Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny, 16 januari 2023

Samsung Galaxy S22 FE: Release

Samsung begon in 2020 met de lancering van de FE of Fan Edition versies van de premium S-serie telefoons. We hebben tot nu toe 2 FE-modellen van Samsung gezien en er zijn momenteel geruchten die suggereren dat de S22 FE er aan zit te komen.

Samsung Galaxy S22 FE release

In de Galaxy S22-serie hebben we op dit moment drie verschillende smartphones. Als we de Samsung traditie en berichten moeten geloven betekent het dat we nog een vierde smartwatch kunnen verwachten. Namelijk de Samsung S22 FE, oftewel de Samsung S22 Fan Edition. De Samsung FE modellen combineren het beste van de serie waar ze in zitten voor een gunstige prijs.

Om een beeld te krijgen van het verwachtingspatroon voor de S22 FE: de S20 FE kwam ongeveer 8 maanden na de Galaxy 20 serie. De S21 FE kwam ongeveer 11 maanden na de S21 releasedate. De S22 FE release zal hoogstwaarschijnlijk meer dan een jaar na de release van de S22 toestel lanceren.

Komt er een Samsung Galaxy FE?

Een rapport uitgebracht in juni 2022 beweerde dat Samsung de Fan Edition-serie zou stopzetten. Hetzelfde bericht werd later herhaald door een Koreaanse Samsung verkooppunt. Blijkbaar wilde Samsung de S22 FE uitstellen omdat ze zich wilde concentreren op het verhogen van de productie van de Galaxy S22 Ultra.

Van de Galaxy S22 FE was na deze berichten geen sprake meer. Totdat er in december 2022 informatie gelekt werd waarin stond dat Samsung nog steeds zou kunnen kijken naar de lancering van de S22 FE.

Nieuws en geruchten

Juli 2022 

We hebben nog weinig te horen gekregen over de Samsung Galaxy S22 FE, maar leakers beweren dat de S22 FE zal beschikken over een Mediatek Dimensity 9000 chipset. Deze chipset zal waarschijnlijk de S22 FE en de Galaxy A53 Pro aansturen. De Dimensity 9000 is momenteel één van de snelste chips op de markt. Normaal zouden we deze chipset niet zien in een FE-toestel. Meestal hebben de toestellen een Exynos chipset, net zoals de S21 en S22.

November 2022 

Naar verluidt zal de Samsung Galaxy S22 FE niet aangekondigd worden op het Galaxy Unpacked event. Het evenement staat gepland voor 1 februari, tijdens het evenement zal de Galaxy S23-serie gepresenteerd worden. De S22 FE zal waarschijnlijk een stille release krijgen of aangekondigd worden op een andere Galaxy Unpacked event.

25 December 2022

In plaats van dat er een Samsung A74 aankomt komt er een Galaxy S22 FE. Dat is wat een anonieme tipgever beweerde. Samsung zou al aan het werk zijn aan de volgende modellen uit de A-serie: A14, A24, A34, A54 en A74. Momenteel zijn er geen updates gedaan over de ontwikkeling van de Samsung A74, wat suggereert dat dit model mogelijk is geannuleerd.

Hiernaast beweerde een leaker dat Samsung binnenkort de S22 FE en Galaxy Buds 2 live zou lanceren. De kans dat de S22 FE in Q1 wordt gepubliceerd is zeer klein. Dit betekent dat er een late release aan zit te komen of dat de release hoog onwaarschijnlijk is.

Wat we verwachten van de Samsung Galaxy S22 FE

Betere batterij

De Samsung S21 FE had een zeer teleurstellende batterijlevensduur. Het toestel ging geen dag mee bij matig gebruik en kwam daarmee zwaar onder het gemiddelde in vergelijking tot zijn concurrenten. Voor de S22 FE hopen we dus op een verbeterde batterijlevensduur dat boven het gemiddelde zit.

Dit is echter onwaarschijnlijk omdat de S22 zelf ook geen geweldige batterijlevensduur heeft. Een zwakke accu is in de Samsung S-serie al langer een blijvend probleem. De S21 toestellen hebben ook geen geweldige accu.

Duidelijke positionering van de S22 FE

De Samsung Galaxy S21 heeft merendeels dezelfde specificaties als de S21 FE. Aangezien de S21 FE wordt gepositioneerd als een mindere telefoon klopt er dan iets niet. Ook is het zo dat er bepaalde specificaties zijn bij de S21 FE die zelfs beter zijn dan bij de Galaxy S21.

Bijvoorbeeld de verschillen in camera’s. De Galaxy S21 FE kreeg een grote verbetering op de camera aan de voorkant. De S21 FE had een voorcamera met 32 megapixels waar de Galaxy S21 maar 10 megapixels had.

Ook de levensduur van de S21 FE was in vergelijking tot de S21 beter. De S21 FE had namelijk een capaciteit van 4500 mAh en de S21 een capaciteit van 4000 mAh.

Een lagere prijs

We verwachten van de Samsung Galaxy S22 FE dat de prijs lager is dan de S22 aangezien de FE versie wordt gepositioneerd als een mindere telefoon. Toen de S21 FE werd gelanceerd was de S21 al een stuk goedkoper waardoor het minder interessant was om de S21 FE te kopen. Strategisch gezien kan dit dus veel beter neergezet worden.

Een nieuw design

Hoewel de Samsung Galaxy S22 FE geen vlaggenschip smartphone is, is hij wel duur genoeg om een premium look te hebben. In plaats van een plastic achterkant zou een glazen achterkant het design bevorderen.

Met een glazen achterkant is je toestel natuurlijk wel sneller vatbaar voor val- en stootschade, ben jij van plan de nieuwe Samsung S22 FE te halen wanneer hij uitkomt? Bekijk dan alvast onze Samsung hoesjes.

Hoeveel gaat de Samsung S22 FE kosten?

We weten nog niet of de S22 FE uitgebracht zal worden maar we kunnen de vorige modellen gebruiken als richtlijn voor de prijs. Tot nu toe zijn dit de prijzen die we hebben gezien voor de Fan Edition modellen:

Samsung S20 FE:

4G: €649, -

5G: €749, -

Samsung S21 FE (5G):

6GB + 128GB: €749, -

8GB + 256GB: €819, -

De S20 FE werd aangeboden als 4G of 5G smartphone wat later veranderd is naar één model. De S21 werd namelijk alleen aangeboden als 5G-toestel met 6 GB RAM geheugen en 128 GB geheugen of 8 GB en 256GB. De verwachting is dat de Galaxy S22 FE ook €749,- zal gaan kosten aangezien de vorige twee FE modellen voor dezelfde prijs van de toonbank gingen.

Conclusie

Als we de geruchten van afgelopen december moeten geloven komt de S22 FE eraan. Aangezien de S23 er ook bijna aan zit te komen ziet het er voorlopig naar uit dat er geen Samsung Galaxy S22 FE komt. De S23 wordt in de nabije toekomst aangekondigd en gelanceerd. Het is nog niet voorgekomen dat er een FE model na de nieuwe vlaggenschip S-serie toestel is uitgebracht. Het is dus afwachten.

Meest gestelde vragen

Komt er een Samsung Galaxy S22 FE?

We verwachtte een lancering rond oktober 2022 van de S22 FE kort na de lancering van de Galaxy Z Fold 4 en Galaxy Z Flip 4. Maar dat is helaas niet gebeurd en er is een kans dat de S22 FE er helemaal niet komt. Als de S22 FE er nog wel aan komt is er nog weinig tijd voor een release omdat de S23 er ook aan zit te komen.

Waar staat FE voor?

Fan Edition. De Samsung Galaxy Fan Edition modellen zijn toestellen die bestaan uit de beste specificaties van de S-serie toestellen. De FE modellen zijn ook een stuk goedkoper dan de S-serie toestellen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »