Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Door Giovanny, 18 januari 2023

Dé top 3 beste budget smartphones 2022 [Maximaal €250]

Terwijl de vlaggenschip smartphones jaarlijks duurder worden kan je tegenwoordig voor een fractie van de prijs voor een vlaggenschip een goede budget smartphone vinden. De budget smartphones van nu zijn veel beter dan je denkt, het is niet meer zo dat je budget smartphone het na ongeveer een jaar opgeeft.

Juist hierom zetten wij de top 3 budget smartphones van maximaal €250 voor je op een rij.

Samsung Galaxy A13

Samsung kan telefoons maken als geen ander en heeft met de Samsung Galaxy A13 een goede budget smartphone geproduceerd. Het toestel is verkrijgbaar in zwart, wit, perzik of blauw. De Galaxy A13 is de opvolger van de Galaxy A12 uit 2021. Afhankelijk van wat je uit je smartphone wil halen en wat je te besteden hebt kan de A13 een topper of misser zijn.

Samsung Galaxy A13: Alles wat je moet weten

Het toestel is zoals je van een budget telefoon verwacht gemaakt van plastic en is hierom licht. Het scherm is mooi helder en scherp en de achterkant heeft een glanzende afwerking wat snel vies kan worden met vingerafdrukken. Om dit te kunnen voorkomen komt een hoesje goed van pas. Neem een kijkje bij onze Samsung A13 hoesjes  voor een passend hoesje.

Samsung Galaxy A13: Camera

De camerais voor een budget smartphone fatsoenlijk, ook als de zon schijnt en je goede verlichting hebt.

De A13 heeft een:

  • 50 Mp hoofdcamera
  • 5 Mp ultra breed camera
  • 2 Mp macro & diepte camera
  • 8 Mp selfie camera

Samsung Galaxy A13: Accu

Verder kom je de dag makkelijk door met de Samsung Galaxy A13 batterij, maar daar blijft het ook bij. Je moet het toestel elke dag opladen, dit kost je ongeveer 2 uur. Je krijgt geen oplader meegeleverd en kan ook niet draadloos opladen. Wel kan je 15W snel opladen met een Samsung adapter.

Samsung Galaxy A13: Conclusie

Al met al is de Samsung Galaxy A13 een stabiele budget smartphone met een uitstekende accu levensduur, fijne One UI software en een goede camera voor de prijsklasse waar hij in zit. Echter ervaar je met de A13 af en toe wel vertraging en stottert het toestel soms vanwege de ietwat langzame Exynos 850 processor. Hiernaast is de water- en stofdichtheid van de A13 niet optimaal, het is verstandig de A13 in de regen niet te tevoorschijn te halen. Verder ondersteunt de A13 geen 5G wat een tegenvaller is.

Pluspunten:

  • Prima camera- en fotokwaliteit
  • Batterij gaat lang mee
  • Prima resolutie

Minpunten:

  • Slechte water- en stofbestendigheid
  • Geen 5G
  • Langzaam door processor

De Samsung Galaxy A13 is te koop vanaf €160,-

Xiaomi Redmi Note 11

Met de Redmi Note 11 heeft Xiaomi een goed presterende middenklasser. Het toestel laat zien dat er naast smartphones van het topsegment er meer is. Wanneer je de Redmi Note 11 gebruikt merk je in de meeste gevallen  niet eens dat je een budget smartphone gebruikt.

Xiaomi Redmi Note 11: Alles wat je moet weten

De Redmi Note 11 heeft een 6,43 inch AMOLED scherm met een resolutie van 1090 x 2400 pixels en 1000 nits helderheid en een ververs snelheid van 90 Hz. Verder is er geen HDR ondersteuning, hier ga je geen last van krijgen omdat dit scherm perfect is om video’s te kijken en films te streamen.

Het enige wat misschien vervelend kan zijn aan het scherm is de cirkelvormige camera aan de bovenkant van het scherm. Verder zijn de randen van het toestel slank. Alleen aan de onderkant zie je dat het toestel een dikkere onderkant wat een goedkope uitstraling heeft.

Hiernaast heeft de Note 11 een IP53 certificering wat betekent dat je het toestel rechtop in je hand kunt gebruiken wanneer het regent. Hou je het toestel horizontaal is er een kans dat je toestel schade oploopt.

Xiaomi Redmi Note 11: Accu

Met een capaciteit van 5000 mAh heeft de Xiaomi Redmi Note 11 meer dan een dag aan batterij beschikbaar. De batterijduur is dus uitstekend en helpt je door de dag te komen. Gebruik je je toestel niet vaak en ga je zuinig om met de batterij, dan haal je misschien zelfs twee dagen. Een uur streamen met maximale helderheid en een laag volume gaat de batterij met 5% omlaag. Verder laad je het toestel binnen een uur op tot 100%. Draadloos opladen is zoals je bij een budget smartphone verwacht niet mogelijk.

Xiaomi Redmi Note 11: Software

De Redmi Note 11 heeft een Qualcomm Snapdragon 680 met 4GB of 6GB aan RAM en 64GB of 128GB aan opslag. De chip doet precies wat je ervan verwacht voor de prijs. Hij veroorzaakt geen extreme vertragingen, het wisselen tussen apps gaat wel iets langzamer dan bij een smartphone uit de topklasse maar dat verwacht je ook.

Xiaomi Redmi Note 11: Conclusie

Al met al is de Redmi Note 11 zoals elke budgetsmartphone een telefoon waarbij je op sommige aspecten op moet inleveren. In dit geval zijn dat de camera en de algemene prestaties. De behuizing, het scherm en de batterij zijn wel van topkwaliteit.

Pluspunten:

  • Mooi en fel AMOLED scherm
  • Voortreffelijke accuduur
  • Spatwaterdicht

Minpunten:

  • Matige camera
  • Geen 5G
  • Langzaam door processor

De Xiaomi Redmi Note 11 is te koop vanaf €199,99.

Motorola Moto G52

De Moto G-serie is bij Motorola al jaren een sterke speler in de budgetklasse. De serie bestaat uit voordelige allround smartphones die prima presteren.

Motorola Moto G52: Alles wat je erover moet weten

De Moto G52 heeft een kunststof behuizing en heeft een afmeting van 161 x 74,4 x 7,99 millimeter. Het toestel is groot en voelt door de kunststof behuizing erg stevig aan, de Moto G52 kan dus wel tegen een stootje. Hiernaast is de Moto G52 IP52 gecertificeerd wat het toestel stof- en spatwaterbestendig maakt.

Het scherm is een 6,6 inch OLED scherm met een ververs snelheid van 90 Hz. De kleuren zijn scherp te zien door een resolutie van 2400 x 1080 ppi. Een verversingssnelheid van 90 Hz en een resolutie van 2400 x 1080 ppi zorgt voor een fijne ervaring, ook wanneer de zon fel op je scherm schijnt.

Motorola Moto G52: Camera

De camera’s van de Moto G52 zijn niet van de hoogste klasse maar ook niet de slechtste. De fotokwaliteit van de camera is redelijk en is voor sociaal media of vakantiefoto’s niet ideaal. De Moto G52 heeft:

  • Een primaire camera van 50 MP
  • Een groothoekcamera van 8 MP
  • Een macrocamera van 2 MP
  • Een selfiecamera van 16 MP

Bij daglicht zijn de foto’s redelijk scherp en in de avond zijn de foto’s al snel minder kleurrijk en minder scherp.  

Net als de Redmi Note 11 heeft de Moto G52 een Qualcomm Snapdragon 680 met 4GB RAM en 128GB opslag. Met een micro SD-kaartje kun je de opslag verder uitbreiden. Over het algemeen voelt het gebruiken van de Moto G52 fijn aan, maar als je in apps gaat scrollen die veel data verwerken kan je telefoon langzaam aanvoelen.

Motorola Moto G52: Accu

Met een batterijcapaciteit van 5.000 mAh gaat de Moto G52 makkelijk anderhalve dag mee. Ook kun je het toestel snelladen met 33W, hierdoor is je telefoon binnen een half uur weer opgeladen. De efficiëntie van de batterijduur komt waarschijnlijk door de zuinige Qualcomm Snapdragon 680. Gebruik je je telefoon alleen voor appen en bellen, zou de batterij twee of drie dagen mee kunnen gaan.

Motorola Moto G52: Conclusie

Al met al is de Moto G52 een all rounder en presteert het toestel op elk gebied prima in vergelijking tot zijn concurrenten in dezelfde prijsklasse. Je zult merken dat de Moto G52 af en toe langzaam aanvoelt en dat de fotokwaliteit niet in elke situatie top is maar dat is wat je kunt verwachten van een budget smartphone.

Pluspunten:

  • Solide behuizing
  • Scherp en kleurrijk scherm
  • Lange batterijduur
  • Waterstofbestendig design

Minpunten:

  • Langzaam door processor
  • Geen 5G
  • Mindere fotokwaliteit

De Motorola Moto G52 is te koop vanaf €229,99.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden