Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Estelle, 30 november 2021

Hoe kan ik betalen met mijn smartphone?

Waarom contactloos betalen? 

Het is mij vaak genoeg overkomen dat ik wilde afrekenen en mijn portemonnee thuis was vergeten. Dan sta je daar met allemaal spullen op de toonbank en verstoor jij de rij, omdat je geen geld of pasjes mee hebt (awkward!!!!). Door contactloos betalen met je smartphone/smartwatch loop je nooit meer tegen dit soort problemen aan, want je hebt altijd je pasjes op zak. Daarnaast is het super makkelijk en ook nog eens snel, maar wel is het belangrijk om te kijken of jouw bank het ondersteunt om contactloos te kunnen betalen. 

Hoe kan ik met mijn smartphone contactloos betalen? 

Je smartphone beschikt over een NFC chip (Near Field Communication), dit betekent dat jouw telefoon op een korte afstand connectie kan maken met betaalautomaten. Deze kleine chip verzendt gegevens van je pasje via kleine radiogolven, waardoor jouw smartphone verbinding kan maken met betaalautomaten. Eigenlijk kun je dit vergelijken met Bluetoothverbinding of WiFi, alleen kan de verbinding met NFC chip nooit gestoord worden omdat er maar een kleine afstand tussen een telefoon en de betalingsautomaat zit. 

Contactloos betalen met Apple Pay

Contactloos betalen werkt bij Apple net wat anders dan bij Samsung en andere Android telefoons. Bij Apple toestellen kun je gebruik maken van Apple Pay en bij Android toestellen maak je juist weer gebruik van Google Pay. Laten we eerst uitleggen hoe contactloos betalen werkt met Apple Pay:

Stap 1: activeer Apple Pay in de bank app en voeg je betaalpas toe aan je Wallet 
Stap 2: open de app Wallet en vervolgens kan je Face- en Touch ID instellen waarmee je wilt betalen met je smartphone en natuurlijk kan je ook contactloos betalen met je smartwatch

Face ID

1. Dubbelklik de knop aan de rechterkant van je iPhone en kijk naar het scherm
2. Vervolgens houd je de bovenkant van jouw smartphone een paar centimeter van de betaalautomaat
3. Als er Gereed komt te staan met een vinkje, dan heb je betaald

Touch ID

1. Plaats je smartphone bij de betaalautomaat en houd een vinger op de knop
2. Als er Gereed komt te staan, dan heb je betaald 

Apple Watch 

1. Druk dubbel op het knopje aan de zijkant van je Apple Watch 
2. Houd je Apple Watch vervolgens een paar centimeter van de betaalautomaat
3. Wanneer je een klein tikje voelt, heb je betaald

Vele banken ondersteunen dus contactloos betalen, maar belangrijk is ook om te checken of de betaalautomaat dit ook ondersteunt. Wanneer een betaalautomaat dit ondersteunt, zie je op de zijkant het contactloos betalen icoontje staan, zie hieronder. 

Icoon ondersteuning contactloos betalen

Contactloos betalen met Android

Stap 1: open je smartphone en ontgrendel hem vervolgens
Stap 2: zorg dat je de achterkant een paar seconden dicht tegen de betaalautomaat houd
Stap 3: wanneer je een blauw vinkje ziet, heb je betaald 

Wat zijn de voor- en nadelen van contactloos betalen met je smartphone?

Voordelen:
- Je hoeft geen pasjes of contant geld op zak te hebben om te kunnen betalen
- Het is net zo veilig als contactloos betalen met je pinpas en mocht je jouw smartphone verliezen, dan blijft je pinpas altijd veilig door Face ID of Touch ID
- Daarnaast zien andere mensen om je heen niet wat je pincode is
- De transactie gaat een stuk sneller met je smartphone dan met je pinpas

Nadelen:
- Mocht je smartphone leeg zijn, dan kun je niet contactloos betalen
- Niet alle Nederlandse banken ondersteunen contactloos betalen

Waarom is het contactloos betalen met je pinpas net zo veilig als met je smartphone?

Bij het betalen met je smartphone heb je een Face ID of Touch ID nodig om te kunnen betalen. Ben je dus jouw telefoon verloren en iemand vindt hem, kan diegene niet zomaar betalen met jouw smartphone. Daarnaast moet je bij bedragen boven de € 50,00 en soms al bij € 25,00 al je pincode intoetsen. Eigenlijk is dus contact betalen met je telefoon nog veiliger, omdat wanneer iemand jouw pas vindt wel contactloos ermee kan betalen tot een bedrag van € 25,00 of € 50,00. 

Hoe kan ik contactloos betalen als mijn smartphone of bank het niet ondersteunt?

Ja, dat is wel een goede vraag waar wij wel een antwoord op hebben. In ons assortiment hebben wij namelijk verschillende hoesjes waar je gemakkelijk je pasjes in kwijt kunt, zodat je jouw portemonnee dus niet mee hoeft te nemen op pad. Dus mocht jouw telefoon of bank contactloos betalen met een smartphone niet ondersteunen, kun je altijd een hoesje aanschaffen die ervoor zorgt dat jij dit wel kan. Let op! Plaats je pasjes nooit in een hoesje die geen opbergvakken heeft voor jouw pasjes. Steeds meer telefoons krijgen een glazen achterkant en wanneer je dus pasjes in het hoesje doet, kan dit beschadiging veroorzaken aan je telefoon. 

Pasjeshouder

Hoesjes met een pasjeshouder op de achterkant zorgen ervoor dat je contactloos kunt betalen. Je kan namelijk je betaalpas in het vakje stoppen die op de achterkant van het hoesje bevindt. Je hebt dus helemaal geen portemonnee nodig met zulke hoesjes, want de betaalpas bevindt zich op de achterzijde van je telefoon. Belangrijk is om de smartphone dicht tegen het betaalautomaat te houden en tada je kan contactloos betalen met jouw smartphone! Je shopt een hoesje met een pasjeshouder al vanaf € 9,95 op onze webshop. 

Handige hoesjes waarin je je pasjes kwijt kunt

Ook hebben wij hoesjes waarbij je jouw pasjes in kwijt kunt, helaas kun je hiermee niet contactloos betalen en dien je jouw pasjes uit het hoesje te halen. Wel zijn het handige hoesjes, want door er één aan te schaffen, hoef jij voortaan niet meer jouw portemonnee mee te nemen op pad. 

Flipcase

Naast hoesjes met pasjeshouder hebben wij ook leren flipcases in ons assortiment. Dit zijn hoesjes die je verticaal kunt dichtklappen en in de binnenzijde bevindt zich een opbergvakje voor meerdere pasjes, zoals voor je pinpas en rijbewijs. Doordat je het hoesje kunt dichtklappen beschermt hij je telefoon tegen vallen, stoten en vuil. Met een Flipcase kan je echter niet contactloos betalen en dien je jouw betaalpas uit het opbergvakje te pakken en vervolgens kan je natuurlijk wel contactloos betalen met de pinpas. 

Bookcase + portemonnee

Ook hebben wij verschillende bookcases in ons assortiment die eigenlijk hetzelfde werken als de flipcase. Het enige verschil tussen de bookcase en flipcase is dat je de bookcase horizontaal moet openen, dus zoals een boek. We hebben de bookcase in meerdere kleuren en zelfs printjes, zoals marmer en bloemen. Daarnaast kun je sommige bookcases gebruiken als portemonnee, want een aantal bookcases beschikken over opbergvakjes voor meerdere pasjes en zelfs voor contant geld. Je kan echter niet contactloos betalen met een bookcase, ook hierbij moet je jouw bankpas uit het hoesje halen en vervolgens kun je betalen. 

Hopelijk hebben wij je kunnen helpen met deze blog om te achterhalen of jij contactloos kunt betalen met jouw smartphone. Zo niet, zijn er nog altijd handige hoesjes uit ons assortiment waardoor het wel mogelijk is. 

 

 

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden