Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Door Johnno van den Brink, 8 juni 2023

Wat kan de iPhone 14 allemaal?

De iPhone 14 komt met meerdere nieuwe functies ten opzichte van de iPhone 13. Je kunt met de nieuwste smartphone van Apple bijvoorbeeld overal noodoproepen doen. Ook maak je prachtige foto’s en video’s met de iPhone 14. Een andere nieuwe functie is de krachtsensor waarmee de telefoon detecteert of je een auto-ongeluk hebt gehad.

Wat zijn de beste functies van de iPhone 14?

Wat kan de iPhone 14 allemaal precies? Nou, alles wat de iPhone 13 kan, maar dan nog meer. Deze smartphone van Apple komt uit 2022 en lijkt qua uiterlijk op de iPhone 13 en 12. Toch heeft de 14 wel wat anderen kenmerken dan de voorgangers. Hieronder noemen we daarom de beste functies van de iPhone 14.

Always-on scherm

De iPhone 14 heeft een scherm die altijd aan staat. Dit geldt helaas niet voor het basismodel van deze smartphone. Deze functie is namelijk alleen toegevoegd aan de iPhone 14 Pro en Pro Max. Een always-on scherm betekent in principe dat je scherm wel uit kan staan maar je telefoon toont dan alsnog je widgets, de tijd en de live activiteiten. Afhankelijk van de afbeelding kun je ook nog de achtergrond van je beeldscherm zien als je je iPhone 14 vergrendeld hebt.

Het grote voordeel van een always-on screen is dat je smartphone zo minder batterijvermogen verbruikt dan wanneer de telefoon ontgrendeld zou zijn. Je houdt je iPhone 14 Pro of Pro Max dus langer in leven en tegelijkertijd blijf je alsnog op de hoogte van de tijd en je meldingen.

Noodoproepen

De iPhone 14 komt met een nieuwe abonnementsservice van Apple. Hiermee doe je altijd noodoproepen, ook als je geen mobiele service of internet hebt. Hoe werkt deze nieuwe functie? Je telefoon maakt dan contact met satellieten die hoog in de lucht vliegen. Vervolgens geven ze je locatie door aan de hulpdiensten zodat ze je kunnen vinden en helpen.

Je iPhone doet overigens pas een noodoproep nadat je een paar vragen hebt beantwoord: Ben je verdwaald? Heb je pijn? Ben je alleen? Deze vragen worden gesteld zodat je smartphone precies weet welke hulpdienst gecontacteerd moet worden.

Detectie van een auto-ongeluk

Wat kan de iPhone 14 allemaal nog meer? Een auto-ongeluk detecteren bijvoorbeeld! Deze functie is ook gebruikt in de Apple Watch Series 8 en komt door een nieuwe krachtsensor. Deze sensor heeft dus door als je met je auto betrokken bent geraakt bij een ongeluk.

Dit doet de sensor door te detecteren wanneer je abrupt moet stoppen. Ook let de krachtsensor op veranderingen in de luchtdruk door de airbag en het geluid van een ongeluk. Heeft deze nieuwe functie een auto-ongeval gedetecteerd? De iPhone 14 vraagt dan of de hulpdiensten gebeld moeten worden. Als je niet reageert, belt de telefoon automatisch.

Hoe is de iPhone 14 veranderd ten opzichte van de iPhone 13?

Twijfel je tussen de iPhone 14 en de 13? Logisch, deze smartphones zijn beide fantastisch en verschillen relatief weinig. Toch is de iPhone 14 wel net iets anders dan de iPhone 13, hieronder noemen we de belangrijkste verschillen van beide smartphones.

  • Nieuwe 12 MP ultrabrede camera aan de achterzijde
  • Nieuwe 12 MP ƒ/1.9 camera aan de voorzijde met autofocus
  • Nieuwe hoofdcamera met grotere sensor van 1/1,65 inch en pixels van 1,9 micron
  • 4K Cinematic-modus met 30 fps
  • Videostabilisatie in actiemodus
  • Bluetooth 5.3
  • Grotere batterij
  • Verkrijgbaar in meer kleuren

Is het uiterlijk ook veranderd?

De iPhone 14 is dus vooral op het gebied van de camera’s beter dan zijn voorgangers. Daarnaast is het uiterlijk grotendeels gelijk gebleven, al is er wel één grote verandering. De lelijke inkeping aan de bovenkant van je scherm zit namelijk niet in de iPhone 14 Pro en Pro Max. Helaas hebben de iPhone 14 en 14 Plus de inkeping namelijk nog wel. Bij de duurdere modellen van deze smartphone zit hier juist een pilvormige uitsparing. Apple noemt dit stukje Dynamic Island.

Rond deze uitsparing zitten werkende pixels. Ook Face ID en de selfiecamera zijn hier geplaatst. Dynamic Island is bovendien responsief. Dit betekent dat de uitsparing groter en kleiner wordt op basis van de app die je gebruikt. Er zijn daarnaast zelfs apps die meldingen tonen in de uitsparing. Je ziet Dynamic Island in de iPhone 14 Pro op de onderstaande afbeelding.

Always-on display iphone 14

Hoeveel beter is de batterij van de iPhone 14 ten opzichte van de iPhone 13?

De iPhone 14 is dus op meerdere vlakken beter dan de iPhone 13, waaronder de batterij. De accu is namelijk iets groter dan die van de voorganger: 3.279 mAh versus 3.227 mAh. Deze getallen zeggen je waarschijnlijk weinig. In het onderstaande tabel zie je daarom hoe goed beide telefoons zijn als het gaat om de batterijduur bij bepaalde activiteiten.

 

 

iPhone 14

iPhone 13

Videostreaming (aantal uren)

8 uur en 35 minuten

8 uren en 15 minuten

3D gamen (aantal uren)

15 uur en 23 minuten

13 uur en 43 minuten

Browsen (aantal uren)

6 uur en 44 minuten

7 uur en 28 minuten

 

Over het algemeen is de batterij van de iPhone 14 dus net iets beter dan die van de iPhone 13. Het verschil is niet bijster groot, maar vooral als je graag op je smartphone gamet, is de nieuwere versie beter. Dit kan de iPhone 14 allemaal! De iPhone 14 laat desondanks niet sneller op dan zijn voorganger. Het duurt zo’n 2 uur voordat deze telefoon volledig opgeladen is.

Meest gestelde vragen:

Wat kan de iPhone 14 meer dan de 13?

De iPhone 14 heeft een paar nieuwe functies ten opzichte van de 13. Zo is deze smartphone in staat om noodoproepen te doen, zelfs als je geen bereik of internet hebt. Ook de camera’s zijn iets beter, terwijl de batterij bovendien groter is.

Is de iPhone 14 een goede telefoon?

Net als veel andere smartphones van Apple is de iPhone 14 absoluut een goed telefoon. Deze smartphone is zeer compleet. Zo bevat de iPhone 14 geweldige camera’s, een goede batterij en een kwalitatief scherm.

Is de iPhone 14 zijn geld waard?

Smartphones van Apple zijn duur, de iPhone 14 is op dit vlak geen uitzondering. Toch is deze telefoon zijn geld zeker waard. Dit komt simpelweg doordat er maar weinig telefoons beter zijn dan de iPhone 14.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties, klik dan op 'Accepteren' om hiermee akkoord te gaan. ✓ Accepteren Wil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »