);
  • Gratis verzending op alle bestellingen
  • Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd

Smartphone trends voor 2020

Smartphone trends voor 2020

Nieuwe trends in de smartphone business

Ieder jaar zijn fabrikanten er weer als de kippen bij voor een nieuwe innovatie in smartphoneland. Zo zijn er voor 2020 ook weer een aantal trends waar wij mee te maken gaan krijgen. Zo is er goed nieuws voor de smartphone branche : volgens het IDC zullen na 3 jaar van dalingen de verkopen weer gaan stijgen. Dit zal vooral te danken zijn aan het nieuwe 5G netwerk. 

Welke trends zullen we tegen gaan komen in dit jaar? We zullen er enkele met je doornemen. 

1. Vouwbare schermen

Ze zijn al een tijdje het onderwerp van gesprek. De zogeheten smartphones met vouwbare schermen. We zagen al dat het al een aantal keer fout was gegaan en dat de schermen bij het vouwen toch kapot gingen. Maar de fabrikanten hebben de tijd gehad hun producten aan te passen en 2020 moet hét jaar worden van deze toestellen. Momenteel verkoopt Samsung al de Samsung Galaxy Fold in de Verenigde Staten. Ook andere grote fabrikanten zijn in de weer met een eigen model. De reviews van dit model zijn niet allemaal positief, maar het blijft lastig hier iets over te zeggen. Het is de vraag of een smartphone met opvouwbaar scherm echt gaat aanslaan en of dit ook echt een innovatie is waar men op zit te wachten. 

2. 5G netwerk

Ondanks dat het in Nederland helaas nog niet beschikbaar is, levert de snelheid van 5G een hoop voordelen. Zoals al eerder aangegeven zal deze innovatie zorgen dat men waarschijnlijk meer nieuwe telefoons gaan aanschaffen die 5G zullen ondersteunen. Het 5G netwerk is meer dan alleen snel internet, het is een serieuze innovatieve oplossing waarmee data met lichtdeeltjes wordt uitgewisseld. Zo zal er geen ruis meer optreden tussen ontvanger en zender.

3. Smartphones zonder knoppen

Een telefoon zonder ook maar één knop op het toestel. De Vivo Apex 2019 was de eerste die volledig knoploos is. En dit zorgt tevens voor een prachtig design. 

Met deze nieuwe uitvinding worden smartphones nog strakker en aantrekkelijker wat er toe zal leiden dat men over gaat tot koop. De eerste stap was de randen van de toestellen verkleinen (zoals we ook al bij smart tv's zagen), en de volgende stap is ook de knoppen laten verdwijnen. Gezien het resultaat kan dit wat ons betreft niet snel genoeg gebeuren. 

4. Prijzen zullen dalen

Door de opkomst van 5G zullen er meer 5G-toestellen op de markt komen. Daardoor zal er meer concurrentie ontstaan en zullen de prijzen omlaag gaan. Vooral Android telefoons van de kleinere merken zoals Xiaomi, Oppo en OnePlus zullen het 5G netwerk gebruiken om hun marktaandeel omhoog te krikken. 

5. Betalen met je smartphone

Dit is niet perse een nieuwe trend, maar wel één die zal doorzetten in 2020. Met onder andere de komst van Apple Pay naar Nederland zijn het aantal aankopen via de smartphone in korte tijd sterk toegenomen. De meeste banken in Nederland ondersteunen deze functie dus niets zal deze simpele manier van betalen nog in de weg gaan zitten. 

Weet jij nog interessante trends in de smartphone branche? Laat je reactie dan hieronder achter. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »