Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Door Johnno van den Brink, 15 september 2023

Welke telefoon heeft de beste camera

Maak je graag foto’s? Je wilt dan sowieso weten welke telefoon de beste camera heeft. Wat ons betreft is de Apple iPhone 15 Pro Max de absolute nummer 1 op dit vlak. Heb je liever Android? De Google Pixel 8 Pro is dan de beste smartphone voor mooie foto’s.

Welke Android telefoon heeft de beste camera?

Als je voorkeur uitgaat naar een Android smartphone in plaats van Apple dan heb je veel opties. Zo zijn er ook verscheidene Android telefoons die fantastische camera’s hebben. Hieronder noemen we een paar opties.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Als je foto’s met een hoge resolutie wilt maken met je telefoon dan is de Samsung Galaxy S24 Ultra een geweldige aankoop. Dit model is niet veel verbeterd ten opzichte van de S23, maar het is wel verfijnd door Samsung. Hierdoor maak je continu indrukwekkende foto’s en video’s met de S24 Ultra.

De Samsung Galaxy S24 Ultra is daarnaast een interessant model voor (hobby)fotografen omdat het merk AI-tools heeft toegevoegd. Hiermee kun je de gemaakte foto’s gemakkelijk en snel corrigeren en verbeteren.

Het is daarnaast prettig dat de Samsung Galaxy S24 Ultra snel werkt door de nieuwe Qualcomm Snapdragon-processor. Bovendien zien de foto’s er prachtig uit op het geweldige scherm.

Google Pixel 8 Pro

De Google Pixel 8 Pro is absoluut aan de goedkope kant, maar biedt een geweldige kwaliteit als het gaat om het maken van foto’s. Helaas is dit model duurder dan de Pixel 7 Pro, maar het is wel voorzien van een paar upgrades. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe functie waarmee je RAW-opnames kunt maken.

Ook de 50 MP-sensor mag er zeker zijn. Bovendien gebruik je op de Google Pixel 8 Pro een nieuwe professionele bedieningsmodus. Je hebt hiermee handmatige controle over het uiterlijk van je foto’s. Daarnaast profiteer je van de nieuwe groothoeklens met hogere megapixels als je de 8 Pro koopt.

Al met al is de Google Pixel 8 Pro zonder twijfel een van de beste telefoons op de markt als je graag foto’s en video’s maakt met je smartphone. Dit komt door alle genoemde functies, maar ook door de prijs. Je betaalt voor de Pixel 8 Pro namelijk significant minder dan voor de Samsung Galaxy S24 Ultra en iPhone 15 Pro Max.

OnePlus 12

In het verleden kreeg OnePlus veel kritiek vanwege hun camera’s. Dit is tegenwoordig heel anders. We vinden zelfs dat de OnePlus 12 behoort tot een van de beste Android telefoons voor het maken van mooie foto’s en camera’s.

Deze ontwikkeling komt vooral door de introductie van de Hasselblad-camera van de vierde generatie. OnePlus heeft dit jaar deze camera toegevoegd aan de 12 nadat deze specialist de optiek had verfijnd voor het model.

Daarnaast is de telelens dit jaar flink verbeterd, wat er ook voor zorgt dat we de OnePlus 12 aanraden. Je beschikt op deze smartphone over een 64 MP-sensor. Daarnaast kun je ook nog eens optische zoom tot 3x gebruiken, wat een flinke uitbreiding is.

Google Pixel 7a

We gaven net al aan dat de Google Pixel 7 Pro een geweldige Android telefoon is als je graag foto’s maakt. Je kunt echter ook kiezen voor de goedkopere variant, wat de Google Pixel 7a is. Deze smartphone is een stuk betaalbaarder, maar komt alsnog met geweldige camera’s.

De Google Pixel 7a is bovendien anders dan de voorgaande modellen. De nieuwe generatie is namelijk voorzien van een 64 MP hoofdcamera. De eerdere Pixel A telefoons van Google hadden een slechtere lens. Het design is hierdoor ook anders, de nieuwe camera is namelijk fysiek groter.

Het is goed om te weten dat de Google Pixel 7a geen perfecte foto’s maakt. Deze smartphone prefereert namelijk donkere kleuren, dit is niet fantastisch voor alle kiekjes. Het is echter wel handig als er weinig licht is. De Pixel 7a blinkt daarnaast uit als het gaat om de portretmodus.

Samsung Galaxy S23 Ultra

We begonnen met de Samsung Galaxy S24 Ultra, maar de oudere generatie van dit model is ook een aanrader, vooral als je wat geld wilt besparen. Dat we deze smartphone aanraden, heeft een paar redenen. Vooral de krachtige 200 MP camerasensor mag er zijn. Dit geldt ook voor de 30x optische zoom.

Al met al maak je dus prachtige foto’s met de Samsung Galaxy S23 Ultra. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een kiekje wilt maken van een uitzicht, maar ook op het gebied van selfies blinkt deze mobiele telefoon uit. De 100x digitale Space Zoom die ons nog altijd verbluft, helpt hier zeker bij.

De Samsung Galaxy S23 Ultra is ook een aanrader vanwege een nieuwe functie. Dit is de astrofotografiemodus. Hiermee maak je prachtige beelden van de nachtelijke hemel. Ook de maan kun je met deze modus mooi op de foto zetten.

welke iphone heeft de beste camera

Welke Apple telefoon heeft de beste camera?

Lang niet iedereen wil een Android telefoon gebruiken. Behoor je tot deze groep? Je wilt dan uiteraard weten welke Apple telefoon de beste camera heeft. Hieronder noemen we een paar iPhones die op dit vlak uitblinken.

iPhone 15 Pro Max

Je hoeft niet ver te zoeken om de iPhone met de beste camera te vinden. Dat is namelijk de 15 Pro Max, wat op het moment van schrijven de nieuwste smartphone van het merk is. Het is direct ook het duurste model van Apple.

Als het gaat om de camera is deze hoog prijs zeker terecht. Dit komt vooral door de fantastische zoom op de iPhone 15 Pro Max. Je kunt met de camera aan de voorkant namelijk tot 5x inzoomen zonder kwaliteit te verliezen. Dit is beter dan de 3x zoomlens op de iPhone 15 Pro.

De iPhone 15 Pro Max blinkt op nog wat vlakken uit, vooral als het gaat om foto’s bij weinig licht en portretfoto’s. Hier kan op het moment eigenlijk niet één andere telefoon tegenop, maar je moet dus flink wat geld neerleggen voor deze smartphone van Apple.

Bekijk hier alle iPhone 15 Pro Max hoesjes - Ook met camerabescherming!

iPhone 15 Pro

We kunnen het ons voorstellen dat je de iPhone 15 Pro Max toch echt te duur vindt. Je kunt dan alsnog een smartphone van Apple met geweldige camera’s kopen. De iPhone 15 Pro is namelijk iets goedkoper, maar hiermee maak je toch nog goede foto’s.

Helaas heeft deze iPhone 15 Pro niet de langere zoomlens die de Pro Max van deze generatie wel heeft. Alsnog heeft dit model goede camera’s, terwijl je ook profiteert van de snelheid van de nieuwe A17 Pro-chipset.

iPhone 15

Je kunt eventueel nog meer geld besparen als je een Apple telefoon met een goede camera wilt kopen. Dit doe je door de iPhone 15 aan te schaffen. Vooral de hoofdcamera van dit model levert geweldige prestaties, wat komt door de introductie van de 48 MP hoofdcamera. Deze werd eerst alleen bij de Pro-reeks gebruikt.

Apple heeft bij de iPhone 15 bovendien nog wat functies verbeterd ten opzichte van de 14. Denk bijvoorbeeld aan Smart HDR, nachtzicht en portret. Deze zijn ook verder ontwikkeld bij de Pro (Max).

iPhone 14 Pro Max

Net als bij de Android telefoons kun je bij Apple ook kiezen voor een ouder model waarmee je alsnog geweldige foto’s en video’s maakt. De 14 Pro Max is hier een goed voorbeeld van, wat eigenlijk maar net slechter is dan de nieuwste variant.

Als het gaat om de camera is deze hoog prijs zeker terecht. De iPhone 14 Pro Max heeft bijvoorbeeld een grotere en nieuwe camerasensor gekregen dan de voorganger. Hiermee maak je betere foto’s, al kun je hiervoor ook de 12 MP ultrawijde lens of 12 MP telelens gebruiken.

Het is daarnaast goed om te weten dat de iPhone 14 Pro Max voorzien is van een nieuwe selfiecamera. Het handige is aan deze nieuwe functie dat de camera een autofocus heeft gekregen. Hiermee maak je gemakkelijk goede selfies. De telelens is daarentegen wat slechter dan veel Android telefoons, maar alsnog maak je hiermee prima foto’s.

iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro Max is eigenlijk precies hetzelfde als de iPhone 14 Pro. Het enige verschil tussen deze twee varianten is het formaat. De Pro is namelijk net een stukje kleiner dan de Pro Max. Voor de rest hebben ze vrijwel dezelfde functies.

Dit zorgt er dan ook voor dat de iPhone 14 Pro net zo goed is in het maken van foto’s als de iPhone 14 Pro Max. Je betaalt hier wel wat minder voor, dus daarom is het in principe logisch om de Pro te kopen. Houd je van grote smartphones? Dan is de Pro Max toch een betere optie.

Veelgestelde vragen over welke telefoon heeft de beste camera

Wat is de beste telefoon voor fotos?

De iPhone 15 Pro Max is op dit moment de beste telefoon voor foto’s. Je kunt eventueel ook nog voor de onderstaande opties kiezen:

  • Google Pixel 8 Pro
  • iPhone 15 Pro
  • Samsung Galaxy S24 Ultra

Welke betaalbare telefoon heeft de beste camera?

Veel geld uitgeven aan een smartphone is over het algemeen zeker niet nodig, ook niet als je er mooie foto’s mee wilt maken. De Google Pixel 7a is namelijk een betaalbare telefoon die een geweldige camera heeft. De 8 Pro is wat beter op dit vlak, maar direct ook duurder.

Welk telefoon maakt de mooiste selfies?

Maak je graag selfies met je smartphone? We raden je dan aan om een van de volgende telefoons te kopen.

Merk

Telefoon voor de mooiste selfies

Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra

iPhone

iPhone 15 Pro Max

Google

Google Pixel 8 Pro

Laat een reactie achter

* Verplichte velden