Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Arvid, 7 november 2022

Samsung Galaxy Z Flip 4 review

De Samsung Galaxy Z Flip 4 is de nieuwste telefoon in de Flip series van Samsung. Deze vouwbare smartphone is uniek in z’n soort, maar wat kan deze nieuwe Flip 4 nog meer? Lees snel onze Galaxy Z Flip 4 review om meer te weten.

Galaxy Z Flip 4 review: Opvouwbaar

Hét grootste aantrekkingspunt van de Z Flip 4 is natuurlijk het feit dat je deze kunt opvouwen. Zoals een ouderwetse Flip Phone klap je de telefoon doormidden. Dit heeft een aantal voordelen, maar ook wat nadelen. Hieronder lees je de verschillende plus- en minpunten van de opvouwbare Z Flip 4:

Voordelen

Nadelen

✔️ Erg compact

❌ Een vouw in het display

✔️ Handsfree selfies & videobellen

❌ Lage batterijduur

✔️ Gebruik als mini-laptop dankzij Flex-Modus

❌ Kwetsbaar systeem

✔️ Deels opgevouwen te gebruiken

 

De Galaxy Flip 4 is een revolutionair systeem, het vouwbare scherm beloofd veel mogelijkheden. En dit vouwbare scherm is in sommige gevallen natuurlijk ook heel handig. Maar wellicht één van de grootste nadelen is dat deze gimmick na een tijdje een beetje saai wordt. Tenzij je het formaat een groot pluspunt vind, is het opvouwbare scherm maar in een beperkte aantal situaties handig. 

galaxy z flip 4 voor meeting

Galaxy Z Flip 4 review: Verbeteringen

De Z Flip 4 is behoorlijk veranderd ten opzichte van de vorige generatie, de Z Flip 3. De verbeterpunten zijn echter niet direct zichtbaar, maar vooral verfijningen van sommige minpuntjes die de Z Flip 3 had. Zo is het scharnier van het scherm een stuk dunner en lichter. Daarnaast is het ontwerp van de telefoon zelf ook een stuk slanker en dunner geworden.

galaxy z flip 4 cover display

De verbeteringen zitten dus vooral in de kleine puntjes, maar dit is juist wat de Flip serie nodig had. Er waren nog wat kinderziektes met de Flip 3 die de Flip 4 nu aanpakt. Je krijgt een verfijndere ervaring dan met de Flip 3, een welkome verbetering.

Galaxy Z Flip 4 review: Design

De Z Flip 4 is in een aantal mooie kleuren te verkrijgen, meer dan de Z Flip 3. Je kunt kiezen uit de reguliere Graphite zwart/grijs, maar ook uit de indrukwekkende Blue, Pink Gold, of Bora Purple. Je kunt ook de Z Flip 4 zelf samenstellen met unieke kleuren, de zogeheten Bespoke edition.

alle kleuren van de z flip 4

De Z Flip 4 is flink afgeslankt, met mooiere dunnere randen en een verbeterd scharnier. De camera-module steekt wel iets meer uit op dit nieuwe model, wellicht door de nieuwe camera. 

Galaxy Z Flip 4 review: Displays

De Z Flip 4 heeft een relatief groot scherm, maar de telefoon is alsnog heel compact als je hem opvouwt. Het display van 6.7 inch is vergelijkbaar met het 6.6 inch scherm van de S22 Plus. Wel levert de Z Flip 4 wat in qua helderheid en kleurintensiteit ten opzichte van bijvoorbeeld de S22 Plus of de iPhone 13 Pro. 

Het grootste nadeel van het display van de Z Flip 4 is natuurlijk dat er constant een vouw zit waar de twee schermen bij elkaar komen. Deze vouw valt erg op en je zult deze altijd voelen als je je vinger er overheen haalt. Dit is één punt wat we graag verbeterd hadden gezien ten opzichte van de Z Flip 3. 

Naast het grote display waar je alles op kunt doen, komt de Z Flip 4 ook met de zogenaamde ‘Cover display’, een klein schermpje waarmee je de telefoon kunt besturen terwijl deze opgeklapt is. Je ziet hier belangrijke informatie, en kunt bijvoorbeeld muziek besturen of videobellen via dit scherm. 

Galaxy Z Flip 4 review: Camera’s

De Galaxy Z Flip 4 komt met een set mooie camera’s, meer dan voldoende om goede foto’s mee te maken en in hoge kwaliteit te videobellen. Eén van de voordelen is dat je de hoofdcamera kunt gebruiken voor videobellen of selfies, omdat je het scherm dicht kunt klappen het cover display kunt gebruiken om de shot in frame te houden.

  • 12 MP hoofdcamera
  • 12 MP groothoeklens
  • 10 MP selfiecamera

Ook kun je het scherm half open klappen, zodat je de Flip 4 makkelijk ergens op kan zetten zonder dat deze omvalt. Zo kun je eenvoudig overal videobellen of video’s maken zonder statief. 

galaxy z flip 4 makkelijk foto's maken

De camera’s maken mooie foto’s, met levendige kleuren overdag en een fijne sfeer ‘s nachts dankzij de nieuwe nachtmodus software. In het algemeen maakt de Z Flip 4 in alle situaties goede foto’s, hoewel ze soms te artificieel aanvoelen vanwege de felle kleuren. 

Galaxy Z Flip 4 review: Flex-mode

Wanneer je het scherm 90 tot 110 graden openklapt, activeer je de ‘Flex-mode’. Je geopende app verspringt van het volledige scherm naar de bovenste helft. Het onderste scherm verandert in een touch pad. Je kunt op deze manier je telefoon besturen alsof het een kleine laptop is.

galaxy z flip 4 review met trackpad

Daarnaast kun je op deze manier ook de telefoon als standaard gebruiken. Bijvoorbeeld om films mee te kijken, of om te videobellen. Een online meeting wordt een stuk eenvoudig dankzij de Flex-mode functie op de Z Flip 4 vergeleken met een reguliere smartphone.

Galaxy Z Flip 4 review: Batterijduur & Performance

De batterijduur was een grote tegenvaller bij de vorige generatie. Gelukkig heeft Samsung naar de kritiek geluisterd. De batterij gaat van 3300 mAh op de Z Flip 3 naar 3700 mAh op de Z Flip 4. Dit is een grote sprong, maar helaas geeft dit nog niet helemaal de gewenste batterijduur. Een reguliere telefoon gaat simpelweg een stuk langer mee.

Hoewel de Z Flip 4 het nu langer vol houd dan voorheen, zul je op dagen waar je meer gebruikt de Z Flip 4 alsnog gedurende de dag ergens op moeten laden. De oorzaak van de lage batterijduur is het feit dat de telefoon op kan klappen. Hierdoor is minder ruimte over om een grote batterij te plaatsen. Hou dus altijd je Samsung oplader bij de hand.

De performance heeft ook een grote boost gekregen dankzij de krachtige Snapdragon 8 Plus Gen 1 chipset. Hiermee is de Z Flip 4 goed te gebruiken voor elke taak. Zelfs intensief gamen is geen probleem voor deze telefoon. De kracht is een merkbare upgrade ten opzichte van de voorganger.

Galaxy Z Flip 4 review: Prijs

De Galaxy Z Flip 4 heeft dankzij de revolutionaire techniek een flinke prijskaart vergeleken met andere telefoons. Daarvoor krijg je natuurlijk wel een unieke ervaring terug, met een aantal pluspunten. Als je gaat voor pure performance, kun je meer krijgen voor je geld. Maar de unieke functies van de Z Flip 4 hebben een grote aantrekkingskracht.

  • Galaxy Z Flip 4 128 GB prijs: € 1099,00
  • Galaxy Z Flip 4 256 GB prijs: € 1159,00
  • Galaxy Z Flip 4 512 GB prijs: € 1279,00

Vergeet niet om een hoesje voor de Galaxy Z Flip 4 aan te schaffen wanneer dit je nieuwe telefoon wordt!

Conclusie

De Galaxy Z Flip 4 is een indrukwekkende telefoon met een zeer unieke functie. De opvouwbare smartphone is wat ons betreft iets meer gimmick dan functie, hoewel er een aantal punten zijn die zeker wel handig zijn in sommige situaties. Zo kun je selfies of videobellen met de hoofdcamera, de telefoon overal waar je wilt neerzetten en als mini laptop gebruiken, en natuurlijk is het een zeer compacte telefoon wanneer ingeklapt. De Z Flip 4 is flink verbeterd ten opzichte van de Z Flip 3, vooral in de kleine details die er echt toe doen. 

Meest gestelde vragen

Wat kost een Galaxy Z Flip 4?
De Samsung Galaxy Z Flip 4 is verkrijgbaar vanaf € 1099,00. Je kunt kiezen uit drie verschillende versies met elk een 

Is de Z Flip 4 waterdicht?
De Z Flip 4 heeft een IP8X-certificaat wat inhoud dat de behuizing waterdicht is.

Wat is de nieuwste Samsung Flip?
De Samsung Z Flip4 is het nieuwste Flip model en volgt de Samsung Z Flip 3 op. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden