Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 17 januari 2024

Wat kun je met een iPhone zonder simkaart?

De iPhone 15 komt met meerdere nieuwe functies ten opzichte van de iPhone 14. Je kunt met de nieuwste smartphone van Apple bijvoorbeeld overal noodoproepen doen. Ook maak je prachtige foto’s en video’s met de iPhone 15. Een andere nieuwe functie is de krachtsensor waarmee de telefoon detecteert of je een auto-ongeluk hebt gehad.

Kun je een iPhone gebruiken zonder simkaart?

Ja, het is gewoon mogelijk om je iPhone te gebruiken zonder er een simkaart in te plaatsen. Ook de e-sim hoef je niet per se te gebruiken. Dit komt doordat je zonder simkaart alsnog het een en ander met je telefoon kunt. Zo kun je bijvoorbeeld alsnog vrijwel alle apps gebruiken. Ook surfen op het internet is gewoon mogelijk.

Daarnaast zijn er nog veel meer functies die gewoon toegankelijk zijn als je een iPhone zonder simkaart gebruikt. De camera werkt bijvoorbeeld nog precies hetzelfde. Dit geldt ook voor Siri. Je kunt de spraakassistent vragen stellen, maar ook Siri gebruiken om herinneringen te geven bijvoorbeeld.

Welke functies mis je als je een iPhone zonder simkaart gebruikt?

Je kunt dus best veel wel als je geen simkaart in je iPhone plaatst, maar je mist toch wel een paar functies. Het is dan ook wel handig om een simkaart te gebruiken. Dit is al helemaal het geval als je graag je telefoon wilt gebruiken om te bellen. Zonder simkaart kun je namelijk niet bellen met je iPhone, maar ook niet gebeld worden.

Daarnaast kun je met een iPhone zonder simkaart geen sms’jes sturen, wat ook geldt voor mobiel internetten. Het zou ook nog kunnen dat je moeite hebt om accounts te maken op bijvoorbeeld iCloud en andere apps. Dit komt omdat je hiervoor een telefoonnummer nodig kan hebben.

Wat kun je wel en niet met een iPhone zonder simkaart?

Hieronder vind je een handig overzicht van de functies die je wel of juist niet kunt gebruiken op een iPhone zonder simkaart:

Kan wel

Kan niet

Internetten met wifi

Bellen

Apps gebruiken

Gebeld worden

Foto’s en video’s maken met de camera

Mobiel internetten

Siri gebruiken

Sms’en

Muziek luisteren

 

Al met al kun je dus nog veel doen met je iPhone als je er geen simkaart in hebt geplaatst. Het is alleen wel lastig om met anderen te communiceren aangezien je niet met hen kunt bellen en sms’en. Ook het ontbreken van het mobiele internet kan vervelend zijn als je onderweg bent.

wat kun je wel en niet met een iphone zonder simkaart

Kun je WhatsApp gebruiken op een iPhone zonder simkaart?

WhatsApp is vandaag de dag natuurlijk mateloos populair in Nederland en wordt door vrijwel iedereen gebruikt. Je wilt daarom vast graag weten of je deze app kunt gebruiken op je iPhone zonder simkaart. Dat is in principe gewoon mogelijk! Het is wel goed om te weten dat je WhatsApp-account gekoppeld moet worden aan een telefoonnummer, anders werkt deze app helaas niet.

Je hebt natuurlijk wel wifi nodig als je WhatsApp wilt gebruiken, aangezien je geen mobiel internet hebt. Je moet met de wifiverbinding eerst ook deze app installeren op je iPhone. Overigens kun je niet alleen appjes sturen op je iPhone zonder simkaart, je kunt WhatsApp ook nog gebruiken om te (video)bellen met anderen.

WhatsApp is dan ook een geweldige app als je geen simkaart in je iPhone plaatst. Hierdoor kun je immers alsnog mensen berichten sturen en met ze bellen. Er zijn een paar alternatieven die in principe dezelfde functies bieden, zoals Facebook Messenger, Skype en Telegram.

Veelgestelde vragen over wat je met een iPhone zonder simkaart kunt

Kun je een iPhone gebruiken zonder simkaart?

Je kunt een iPhone in principe zonder simkaart gebruiken, maar je mist dan wel een paar functies. Zo is het onmogelijk om je iPhone te verbinden met een mobiel netwerk zonder simkaart. Toch heb je bijvoorbeeld wel toegang tot wifi, dus je kunt het internet wel gebruiken. Bellen, sms’en en mobiel internetten is zonder simkaart echter onmogelijk.

Wat kun je niet zonder simkaart?

Als je telefoon geen simkaart heeft, mis je helaas een paar functies. Je kunt dan niet bellen en sms’en, maar ook niet mobiel internetten. Voor de rest kun je in principe alles met de telefoon zonder simkaart, dus ook appjes sturen en surfen op het internet, al heb je hiervoor wel een wifiverbinding nodig.

Wat is het nut van een simkaart?

Een simkaart zorgt er in principe voor dat je je telefoon verbindt met het mobiele netwerk. Hierdoor kun je bellen en sms’en met je mobiel. Ook kun je door je simkaart internetten als je geen wifiverbinding hebt op je telefoon.

Conclusie

In principe kun je zonder simkaart nog best veel met je iPhone, al is bellen, sms’en en mobiel internetten wel onmogelijk. Wat kun je dan wel met je iPhone zonder simkaart? Hieronder noemen we een aantal voorbeelden:

  • Foto’s maken
  • Muziek luisteren
  • Internetten met wifi

Laat een reactie achter

* Verplichte velden