het nieuwe scharnier wat Samsung heeft verbeterd. Toch is de telefoon vanwege het ontwerp nog steeds ongeveer twee keer zo dik en zwaar als een reguliere telefoon, of bijvoorbeeld de Galaxy Z Flip 4.

Galaxy Z Fold 4 review: Displays

De grootste aantrekkingskracht van de Galaxy Z Fold 4 zijn natuurlijk de indrukwekkende displays. Displays want naast het grote display wat je open kunt vouwen, is er ook een ‘front display’, een extra display wat je kunt gebruiken wanneer de telefoon dicht zit. Zo kun je alsnog de telefoon gebruiken in één hand om snel een berichtje te sturen of een andere taak te doen.

z fold 4 review

Dit display was wat klein op de Z Fold 3, maar is inmiddels verbeterd. Naast dat de telefoon dubbel zo dik is om in één hand te houden, is het front display vergelijkbaar met een reguliere telefoon. Je kunt van alles doen in één hand wanneer je de telefoon even niet open kunt of wilt klappen. 

De main show begint natuurlijk als je de Z Fold 4 openvouwt. Het display van de telefoon wordt twee keer zo groot, vergelijkbaar met een kleine tablet. Je kunt hierdoor veel meer informatie zien dan op een gewone telefoon. Het is een hierdoor een enorm bruikbare telefoon, waar je makkelijk op kunt multitasken. 

Het nadeel van het grote scherm is dat de vouw altijd zichtbaar en voelbaar blijft. Dit kan bij je taken afleidend zijn. Het liefst hadden we gezien dat Samsung hier meer stappen had kunnen zetten. 

Galaxy Z Fold 4 review: Design

De Galaxy Z Fold 4 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. De standaard kleuren zijn Graygreen, Beige, en Phantom Black. Op de website van Samsung kun je ook nog de mooie Burgundy kleur bestellen. Deze kleuren verschillen ten opzichte van de Z Flip 4, maar er zitten wel mooie opties tussen.

Het algehele design is niet zo veel veranderd. Het front display is wat gegroeid, waardoor je deze beter kunt gebruiken. Daarnaast is vooral het scharnier verbeterd, waardoor deze nu slanker en lichter is. De selfie-camera die onder het display verscholen zit is nu wat beter weggewerkt, een kleine verandering.

Helaas blijft er altijd een inherent nadeel aan dit ontwerp: de telefoon is dik en zwaar. Wel bijna twee keer zo dik en zwaar als een reguliere telefoon. Je merkt het gewicht en formaat wanneer je deze draagt of vasthoudt. Het grote opvouwbare display is erg handig en indrukwekkend, maar je moet dus goed afwegen of het formaat en gewicht van de telefoon tegen dit display afweegt.

Galaxy Z Fold 4 review: Performance & Batterijduur

De Z Fold 4 wordt aangestuurd door de krachtige Snapdragon 8 Plus Gen 1, samen met een indrukwekkende 12 GB RAM. Het standaard geheugen van de Z Fold 4 is 256 GB, maar ook verkrijgbaar in 512 GB en zelfs 1 TB.

De Z Fold 4 voelt snel en responsief aan, ook twee apps op het grote scherm tegelijk kan de telefoon zonder problemen aan. Je kunt ook gamen op de Z Fold 4, wat prima werkt. Het grote display werkt hier ook fijn mee. 

De performance hoef je je dus geen zorgen over te maken, maar over de batterij ligt dat wel anders. De Fold 4 heeft nog steeds dezelfde 4400 mAh accu als de Z Fold 3. Dit zorgt ervoor dat je de Z Fold 4 niet lang kan gebruiken tussen het opladen door, een stuk minder dan een reguliere telefoon. 

Galaxy Z Fold 4 review: S Pen

Je kunt de Z Fold 4 gebruiken met de S Pen, de stylus van Samsung. Je moet deze stylus wel apart bestellen, maar vooral met het grote display is dit handig om te gebruiken. De pen kun je helaas nergens in de telefoon stoppen om mee te nemen. Gelukkig kun je wel Z Fold 4 hoesjes met penhouders bestellen om dit op te lossen.

s pen z fold 4 review

Galaxy Z Fold 4 review: Flex-mode

Met de ingebouwde Flex-mode kun je een aantal handige dingen doen. Je gebruikt Flex-mode door de telefoon deels open te klappen. Zo kun je gebruik maken van een aantal handige functies zoals videobellen, of het touchpad gebruiken.

De beste functie vonden wij dat laatste, door de telefoon half open te zetten kun je met het touchpad de telefoon besturen alsof het een kleine laptop is. Je gebruikt het touchpad als de muis op een laptop, en krijgt dan ook een cursor op je scherm. Hierdoor kun je makkelijk en snel een website of app gebruiken.

Ook kun je in flex-mode gebruik maken van het feit dat je app naar het bovenste scherm verspringt, waardoor je bijvoorbeeld kunt videobellen of een film kunt kijken terwijl je de Z Fold 4 gebruikt als standaard. 

flex mode z fold 4 review

De Flex-mode is een stuk handiger op de Z Fold 4 dan op de Z Flip 4 vanwege het grote scherm. Al met al is de Z Fold 4 een handige telefoon die je voor elke taak kunt gebruiken, meer taken dan een reguliere smartphone. 

Galaxy Z Fold 4 review: Prijs

Het pijnlijkste stukje van deze review: De prijs van de Z Fold 4. Dankzij de unieke techniek is deze telefoon kostbaar om te maken, wat je voelt in de prijs. Het is één van de duurste telefoons die je kunt krijgen. Je kunt misschien wel dankzij deze handige telefoon besparen op een tablet of laptop. 

Galaxy Z Fold 4 (256 GB) prijs: € 1.799,00
Galaxy Z Fold 4 (512 GB) prijs: € 1.919,00
Galaxy Z Fold 4 (1 TB) prijs: € 2.159,00

Conclusie

De Z Fold 4 is een indrukwekkende en unieke telefoon met een groot display wat je open kunt vouwen. De telefoon is hierdoor goed geschikt om te multitasken en grotere taken uit te voeren. Je kunt dus zeer functioneel zijn ook onderweg, met enkel een telefoon in je zak. Wel is de telefoon een stuk dikker en zwaarder dan een reguliere telefoon. Ook is de prijs zeer hoog. 

Vergeet niet om te kijken naar onze Samsung Galaxy Z Fold 4 hoesjes wanneer je deze telefoon aanschaft!

Meest gestelde vragen

Wat kost een Samsung Galaxy Fold 4?
De Samsung Galaxy Fold 4 is verkrijgbaar vanaf € 1.799,00. Dit betreft de 256 GB versie. Voor versies met meer opslag, ben je ook meer geld kwijt.

Is de Z Fold 4 waterdicht?
Het is niet verstandig om de Z Fold 4 in het water te gebruiken, en waterschade valt ook nooit binnen de garantie. Officieel is de telefoon water resistent, en zal deze in meeste gevallen wel een ongelukje in het water overleven.

Wat is de nieuwste Samsung Fold?
De Samsung Galaxy Z Fold 4 is de nieuwste Fold in de serie. Deze opvouwbare telefoon is de opvolger van de Z Fold 3. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden