Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Estelle, 19 april 2021

Samsung Galaxy S21 5G VS iPhone 12

Design Samsung Galaxy S21 5G en iPhone 12

Beide smartphones zijn echte eyecatchers! Ze zijn allebei een lust voor het oog door hun fantastische en strakke design. De S21 en iPhone 12 zijn gemaakt van glas en aluminium, waardoor ze supersterk zijn en ook nog eens een luxe uiterlijk hebben. Beide smartphones hebben een IP68-certificaat, waardoor ze stof- en waterdicht zijn. Echter kan de iPhone 12 dieper onder water dan de S21. De S21 kan maar 1,5 meter, terwijl de iPhone 12 tot wel 6 meter onder water kan.

Welke smartphone is het mooist? Dat is toch echt aan jou! Één ding is zeker, ze hebben beide een goed afgewerkt uiterlijk. Ben je fan van kleine smartphones? Dan adviseren wij te gaan voor de iPhone 12 met een breedte van 71.2 mm en een hoogte van 15.7 mm. Daarnaast is het Apple toestel ook nog eens heel dun, namelijk 7.9 mm.  Bij de S21 heb je de keuze uit vier kleuren: grijs, wit, paars en roze. Bij de iPhone 12 heb je keuze uit zelfs vijf kleuren, namelijk zwart, wit, rood, groen en blauw. Voor welke kleur ga jij?

Specificaties Samsung Galaxy S21 5G en iPhone 12

Als het gaat om specificaties kan je eigenlijk voor beide toestellen gaan. Het zijn de snelste smartphones die je op dit moment kunt kopen, waarbij apps razendsnel opstarten en het schakelen tussen apps geheel vlekkeloos verloopt. Dit komt door de 8GB werkgeheugen in de S21 en 5G en 4GB in de iPhone 12. Ook hebben beide smartphones een grote batterij. Als je de batterijen met elkaar gaat vergelijken is die van de S21 net wat groter. Echter gaan beide batterijen even lang mee, want de iOS is zuiniger in gebruik. Je kan jouw telefoon de hele dag gebruiken zonder dat je hem tussendoor hoeft op te laden. Wat wel een kleine uitblinker van de S21 is, is dat hij standaard twee keer zoveel opslaggeheugen heeft: 64 GB of 128 GB.

Schermfuncties Samsung Galaxy S21 5G en iPhone 12

De S21 beschikt over een 6.2 inch scherm en heeft een Full HD +- resolutie van 2400 x 1080 pixels. Het scherm is een Dynamic Amoled scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. Een groot voordeel van dit scherm is dat het toestel razendsnel reageert op aanrakingen én dat filmpjes, games, etc. extra vloeiend afspelen. Daarnaast past de smartphone de verversingssnelheid aan op jouw gebruik, dus lees je berichtjes is de verversingssnelheid minder dan wanneer je een spelletje speelt bijvoorbeeld.

De iPhone 12 beschikt over een 6.1 inch scherm en heeft een hogere resolutie van 2532 x 1170 pixels. Het scherm is een Super Retina XDR OLED scherm, die eigenlijk over dezelfde technologie beschikt als zijn concurrent. Een OLED scherm zorgt voor de hoogste helderheid, geeft kleuren het felst weer en creëert een groot contrast.

De telefoons verschillen niet met elkaar qua kleurweergave, maar toch is de S21 wel de winnaar van de twee. Dit komt door zijn hoge verversingssnelheid en ook dat het toestel deze snelheid aanpast op jouw gebruik. Het scherm reageert twee keer zo snel op jouw aanrakingen als bij de iPhone 12, die heeft maar een verversingssnelheid van 60 Hz.

Camerafuncties Samsung Galaxy S21 5G en iPhone 12

Beide telefoons beschikken over geweldige camera’s, maar er kan maar één de winnaar zijn. In dit geval gaat de Samsung Galaxy S21 5G duidelijk met de winst vandoor. Het toestel beschikt namelijk over drie camera’s op de achterzijde, namelijk een hoofdcamera (12 megapixel), ultragroothoeklens (12 megapixel) en een telelens (64 megapixels). Met de ultragroothoeklens kan je supermooi panorama’s maken en met de ultragroothoeklens kan je tot wel 3 keer inzoomen zonder dat de kwaliteit van jouw foto vermindert. Je perfecte selfie schiet de S21 met 10 megapixel. Daarnaast heeft het Samsung toestel handige camerafuncties. Zo kan je met de Single Take veertien beelden tegelijkertijd schieten, waardoor je verzekerd bent dat er altijd één goede foto tussen zit. Én dan heb je ook nog de Director View waarmee je foto’s en video’s tegelijkertijd kan maken. Ben jij een echte selfiequeen of king? Dan moet je misschien toch voor de iPhone 12 gaan. Hij maakt jouw selfies scherphelder met rijk aan details, mooie kleuren en goed belicht. De iPhone 12 heeft op de achterzijde twee camera’s, namelijk een hoofdcamera en een ultragroothoeklens. Met beide telefoons maak je geweldige foto’s, maar toch is de camera van de S21 net wat beter dan die van de iPhone 12. Hij biedt net wat meer mogelijkheden en functies met een uitblinker van een telelens van maar liefst 64 megapixels.

Kortom..

Je maakt eigenlijk geen foute keuze als je voor de iPhone 12 gaat, maar ook niet als je kiest voor de S21. De iPhone 12 is een telefoon dat heel zuinig, supersnel is, fantastische foto’s maakt en zijn batterij gaat lang mee. De S21 is juist weer perfect door zijn scherm en de verschillende cameramogelijkheden, dus vind je dit belangrijk? Dan is de S21 gemaakt voor jou! Houd je juist meer van snelheid en gebruiksvriendelijkheid? Dan zijn jij en de iPhone 12 een geweldige match!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden