Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Robin, 16 juni 2020

Samsung A51 vs A71

Samsung Galaxy A51 of Samsung Galaxy A71, wat is de beste keuze?

Misschien ben jij toe aan een nieuwe telefoon en is je oog gevallen op één van deze Samsung toestellen. In dit blog vergelijken wij deze twee goede prijs-kwaliteit telefoons zodat hopelijk jij straks een keuze kunt maken tussen deze twee. 

De Samsung Galaxy A50 was één van de meest populaire telefoons van 2019. Door zijn uitstekende prijs-kwaliteit verhouding was hij bij veel mensen in de smaak gevallen. Zoals gewoonlijk brengt Samsung ieder jaar een opvolger op de markt die zijn voorganger moet evenaren. Dus daar was de Galaxy A51. Goede keuze zou je wellicht denken. Maar dan is er ook opeens de A71, een soortgelijk toestel met ongeveer dezelfde specs. Dan heb je opeens twee kandidaten waaruit je kunt kiezen waardoor het toch iets lastiger wordt. Dan is het belangrijk deze twee smartphones eens goed te bekijken om te kijken welke van deze twee de voorkeur krijgt. We zullen ze op verschillende gebieden vergelijken. 

Galaxy A51 camera vs Galaxy A71 camera

Als eerste kijken we naar de camera's van beide modellen. Er is weinig onderscheid tussen de twee. Beide telefoons hebben in totaal vijf camera's waarvan er vier aan de achterzijde zitten. De hoofdcamera van de A71 is wel wat beter, deze is namelijk 64 megapixel, terwijl die van de A51 op 48 megapixel blijft steken. Ook niet slecht, maar deze kan niet tippen aan zijn concurrent. Zowel in het licht als in het donker doet de camera van de A71 het dus ietsje beter. Hier zien we dus een voordeel voor de Galaxy A71. 

De overige camera's van beide smartphones zijn hetzelfde. Beide smartphones hebben verder een 12-megapixel met een ultragroothoeklens. Ideaal voor panorama foto's. Met de macrolens van 5MP kan je goede close-up foto's creëren. 

Aan de voorkant hebben ze allebei ook nog een goede selfiecamera die mooi weggewerkt is in het scherm. De selfiecamera heeft ook maar liefst 32MP, iets waar veel smartphones in deze klasse niet bij in de buurt komen. 

Video's maken

Als je mooie video's wilt maken heeft de Samsung A71 een voordeel t.o.v. de A51. Hij heeft namelijk de mogelijkheid te filmen in 'superslowmotion'. Dit doet hij met 960 frames per seconde. Dus voor speciale gelegenheden en mooie momenten terug kijken kun je deze toffe functie gebruiken. 

Hieronder nog even de camera specificaties op een rijtje

 Samsung A51Samsung A71
Hoofdcamera 48 megapixel 64 megapixel
Selfiecamera 12 megapixel 12 megapixel
Overige camera's 5 + 5 megapixel5 + 5 megapixel

Design & scherm/display Galaxy A51 vs A71

samsung a51 vs a71

De telefoons lijken zichtbaar erg veel op elkaar. Beiden zijn relatief groot. Ze zijn gemaakt van glas in combinatie met plastic. Dus niet aluminium wat we bij de duurdere modellen wel zien. Het plastic zorgt er wel voor dat de toestellen ondanks hun grootte vrij licht zijn. Met 172 gram is de A51 iets lichter dan de A71 met 179 gram. 

De A51 heeft een (randloos) 6,5 inch full-hd scherm die door deze grootte prima geschikt is om films e.d. op te kijken. De Samsung A71 zijn scherm is zelfs nog een tandje groter: 6,7 inch. Beiden hebben een full-hd scherm van 1200 x 1080 pixels wat voor mooie details zorgt. Daarnaast hebben deze telefoons breedbeeld schermverhouding van 20:9. Dit houdt in dat de zwarte randen die je soms hebt bij het kijken van video's niet aanwezig zijn zodat je het volledige scherm kan benutten. 

Bij beide toestellen wordt gebruik gemaakt van Super Amoled technologie die beter is dat LCD technologie die je bij veel vergelijkbare smartphones vind. Super Amoled heeft namelijk scherper beeld en hiermee worden kleuren beter weergegeven. Dit zijn toch wel grote voordelen.

Het verschil tussen de twee is dat De Samsung A71 Super Amoled Plus heeft, ten opzichte van de standaard Super Amoled van de A51, waardoor alles net er iets beter uitziet. 

Hieronder nog even een korte samenvatting van Enkele specificaties:

 Samsung A51Samsung A71
Hoogte

15,85 cm

16,36 cm

Breedte

7,36 cm

7,60 cm

Diepte

0,79 cm

0,77 cm

Gewicht

172 gram

179 gram

Kleuren Samsung A51 & A71

In welke kleuren zijn beide modellen te krijgen? Hieronder hebben we de kleuren voor de A51 en A71 op een rijtje gezet: 

Samsung Galaxy A51

kleuren

Samsung Galaxy A71

kleuren

Zwart

Zwart

Wit

Zilver

Blauw

Blauw

Het verschil qua kleur zit hem in de kleuren zilver en wit. De A51 is in het wit te krijgen, terwijl de lichte kleur voor de A71 zilver is. 

Overige specificaties Samsung A71 VS A51

Welke van de twee heeft nou eigenlijk de beste hardware? Laten we ons hier verder in verdiepen. Als we naar de processor kijken zien we dat de Galaxy A71 hier de betere van de twee heeft. Met de Snapdragon 730 chip in combinatie met 6GB aan werkgeheugen heeft de A71 een krachtige processor, zeker als je kijkt naar vergelijkbare toestellen. Hiermee kun je zonder problemen tussen apps switchen en kun je zonder haperingen je spelletjes spelen. Verder heeft dit toestel standaard 128GB werkgeheugen, die je wel kunt upgraden naar 512GB met een andere geheugenkaart. 

De Samsung A51 zet hier een Samsung Exynos 9611 processor met 4GB werkgeheugen tegenover. Nog steeds een goede en snelle processor, maar hij legt het toch af tegen zijn concurrent. Ook de A51 heeft standaard 128GB werkgeheugen die ook kan worden uitgebreid naar 512GB. 

Hoe zit het eigenlijk met de batterij(duur)?

Bij Samsung hebben ze de Galaxy A51 een grote 4000mAh batterij meegegeven. Deze kan in theorie indien volledig opgeladen prima een volledige dag meegaan. Opladen kan met een 15W snellader die ervoor zorgt dat het toestel binnen 2 uur weer helemaal is opgeladen. De A51 ondersteunt geen draadloos opladen. 

Bij de Galaxy A71 hebben ze er nog een schepje bovenop gedaan. De batterij voor deze telefoon is maar liefst 4500mAh. Het zou geen probleem moeten zijn om met deze grote batterij een dag probleemloos door te komen. Omdat het normaal redelijk lang zou duren deze enorme accu op te laden, heeft Samsung hiervoor een 25W snellader meegegeven. Hiermee moet het toestel binnen twee uur weer op 100% zitten. Ook de A71 ondersteunt geen draadloos opladen. 

Nog even in een notendop de specificaties op een rijtje

  Galaxy A51 Galaxy A71
ProcessorSamsung Exynos 9611Qualcomm Snapdragon 730
Werkgeheugen 6 GB 4 GB
Batterij 4000 mAh 4500 mAh

Prijs Samsung A51 vs A71

Wat betaal je nou voor deze twee middensegment telefoons? Deze prijzen die we hier laten zien zijn op basis van wat de fabrikant ervoor vraagt, eventuele aanbiedingen worden dus niet meegenomen.

Samsung Galaxy A51 (128GB) €329,-

Samsung Galaxy A71 (128GB) €409,-

Zoals wel verwacht is de Samsung A71 duurder, met een prijsverschil van 80 euro.

Conclusies

Met alle informatie en cijfers die we hier besproken hebben kunnen we zien dat de A71 op elk gebied een stukje beter is. Zowel op het gebied van hardware als software. Dit heeft er wel toe geleid dat hij 80 euro duurder is als zijn kleine broertje, en dat verschil vinden wij vrij groot. Als je die 80 euro kunt missen zullen wij zeggen ga voor de A71, maar ook als je de A51 kiest heb je een uitstekende prijs-kwaliteit smartphone in handen.

Heb je nog vragen of aanvullingen? Laat het hieronder weten!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden