Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Bart, 17 mei 2018

Welke Smartphone is het meeste verkocht in het eerste kwartaal van 2018?

iPhone X winnaar Q1 2018

Met 3,5% van het marktaandeel smartphoneverkopen is de iPhone X verreweg de winnaar geworden in het eerste kwartaal van dit jaar, gevolgd door de iPhone 8 Plus (2,3%). De relatief nieuwe toestellen van Apple verslaan alle concurrentie, al zal het Amerikaanse miljardenbedrijf het vast een beetje warm krijgen van de nummers drie en vier op de lijst, namelijk de Chinese concurenten die met 1,8% van het marktaandeel voor zowel de Xiaomi Redmi 5A en de OPPO A83 leveren de twee stevige concurrentie.

Samsung S9 blijft achter

De cijfers uit maart van dit jaar zijn tevens tekenend voor het succes van Apple tegenover Samsung, ondanks de harde reclamecampagne van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De Galaxy S9 en S9+ (beide 1,6%) kwamen in die maand uit, maar ze belandden respectievelijk op de 5e en 6e plek van bestverkochte smartphones.

De laatste vier plekken van de lijst met bestverkochte smartphones in maart 2018 gaan naar de iPhone 7 (1,6%), iPhone 8 (1,4%), Galaxy J7 Pro (1,4%) en iPhone 6 (1,2%) in die volgorde. 

Xiaomi presteert boven verwachting

Opvallend is dat de Xiaomi Redmi 5A zo ontzettend hoog is uitgevallen, omdat het toestel met slechts zo’n €100 euro bij het uitzonderlijk lage segment hoort. Wat dat alleen maar indrukwekkender maakt is dat de Redmi 5A alleen in China is uitgekomen en dus (nog) niet in Nederland beschrikbaar is. 

Met andere woorden, het ultra-premium-segment en de budget smartphones domineren de markt van het moment, terwijl middenklasse toestellen (op de Galaxy J7 Pro en oude iPhones na) volledig wegvallen in de lijst.

Welke smartphone zou jij uitkiezen op dit moment? 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden