Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Estelle, 25 maart 2021

Samsung Galaxy S20 VS Samsung Galaxy S21 5G

Design

De grootste telefoonfabrikant ter wereld is een echte techgigant. Dit wordt ook weer bewezen met de Samsung Galaxy S20 en S21 5G. De twee modellen lijken veel op elkaar, zijn bijna even zwaar, even groot en zijn stof- en waterdicht. De voor- en achterkant van beide smartphones zijn van glas en het frame van aluminium. Door het glas op de achterzijde van de telefoons kan je jouw S20 of S21 perfect draadloos opladen. Je kan de achterkant zelfs gebruiken om je smartwatch op te laden. Hoe ideaal is dat?!

Wij vinden de achterkant van de Samsung Galaxy S21 5G het mooiste. De nadruk ligt namelijk op de hippe cameramodule. Wat wij weer mooi vinden van de S20 is dat de zijkanten van het scherm schuin aflopen en dit zorgt er ook voor dat de smartphone smaller is. De S20 weegt 163 gram en de S21 5G weegt 2 gram zwaarder, namelijk 171 gram. Daarnaast zijn ze allebei even dun met 7,9 mm.

Display

De Samsung Galaxy S20 en de Samsung Galaxy S21 5G hebben allebei een geweldig scherm van 6.2 inch formaat. Ze beschikken beiden over een Dynamic Amoled-screen waardoor alles haarscherp wordt afgebeeld. De Samsung Galaxy S20 heeft een Quad HD +- resolutie van 3200 x 1440 pixels en de S21 5G heeft een Full HD +- resolutie van 2400 x 1080 pixels. Het voordeel van het scherm van de S21 5G is dat de verversingssnelheid zich aanpast op de apps die je gebruikt. Beide smartphones hebben een verversingssnelheid van 120 HZ, waardoor video’s vloeiend afspelen en de touchscreen reageert heel snel op aanrakingen. Dit is belangrijk om te weten als je een gamer bent. Waar de S21 5G in uitblinkt, is dat de smartphone de verversingssnelheid aanpast per app, dus voor een game ververst hij snel en bij een app waar je iets op kunt lezen juist weer wat minder.

Camera

De smartphones hebben dezelfde camera’s. De voorkant bevat een 10-megapixel voor de perfecte selfies. De achterzijde bevat drie camera’s, namelijk een hoofdcamera (12 megapixel), ultragroothoeklens (12 megapixel) en telelens (64 megapixel). Je kan 3 keer inzoomen zonder dat de kwaliteit vermindert, je kan heldere panorama’s schieten en met weinig licht kan je alsnog een foto maken waarop alles perfect te zien is.

De Samsung Galaxy S21 5G is echter verbetert in de soft- en hardware ten opzichte van de S20. De camera werkt sneller en maakt net iets betere foto’s. Ook kan je met de Single Take-modus in één keer veertien foto’s maken. Je schiet hierdoor gegarandeerd altijd het perfecte plaatje. Dan heb je ook nog de Director View, waarmee je foto’s en video’s tegelijkertijd kan maken. Daarom is er dus geen twijfel mogelijk en kunnen we concluderen dat de Samsung Galaxy S21 5G de beste foto’s maakt, ondanks dat de verschillen klein zijn.

Snelheid

Zoals wij al net zeiden, zijn beide Samsung-smartphones razendsnel. Je kan de apps snel openen, werken vervolgens soepel en de batterij gaat een hele dag mee. Ga je echt voor snelheid? Dan raden we je aan om de Samsung Galaxy S21 5G te nemen met zijn krachtige processor: de Exynos 2100. Deze chip is effectiever, zuiniger en heeft meer rekenkracht dan de chip van de Samsung Galaxy S20. Jouw apps starten hierdoor sneller op en zware apps werken wat vloeiender. Beide smartphones hebben een werkgeheugen van 8GB en hierdoor schakelen ze tussen apps even snel. De S20 en de S21 5G hebben allebei een opslaggeheugen van 128 GB. Je kan de opslag bij de S21 5G zelfs vergroten voor €50,- meer naar 256 GB. Dit is niet mogelijk bij de Samsung Galaxy S20.

Daarnaast verschilt de batterij van de S20 en S21 5G ook met elkaar. De batterijduur van de Samsung Galaxy S21 5G is net wat beter door zijn zuinige processor. Kies dus voor de S21 5G als je van snelheid houdt die ook nog eens een zuinigere batterij heeft.

Kortom..

Het is tijd om de knoop door te hakken voor jezelf. Uit onze blog is wel gebleken welke Samsung de beste is, dat is namelijk de S21 5G. Zoals zijn naam al zegt ondersteunt hij het mobiele netwerk: 5G. Met deze smartphone ben je dus helemaal ready voor de toekomst. De S20 biedt deze optie niet. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy S21 5G een krachtigere hardware en hierdoor is hij ook sneller dan zijn voorganger. Daarnaast beschikt hij over een zuinigere processor, doordat hij zijn verversingssnelheid aanpast op de apps die je gebruikt. Heeft een scherm met hoge resolutie jouw voorkeur? Kies dan voor de Samsung Galaxy S20, maar voor het totaalpakketje raden we je aan voor zijn opvolger te gaan.

Wij zijn benieuwd naar je keuze! Laat hem daarom hieronder weten.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden