Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Jeffrey, 26 september 2018

De iPhone XR; alle feiten op een rij

Een korte samenvatting van de iPhone XR

De iPhone XR heeft een LCD-scherm van 6,1 inch, dat dus 0,3 inch groter is dan die van de huidige iPhone X. Ook beschikt de iPhone XR over gezichtsherkenning. Waar de iPhone XS als de nieuwe variant van de iPhone X wordt beschouwd, zien kenners de iPhone XR juist als de goedkopere editie van de huidige iPhone X. Dit is tactisch heel slim van Apple, want veel mensen zagen de hoge prijs van de iPhone X toch als een drempel om deze niet te kopen, wat resulteerde in tegenvallende verkopen, zo bleek uit het jaarverslag. 

Verder lijkt de iPhone XR functioneel gezien op de iPhone X. Echter ontbreken ten opzichte van de iPhone X een aantal functies:

  • Het OLED-scherm
  • 3D Touch
  • De dubbele camera

In plaats hiervan heeft de iPhone XR dus een LCD-scherm en een enkele camera.

iPhone XR prijs

In Nederland zal het goedkoopste model van de iPhone XR ongeveer € 859,- gaan kosten. We praten dan over de iPhone XR met 64GB. Hoe meer GB, hoe duurder de iPhone XR uiteraard zal zijn. Hieronder de capaciteiten met de bijbehorende prijzen:

  • iPhone XR 64GB: €859,-
  • iPhone XR 128GB: €919,-
  • iPhone XR 256GB: €1029,-

De technische specificaties van de iPhone XR

Net zoals de nieuwe iPhone XS, heeft ook de iPhone XR een TrueDepth-camera. Dit is een camera die sinds de iPhone X is ontworpen en aan de voorkant van de iPhone zit. Het bijzondere aan deze camera is dat deze diepte kan zien en daardoor dus je gezicht kan herkennen.

De accu van de iPhone XR zou - zo wordt beweerd - 1,5 uur langer moeten meegaan dan de iPhone 8 Plus. Tevens is draadloos opladen uiteraard ook bij de iPhone XR mogelijk. Tot slot is de iPhone XR net als zijn voorganger (iPhone X) waterdicht.

Misschien vrij logisch, maar de nieuwe iPhone XR ondersteunt ook 4G en de nieuwste versie van Bluetooth.

De camera van de iPhone XR

De camera aan de achterkant van de iPhone XR beschikt over een 12 megapixel-lens en in tegenstelling tot de iPhone X over een enkele lens. Wel beschikt deze enkele lens over de nieuwe technologie 'Smart HDS en portretmodus'. De camera aan de voorkant heeft een 7 megapixel-camera, welke exact dezelfde specificaties als de iPhone XS heeft en dus ook gezichtsherkenning ondersteunt. 

Kleuren van de iPhone XR

De iPhone XR zal in de volgende kleuren verkrijgbaar zijn:

  • Rood
  • Geel
  • Wit
  • Koraal
  • Zwart
  • Blauw

iPhone XR preorder datum

Het is in Nederland vanaf 19 oktober mogelijk om een preorder te plaatsen voor de iPhone XR. Pas vanaf 26 oktober worden deze vervolgens thuisbezorgd of kun je hem ophalen.

De iPhone XR in beeld

Leuk al die tekst, maar we kunnen ons voorstellen dat je graag ook een visueel beeld van de iPhone XR wilt. Bekijk dan vooral onderstaande video, waarbij de nieuwe iPhone XS en XS Max ook aan bod komen.

 

De iPhone XR accessoires: 

Uiteraard ben je ook voor iPhone XR accessoires zoals hoesjes, screenprotectors en opladers bij ons aan het juiste adres. Kijk voor ons uitgebreide aanbod op onze iPhone XR producten pagina. 

Reacties

  • Door Wouter, 26 september 2018

    Interessant artikel! Ik ga denk ik toch voor de iPhone Xs...

Laat een reactie achter

* Verplichte velden