Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Estelle, 10 maart 2021

Samsung Galaxy S20 VS Samsung Galaxy S20 FE

         

Scherm en formaat Samsung Galaxy S20 (€809,-)
De S20 is compact, maar wel groot genoeg om lekker op de bank een serie op Netflix te kijken. Het toestel heeft een schermdiagonaal van 6.2 inch, waarop je foto’s en video’s haarscherp kunt bekijken door de quad hd resolutie. De kleuren spatten van het HDR scherm en door de verversingssnelheid van 120 keer per seconde zijn animaties en games vloeiend te zien.

Scherm en formaat Samsung Galaxy S20 FE (€589,-)
Het broertje van de S20 is bijna een centimeter groter met een schermdiagonaal van 6.5 inch. Een film of serie kijken wordt hierdoor nog comfortabeler, maar het toestel vasthouden met één hand is wel lastiger ook omdat hij een stuk zwaarder is dan de S20. Daarnaast is het scherm een stuk minder scherp dan die van de S20 en daarnaast ondersteunt de S20 FE geen HDR. Hierdoor spatten de kleuren niet van het scherm en ogen de kleuren meer fletser. Maar waar de toestellen zich wel kruisen is bij verversingssnelheid, want ook bij de S20 FE is de snelheid verversingssnelheid 120 keer per seconde.

               

Uitstraling en prestaties Samsung Galaxy S20
Qua design heeft de S20 een luxere uitstraling. Dit komt door de materialen die zijn gebruikt, want de S20 is gemaakt van glas en metaal. Je hebt de keuze uit vier kleuren: grijs, blauw, roze en wit. De S20 heeft een gigantisch opslaggeheugen van 128 GB die je zelfs nog kan uitbreiden met een geheugenkaart. Hij kan zoveel aan door zijn werkgeheugen van 12 GB en zijn krachtige Exynos 990 processor. Zo kan je dus gewoon Photoshoppen zonder dat je toestel hapert. Ook is die een speedy gonzales met opladen en met normaal gebruik gaat het toestel net een werk- of schooldag mee zonder tussentijds opladen.

Uitstraling en prestaties Samsung Galaxy S20 FE
Houd je van een kleurrijke telefoon? Ga dan zeker voor de Samsung Galaxy S20 FE. Het nieuwste S20-familielid is namelijk in maar liefst zes kleuren te verkrijgen: mintgroen, blauw, roze, rood, oranje en wit. De S20 FE heeft een metalen frame, maar de achterkant is van kunststof. Hierdoor is het toestel minder gevoelig voor vingerafdrukken en daarnaast is bewezen dat kunststof een stuk steviger is. De S20 FE heeft net als zijn grote broer dezelfde processor, dus ook met dit toestel kan je games en zware apps openen. Het toestel heeft een kleiner werkgeheugen (8 GB) dan de S20, maar je hebt wel de keuze tussen een opslaggeheugen van 128 GB of 256 GB. Ook bij de S20 FE kan je het geheugen vergroten door een geheugenkaart. Én wat ook zeker een pluspunt is, is dat je de S20 FE de hele dag kan gebruiken zonder tussentijds opladen. 

         

Camera Samsung Galaxy S20 en Samsung S20 FE
De S20 heeft drie camera’s op zijn rugzijde. Naast de standaard lens heeft de S20 ook een groothoek- en telelens. Door de groothoeklens heb je een grote kijkhoek waardoor alles in zijn geheel op de foto past, dus grote gebouwen passen vanaf nu ook op de foto (nice!). Met de telelens kan je tot wel 3 keer inzoomen zonder dat je de scherpheid verliest. Je maakt dus haarscherpe foto’s, maar ook video’s in 8K kwaliteit. Een geschikte telefoon dus voor mensen die de hele dag door foto’s maken. Echter heeft de Samsung Galaxy S20 FE dezelfde camera’s. Het enige verschil is dat de S20 FE een lagere resolutie heeft met de telelens. Verder komen de camera’s met elkaar overeen.

Kortom..
De Samsung Galaxy S20 en de Samsung Galaxy S20 FE zijn beide goede telefoons, maar de S20 gaat toch een stapje verder op alle gebieden. Zo spatten de kleuren van het scherm en het beeld is ook nog eens haarscherp, dit komt door zijn quad hd scherm. Er zit weinig verschil tussen de camera’s van beide toestellen, enkel dat de S20 FE minder hoge resolutie heeft. Wat dan weer een pluspunt is van de S20 FE is dat hij minder vaak hoeft opgeladen te worden, vanwege zijn grotere batterij. Maar hij is wel moeilijker vast te houden met één hand, omdat het toestel groter is dan zijn broer S20. Voor welke ga jij? Laat het ons hieronder weten!

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden