);
  • Gratis verzending op alle bestellingen
  • Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd

Alles over de 3 nieuwe iPhones van 2019

Alles over de 3 nieuwe iPhones van 2019

De nieuwe iPhones van 2019; wat mogen we ervan verwachten? In dit blog houden we je op de hoogte van de nieuwste weetjes en geruchten van de 3 nieuwe iPhones die in 2019 zullen worden uitgebracht.

Welke iPhone modellen worden er uitgebracht in 2019?

Dit jaar houdt Apple naar verwachting vast aan dezelfde traditie als vorig jaar. De iPhone XS (Max) krijgt een opvolger met OLED-scherm van 5,8- en 6,5-inch. Daarnaast komt er een iPhone XR-opvolger met 6,1-inch LCD-scherm. Het uitbrengen van een goedkoper alternatief - vorig jaar in de vorm van de Xr - is iets dat succesvol lijkt te zijn geweest en zal daarom ook weer worden gedaan. De benaming van de 3 varianten is nog onduidelijk, maar als we de geruchten mogen geloven wordt het de iPhone 11, die ook wel geschreven zou kunnen worden als de iPhone XI.

Wat is de releasedatum van de iPhones in 2019?

Net zoals vorig jaar worden er weer 3 nieuwe iPhones verwacht en ook vorig jaar lukte het niet om deze alle 3 tegelijk te releasen. Zo was het in 2018 de Xr die een aantal weken later in de winkelschappen verscheen dan de iPhone Xs en iPhone Xs Max. Apple maakt er inmiddels een gewoonte van om de onthulling van de iPhones begin september te doen en vaak zijn de iPhones dan rond eind september - begin oktober daadwerkelijk verkrijgbaar. Daarom wordt verwacht dat de iPhone 11 (of iPhone XI) ook rond deze periode zal worden uitgebracht.

Wat is de prijs van de iPhone 11?

Over de prijs van de 3 varianten van de iPhone 11 is helaas nog niets bekend. Ervan uitgaande dat Apple ongeveer dezelfde adviesprijzen als vorig jaar gaat hanteren, komen we op de volgende prijzen:

  • iPhone 11 Xr: vanaf 859 euro
  • iPhone 11: vanaf 1159 euro
  • iPhone 11 Max: vanaf 1259 euro

Wat is er nieuw aan de iPhone XI serie?

Volgens geruchten zal de iPhone 11 wel wat veranderingen hebben ten opzichte van de iPhone 10. Deze zullen we hieronder kort bespreken.

1. Nieuw design met unibody glas

Hoewel de schermformaten gelijk blijven, kun je wel rekenen op wat uiterlijke veranderingen. De grootste vernieuwing aan de iPhone 11-modellen is waarschijnlijk de achterkant. Deze wordt van ‘unibody’ glas en dat wil zeggen dat de hele achterkant uit één stuk glas gevormd is. Bij de huidige iPhone zit de cameralens nog in een opening, maar naar verluidt valt die straks ook minder opvallend onder een stuk glas.

Daarnaast zou de notch van de iPhone XI in grootte afnemen, maar zou het toestel zelf enkele millimeters groter zijn. Dat heeft mogelijk te maken met een grotere accu voor een nieuwe functie. Daarover later meer.

2. Sneller draadloos opladen

Op het gebied van draadloos laden loopt Apple eigenlijk een beetje achter. Niet alleen kwam de iPhone-maker laat met ondersteuning voor draadloos laden, het is ook nog eens trager dan bij veel concurrerende toestellen zoals Huawei en Samsung. De iPhone 11 gaat daar naar verluidt verandering in brengen en ondersteunt draadloos laden met maximaal 15 watt. Nu is dat 7,5 watt.

3. Een verbeterde accu

Goed nieuws voor als je batterij snel op is! De doorgaans zeer betrouwbare analist Ming-Chi Kuo meldde onlangs dat de iPhone 11-modellen een verbeterde accu krijgen. Volgens hem wordt de batterij van de 5,8-inch iPhone 11 ongeveer 25 procent groter. Bij de 6,5-inch iPhone 11 Max wordt het 15 procent en bij de 6,1-inch LCD opvolger van de iPhone XR ongeveer 5 procent. 

4. De onderwatermodus

Er gaat al een tijdje een gerucht over een onderwatermodus voor de nieuwe iPhone XI. In deze onderwatermodus wordt het naar verluidt mogelijk om de nieuwe iPhone onder water te gebruiken. Het scherm kan dan ook aanrakingen herkennen als het toestel onderwater is. Waterdruppels maken het scherm van de huidige iPhones onbruikbaar, omdat het verschil tussen een vinger en waterdruppel niet zo groot is.

5. Bi-directioneel draadloos laden

Bi-directioneel opladen; de mogelijkheid om met je iPhone andere apparaten op te laden, zoals earpods. Om hierbij ook nog genoeg accu over te houden om je telefoon te gebruiken, zou een grotere batterij nodig zijn. De iPhone 11 zou overigens niet het eerste toestel zijn dat bi-directioneel draadloos laden ondersteunt. De Samsung Galaxy S10 beschikt namelijk al over deze functie, zoals hieronder te zien.

Bi-directioneel draadloos laden

 

6. Gradient-stijl nieuwe kleuren

Als Apple het design van nieuwe iPhones ongewijzigd laat, kiezen ze er vaak wel voor om andere kleuren aan te bieden; iets dat we vorig jaar al met de knalgele iPhone Xr zagen. Een interessant patent geeft ons hier al een mooi voorproefje van. Hierin wordt beschreven hoe Apple een techniek onderzoekt waarmee de behuizing van een iPhone twee kleuren kan krijgen. Dit noemt men ook wel een Gradient-stijl en dat is iets wat we ook bij de huidige Huawei P30 modellen zien.

7. Een betere en driedubbele cameralens

Sony zou inmiddels druk bezig zijn met het produceren van 3D-cameralenzen voor de iPhone 11-serie, maar de iPhones 2019 verschijnen daarvoor te vroeg. Toch zet de iPhone 11 een grote stap door een derde cameralens aan het toestel toe te voegen. Hier zitten drie lenzen in verwerkt, de flitser en de microfoon.

Met die extra lens zou de iPhone de diepte en afstand kunnen meten ten aanzien van de persoon die fotografeert en hetgeen dat wordt gefotografeerd.

Hoesjes en accessoires voor de iPhone 11 bij Phone-Factory!

Als je één van de varianten van de iPhone 11 gaat aanschaffen, wil je deze natuurlijk wel zo goed mogelijk beschermen. Phone-Factory is al meer dan 5 jaar voorloper in haar assortiment voor nieuwe smartphonehoesjes en dat geldt ook voor nieuwe modellen, zoals die van de iPhone. Neem gerust een kijkje in ons iPhone 11 assortiment!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »