Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Estelle, 19 augustus 2021

Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3

Er gingen veel geruchten rond, er lekten foto's van de nieuwe Samsung smartphones en ook specificaties van de modellen, maar eindelijk was in augustus het moment dat Samsung de twee nieuwe modellen heeft geïntroduceerd. We hebben het natuurlijk over de Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3. Het klinkt natuurlijk wel logisch dat ze de opvolgers zijn van de Samsung Galaxy Z Fold 2 en Z Flip 2. Echter zijn ze honderden euro's goedkoper dan hun voorgangers, waardoor het ook aantrekkelijker wordt voor mensen om de opvouwbare toestellen te kopen. Vanaf 11 augustus zijn de nieuwe parels al te pre-oderen en vanaf 27 augustus liggen ze in de winkels.

Samsung Galaxy Z Fold 3

We beginnen met de Samsung Galaxy Z Fold 3. In tegenstelling tot de Flip 3 is de Z Fold 3 een stuk steviger en ook waterdicht. Hij beschikt namelijk over een IPX8-certificatie, waardoor de telefoon een flinke regenbui kan overleven en zeg nou eerlijk dat is wel een fijn idee toch?! Ook is de Z Fold 3 goed beschermd door de Gorilla Glass Victus en een speciaal laagje dat over het scherm zit. 

Daarentegen is ook misschien belangrijk om te weten dat het scharnier, dat wordt gebruikt om de smartphone open en dicht te klappen ook degelijker is geworden. Je kan hem volgens Samsung zo'n 200.000 keer open en dicht vouwen zonder problemen. 

Dan nog zeker een verbetering van het toestel is dat hij de S Pen ondersteunt, de stylus van Samsung. De stylus pen is zoals de naam ook zegt een penvormig hulpmiddel, waarmee je jouw telefoon kan bedienen. Door de vorm van de pen ligt hij lekker in je hand en het typen of tekenen op het scherm van je smartphone wordt ook een stuk makkelijker ermee. Je kunt gemakkelijk foto's maken, door je fotoalbum scrollen, PowerPointprestaties bedienen en nog heel veel meer met de stylus pen (echt super handig dus!). Het bedrijf introduceert twee soorten pennen, namelijk de S Pen Fold Edition en S Pen Pro. De Fold Edition is een stuk kleiner en beschikt niet over bluetooth-ondersteuning en de S Pen Pro heeft dit weer wel.

Daarnaast is bij de Z Fold 3 de selfiecamera onder het grote display geplaatst, zodat je hem bijna niet ziet. Bij zijn voorganger zat de selfiecamera namelijk nog in een klein gat in het scherm en nu is die dus goed verstopt. Echter is de resolutie wel erg laag met 4 megapixel, maar Samsung geeft wel aan dat het display helderder en energiezuiniger is dan voorheen. 

Het scherm van de Fold 3 is bijna even groot als zijn voorganger, 6,23 inch. Je kunt het display gebruiken om je appjes te lezen, erop te reageren en ook om andere apps te gebruiken. Als je het toestel openvouwt, dan heb je een groter display, 7,6 inch. Het grotere scherm is perfect om lekker Netflix te kijken of YouTube-filmpjes. Beide displays hebben een snelle verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor alles vloeiend verloopt.

 

 

De eigenschappen van de Samsung Galaxy Z Fold 3 op een rij:

  • Dichtgeklapt scherm is 6,23 inch
  • Opengeklapt scherm is 7,6 inch
  • Een verversingssnelheid van 120 Hz 
  • Een werkgeheugen van 12GB, opslagruimte van 256GB en Snapdragon 888-processor
  • Beschikt over drie camera's op de achterzijde, allen 12 megapixels
  • Een selfiecamera die je bijna niet ziet (4 megapixel) als het toestel is opengeklapt
  • Een frontcamera als het toestel is ingeklapt van 10 megapixel, waarmee je selfies kunt maken en videobellen
  • Ondersteunt de S Pen
  • Draait op Android 11 
  • Ondersteunt snelladen, draadloos opladen en oplader met draad 

Samsung Galaxy Z Flip 3

De tweede nieuwe Samsung parel is de Samsung Galaxy Z Flip 3. Met dit toestel gaan we eigenlijk terug in de tijd naar de telefoons die je kon dichtklappen, zoals de Motorola, de Lady Phone, etc. De Galaxy Z Flip 3 kan je namelijk ook dichtklappen. De Flip 3 is een stuk handzamer dan zijn voorganger en kun je ook makkelijker in je broekzak stoppen. Daarnaast heeft het toestel ook een nieuw design gekregen, waarbij de achterzijde bestaat uit twee kleuren. 

Het kleine schermpje die je gebruikt als de smartphone is dichtgeklapt, is een stuk groter. Het display is namelijk 1,9 inch, inplaats van 1,1 inch. Hierdoor kan je appjes en andere meldingen makkelijker aflezen. De Galaxy Z Flip 3 heeft dezelfde Snapdragon 888-processor als de nieuwe Fold 3 en heeft ook een groot werk- en opslaggeheugen. Je kan foto's maken met de twee camera's op de achterzijde, de primaire camera en de groothoeklens en beiden hebben ze een resolutie van 12 megapixel. Dan heeft het toestel ook nog een frontcamera waar je jouw selfies mee kunt maken, deze is 10 megapixels. 

De Z Flip 3 is steviger en ook waterdicht. Daarnaast is de accu hetzelfde gebleven en de oplaadsnelheid is ook niet verbeterd. Maar met dit toestel kan je gelukkig wel draadloos opladen. 

 

 

De eigenschappen van de Samsung Galaxy Z Flip 3 op een rij:

  • 6,7 inch-Amoled-scherm 
  • 120 Hz-ververssnelheid
  • Beschikt over Android 11 en kan dus mee met het nieuwe 5G netwerk
  • 1,9 inch-display aan de buitenkant 
  • Beschikt over de Snapdragon 888-processor, 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte
  • Twee camera's op de achterzijde van het toestel, beiden 12 megapixel
  • Het toestel heeft ook een selfiecamera aan de voorzijde van 10 megapixel
  • Het toestel is water- en stofdicht door de IPX8-certificatie
  • Ondersteunt snelladen en draadloos opladen
  • Herkent je gezicht en ontgrendelt meteen en heeft ook een vingerafdrukscanner

Prijzen en release van beide toestellen

Vanaf 11 augustus zijn de twee Samsung toestellen al te pre-orderen bij Samsung zelf, webwinkels en ook bij de Nederlandse providers. Maar vanaf 27 augustus zijn ze ook te koop in de winkels en is dus de offiële release, maar hoeveel kosten ze eigenlijk?

Voor de Samsung Galaxy Z Fold 3 betaal je €1799,- en voor de Galaxy Z Flip 3 €1049,-. Daarmee zijn ze wel honderden euro's goedkoper dan hun voorgangers. Als je de toestellen pre-ordert krijg je wel een jaar lang Samsung Care+. Hiermee wordt schade door ongelukken een jaar lang vergoed, dus bijvoorbeeld als je scherm per ongeluk kapot is of als je nieuwe telefoon door water niet meer goed werkt. Daarnaast krijg je bij de Samsung Galaxy Z Fold 3 een S Pen en een oplader cadeau, deze items hebben een waarde van €89,- en je hebt ook een inruilwaarde van €200,-. 

Voor welke ga jij? De Samsung Galaxy Z Fold 3 of de Samsung Galaxy Z Flip 3? Laat het ons hieronder weten!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden