Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Robin, 13 augustus 2020

Samsung A31 VS A21s

De Samsung Galaxy A31 of tóch de A21s

Een nieuwe telefoon kiezen is nooit makkelijk. Er zijn veel aanbieders en zelfs dezelfde fabrikant kan vergelijkbare toestellen op de markt brengen. Samsung is daar vaak één van. Eerder hebben we dit al gezien bij de A51 en de A71, die we in dit artikel bespreken, en nu hebben ze nogmaals twee budget telefoons uitgebracht. In april dit jaar zagen we de Galaxy A31 uitkomen en een paar maanden later kwam de Galaxy A21s hier nog bij. In dit artikel zullen de deze twee toestellen naast elkaar leggen (figuurlijk) en kijken waar de grootste verschillen zitten. 

Camera's

Omdat camera's tegenwoordig steeds belangrijker worden op onze smartphones leek ons dit een goed onderwerp om mee te beginnen. Als eerste nemen de camera van de Samsung A31 onder de loep.

samsung a31 camera

In totaal heeft de A31 vier camera's aan de achterzijde, en aan de voorkant een enkele selfie lens. De hoofdcamera is een 48 MP camera die we vaker zien in het middensegment telefoons. Daarnaast heeft dit toestel een 8 MP groothoeklens waarmee je beter foto's in de breedte kunt maken. De andere twee camera's die dit toestel bevat zijn twee 5 MP camera's ; een macrocamera voor close-ups en eentje met een dieptesensor voor het maken van goede portretfoto's. 

Wat zet de Samsung A21s hier tegenover? 

camera samsung a21s

Op het eerste oog zijn de camera's vrijwel identiek, want ook de A21s heeft vier camera's aan de achterkant zitten. De primaire camera is ook gelijk aan die van de A31, namelijk 48 MP. Ook de 8 MP groothoeklens is dezelfde, die dus handig is voor panorama foto's bijvoorbeeld. Het verschil zit hem in de macrocamera en dieptesensor. Die zijn bij de Galaxy A21s 2 Megapixel, 3 minder dus dan bij zijn broer. 

De A31 is dus wat betreft camera's de betere van de twee. 

Grootte, afmetingen en gewicht van de toestellen

Size does matter, bij smartphones dan in ieder geval. De ene persoon wil graag een zo'n klein mogelijk telefoon die hij makkelijk in elke zag kan meenemen, terwijl voor de ander zijn toestel een soort tweede computerscherm is en die bijvoorbeeld ook veel gebruikt voor films of series. Dan is een groter scherm veel fijner. Hoe staat het met deze twee smartphones en hun afmetingen?

 Samsung A31Samsung A21s
Schermafmetingen6,4 inch6,5 inch
Hoogte15,93 cm16,37 cm
Breedte7,31 cm7,53 cm
Diepte0,86 cm0,89 cm
Gewicht185 gram192 gram

In dit geval ontlopen de telefoon elkaar erg weinig. De A21s is net een tandje groter.

samsung a21s

Under the hood

Wat zien we allemaal onder de zeer op elkaar lijkende Samsung smartphones? Hieronder enkele relevante specificaties op een rijtje gezet.

Beide telefoons zijn uitgerust met Android 10 besturingssysteem, de meest recente versie. Deze zal 'gewoon' up-to-date worden gehouden en later geüpdatet worden naar versie 11 en 12. 

De Galaxy A31 heeft een MediaTek Helio P65-chip, die we ook zien in de eerder uitgebrachte A41. Daarnaast heeft hij 4GB aan werkgeheugen en een prima 64GB opslag. Deze is natuurlijk altijd naar wens uit te breiden met een andere geheugenkaart. De display heeft een resolutie van 2400 x 1080 pixels wat voor scherpe beelden zorgt. 

De Samsung A21s is uitgerust met een Exynos 850 chip die iets zwakker is dan zijn naaste concurrent. Je kunt verder kiezen tussen een processor met 3G RAM en32GB geheugen of 4GB RAM en 64GB geheugen. Ook hier kun je de opslag gewoon uitbreiden mocht je dat willen. De schermresolutie bij dit model is 1600 x 720 wat in vergelijking toch wat aan de lage kant is. Het beeld is hierdoor toch een stukje minder scherp.

samsung a31

Hoe zit het met de batterij?

Ook niet onbelangrijk is de batterij(duur) en de daarbij horende oplaadtijd. Beide modellen hebben dezelfde 5000 mAh-accu die erg groot is. Dat is aan de ene kant positief, want hij gaat langer mee, maar het zorgt ook voor dat je langer moet opladen. Ook al kun je snelladen (15W), het duurt toch eventjes voordat je telefoon is opgeladen. De A21s gaat in principe langer mee door zijn lagere resolutie wat minder energie kost. 

Prijzen van de A21s en A31

Nu we de belangrijkste onderdelen besproken hebben is het tijd om te kijken naar het bijbehorende prijskaartje. Welk verschil zit er tussen de twee?

De Samsung Galaxy A21s kun je nu al kopen voor €173,00 (via Google gezocht), het gaat dan om de 3GB / 32GB variant. De 4 GB / 64 GB variant staat nu te koop vanaf €199,00. Dit kan natuurlijk verschillen per aanbieder. 

De adviesprijs (Samsung zelf) is 209,00 voor de standaard variant, en 229,00 voor de uitgebreidere variant. 

De Samsung Galaxy A31 staat nu te koop vanaf €235,00. Adviesprijs (Samsung) is 299,00. 

Beschikbare kleuren

Voor sommigen is de kleur van een toestel erg belangrijk, dus die nemen we nog even mee in dit blog. 

Samsung A21s : Zwart, blauw en wit
Samsung A31 : Zwart en blauw

We hopen dat deze informatie je nu een beter beeld geven van deze twee toestellen en dan je een keuze kunt maken!

Een hoesje nodig?

Mocht je er voor kiezen één van bovenstaande modellen aan te schaffen onthoudt dan dat je altijd bij ons terecht kunt voor je telefoonhoesjes. Neem eens een kijkje bij onze Samsung A31 hoesjes of onze Samsung A21s hoesjes

Laat een reactie achter

* Verplichte velden