Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Door Robin, 9 augustus 2021

iPhone 13 - alles dat je moet weten

iPhone 13

Vorig jaar oktober verschenen de iPhone 12 modellen. Dit waren er in totaal vier, de iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max en de iPhone 12 Mini. Die laatste bleek een flop te zijn, terwijl de normale iPhone 12 juist boven verwachting presteerde. Volgens de goed ingelichte Ming-Chi Kuo zullen er dit jaar zullen er naar alle waarschijnlijkheid weer vier nieuwe modellen komen inclusief een Mini model, maar voor die laatstgenoemde is het mogelijk de laatste keer. Dit betekent dus dat we een iPhone 13, 13 Pro, 13 Pro Max en 13 Mini krijgen. De afmetingen van de smartphones zouden vrijwel gelijk blijven met hun voorgangers. 

Design iPhone 13

Na het gewijzigde design van de iPhone 12, waar afgeronde zijkanten plaats maakten voor vlakke zijkanten gaan we er vanuit dat het design dit jaar vrijwel ongewijzigd blijft. Een verschil dat we mogelijk gaan zien is een kleinere notch (inkeping) aan de voorkant van het scherm. Volgens Macrumors.com is dit op een foto te zien. Verder wordt er ook gesproken over grotere cameralenzen aan de achterzijde. 

iphone 13 design

(Image Credit : Unbox Therapy)

Display

Volgens geruchten zal de nieuwe iPhone 13 uitgerust zijn met een 120 Hz display. Zo kan het scherm veel beter en sneller verversen wat het gebruikersgemak ten goede komt. Zeker als je kijkt naar de huidige iPhone toestellen waarbij dit 60 Hz is zal dit een significante verbetering zijn.  

Betere camera?

Ondanks dat de huidige generatie camera’s al extreem goed zijn, zal er naar alle waarschijnlijkheid nog een upgrade komen bij de iPhone 13 serie. Of dit bij alle modellen het geval zal zijn blijft afwachten, maar zeer waarschijnlijk zal dit sowieso het geval zijn bij de Pro (Max). 

De verbetering zal zitten in de groothoekcamera. Volgens de welingelichte Ming-Chi Kuo wordt de groothoekcamera verbeterd van een f/2,4 lens naar een  f/1,8 lens. Verder zou ook de sensorgrootte van de iPhone 13 Pro en Pro Max toenemen wat zou leiden tot nog hogere camerakwaliteit. 

Touch ID naast Face ID?

Om het nog makkelijker te maken de iPhone 13 te ontgrendelen zal touch ID mogelijk een terugkeer maken. Momenteel zit er op de meest recente toestellen alleen Face ID, maar in een tijd dat mondkapjes veel gedragen worden is dit erg lastig. Met de terugkeer van touch ID zijn er 2 opties waarmee je overal gemakkelijk je Apple toestel moet kunnen ontgrendelen. 

iPhone 13 batterij

Zoals wel vaker is bij Apple de batterij vaak een punt van kritiek. Ze gaan vaak niet lang genoeg mee gezien het intense gebruik van onze smartphones. Om dit aan te pakken zouden de nieuwe Apple iPhone toestellen allen een grote batterij krijgen die aanzienlijk langer mee moeten gaan. 

Een andere bron (Ming-Chi Kuo) zegt dat Apple mogelijk overschakelt op een nieuwe technologie waarbij de batterij langer meegaat zonder dat deze groter hoeft te zijn. 

Wordt de naam ook echt iPhone 13?

Wij denken dat het ‘gewoon’ iPhone 13 zal worden, maar er is een kleine mogelijkheid dat het toch iPhone 12S wordt. Dit omdat 13 natuurlijk een ongeluksgetal is,  en we hebben eerder gezien dat de de iPhone 9 (wat iPhone X geworden is) overgeslagen hebben, omdat het nummer 9 in Japan een ongeluksgetal is. Daarom is het mogelijk dat er een S-variant komt, zoals we eerder zagen bij de iPhone Xs. Maar aangezien iOS 13 wel gewoon bestaat gaan we er vanuit dat ook de nieuwste iPhone het nummer 13 zal krijgen. 

Wat gaan de iPhone 13 modellen kosten?

Omdat er nog niks officieel bekend is gemaakt over de prijs van de iPhone 13 kunnen we hier alleen maar gissen. We verwachten dat de prijzen ongeveer in lijn zullen zijn met de 12 serie. Dat zou betekenen dat de prijzen er als volgt uit zien :

  • iPhone 13 Mini : €809 euro
  • iPhone 13 : €909 euro
  • iPhone 13 Pro : €1159 euro
  • iPhone 13 Pro Max : €1259 euro

Lees de onderbouwing voor prijsverwachting en mogelijke release datum hier.

Op welke datum komt de nieuwe iPhone 13 uit?

Apple bracht tot nu toe ieder jaar hun nieuwe toestellen aan in september. Vorig jaar was een uitzondering door het COVID-19 virus en het tekort aan onderdelen waardoor dit verschoven was naar oktober. Dit jaar verwachten we dat de releasedatum van de iPhone 13 modellen gewoon weer in september zou zijn. De meest genoemde datum is 17 september, uiteenlopend tot 24 september.

Wat zijn jouw gedachten over de iPhone 13? We horen het graag! Mocht je ervoor kiezen één van deze modellen aan te schaffen aarzel dan niet bij onze iPhone 13 hoesjes te kijken om ervoor te zorgen dat je toestel meteen goed beschermd is!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden