Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷

Door Giovanny, 30 januari 2023

One UI 5.1 update: met exclusieve Galaxy S23 functies!

Het Samsung Unpacked evenement zit eraan te komen en er komt steeds meer informatie vrij over wat de nieuwe Samsung toestellen te bieden hebben. Net zoals bij elke grote release beginnen ook de geruchten en leaks zich steeds meer te verspreiden.

Een nieuwe Samsung leak onthult welke nieuwe functies er naar Galaxy telefoons komen met One UI 5.1. De update brengt een hoop nieuwe functies naar de S23 en oudere Galaxy telefoons.

De Galaxy S23 vlaggenschip toestel wordt gepubliceerd met One UI 5.1 tijdens het Samsung Unpacked evenement. Aan het begin zullen de nieuwe functies van One UI 5.1 alleen voor de S23 beschikbaar zijn. De bedoeling is dat de nieuwe One UI 5.1 functies ook voor de oudere Galaxy toestellen beschikbaar worden.

De software zal volgens een gedetailleerde leak van de IT-blog WinFuture een aantal functionele verbeteringen brengen in plaats van ontwerp wijzigingen.

Wat er verandert vertellen we verder in de blog.

One UI 5.1 update: Wat is er nieuw?

Wat we van de leak meekrijgen is dat de galerij app de meeste nieuwe functies krijgt met de One UI 5.1 update. Met behulp van AI herkent de galerij gezichten en krijg je aanbevelingen om albums te maken. Dit was met Google Foto’s al mogelijk maar is nu ook beschikbaar in de Android galerij app.

Zoeken in je galerij wordt ook makkelijker, je kunt nu meer dan één persoon tegelijk opzoeken. Je kunt ook mensen zoeken met behulp van de AI. Je zoekt dan op gezicht in plaats van getagde naam. In de camera-app kan je makkelijk je foto’s aanpassen met de effecten knop aan de zijkant van je scherm. De expert RAW-app is nu ook toegankelijk via het menu.

Verder is de AR emoji-camera ook verbeterd met de update. Je kunt nu foto’s maken met maximaal 3 mensen, waar je hun gezichten kunt vervangen door emoji ‘s.

De nieuwe batterijwidget in One UI 5.1 helpt je het batterijniveau van je telefoon en een ander aangesloten apparaat te zien. Aangesloten appparten kunnen je Galaxy Watch en Galaxy Buds zijn.

Ook is het nu mogelijk om op je vergrendelingsscherm en het startscherm verschillende achtergronden te activeren. Bijvoorbeeld een werkachtergrond of sportachtergrond. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, je kunt het achtergrond personaliseren naar wat je wil.

Een exclusieve S23 functie maakt het gemakkelijk om je nieuwe telefooninstellingen te installeren wanneer je overstapt van een oudere Galaxy- of andere Android toestel naar een nieuw toestel. Door middel van bluetooth helpt deze functie je om informatie over te plaatsen van je Wi-Fi netwerken, Samsung account en Google account naar je nieuwe telefoon door een QR code te scannen op je oude telefoon.

Welke Samsung toestellen krijgen de One UI 5.1 update?

Een changelog van de laatste Galaxy Watch 5 update gaf aan dat One UI 5.1 een vereiste was om de nieuwe Camera controller functie te kunnen gebruiken. Met deze functie kunnen gebruikers in- of uitzoomen via hun smartwatch. Samsung gaf aan dat deze functie beschikbaar zou zijn in Februari. Waarschijnlijk zal de functie dan tijdens het Samsung Unpacked evenement onthuld worden. 

In de changelog stond ook dat de update alleen op vlaggenschip modellen na de S20 en Galaxy Z Flip beschikbaar zullen zijn. Dit betekent dat de volgende modellen de One UI 5.1 update krijgen:

 • Galaxy S20, S21 en S22
 • Galaxy Z Flip en Z Flip 5G
 • Galaxy Z Flip 3 en Z Flip 4
 • Galaxy Z Fold 2, Z Fold 3 en Galaxy Z Fold 4

Budget smartphones en tablets zoals de zullen de update ook krijgen maar ondersteunen de Camera controller functie dan niet. Voor de hiervoor genoemde toestellen weten we in ieder geval zeker dat ze de One UI 5.1 update hebben.

Ben je van plan een nieuwe Samsung toestel te kopen de komende maand? Bereid je dan goed voor op de Samsung releases door alvast te kijken welk Samsung hoesje bij je past! 

De changelog van de One UI 5.1 update

Camera

 • Selfies bewerken is makkelijker: verander eenvoudig de tint van je selfies met de knop effecten aan de zijkant van het scherm.

 

 • Snelle toegang tot Expert RAW: met de Expert RAW-app kan je afbeeldingen van hoge kwaliteit vastleggen zonder enige bewerking, perfect voor degenen die foto's later willen bewerken.

Galerij

 • Gemeenschappelijk familiealbum: met een gemeenschappelijk album is het delen van foto's met je familie eenvoudiger dan ooit. Galerij beveelt foto's aan om toe te voegen aan je gedeelde familiealbum door de gezichten van je gezinsleden te herkennen. Je krijgt ook 5 GB opslag per gezinslid (maximaal 6 personen).

 

 • Verbeterde verwerking: Verwerking verwijdert automatisch schaduwen en reflecties om je foto's er geweldig uit te laten zien. Je kunt ook GIF's opnieuw maken voor een betere resolutie en duidelijkheid.

 

 • Handige informatieweergave: als je omhoog veegt wanneer je een foto of video in je galerij bekijkt, kun je in één oogopslag zien wanneer en waar de foto is gemaakt, op welk apparaat, waar deze is opgeslagen en meer.

 

 • Zoeken is beter geworden: je kunt nu naar meer dan één persoon of item tegelijk zoeken. Je kunt zelfs naar mensen zoeken zonder hun naam te taggen, gewoon door op hun gezicht te klikken.

 

 • Kies een locatie om schermafbeeldingen op te slaan: je kunt nu schermafbeeldingen en schermopnamen opslaan in een map naar keuze door deze in te stellen in de geavanceerde functies.

AR-zone en AR-emoji

 • Gebruik 3 emoji ‘s in AR Emoji-camera: maak leuke foto's en video's met vrienden (maximaal 3 personen). Je kunt de gezichten van je vrienden vervangen door andere personages door op de emoji te klikken.

 

 • Lay-out- en bewerkingsverbeteringen in AR Doodles: de penselen zijn beschikbaar op het hoofdscherm van AR Doodle voor snellere toegang. Je kunt tekeningen ook vergroten of verkleinen en verplaatsen nadat je ze hebt gemaakt, en met het nieuwe gummetje kun je slechts een deel van je tekeningen wissen zonder ze volledig te wissen.

Widgets

 • Nieuwe batterijwidget: met de nieuwe batterijwidget kun je het batterijniveau van je Galaxy-apparaten controleren. Direct vanaf het startscherm kun je zien hoeveel batterij je smartphone, Galaxy Buds, Galaxy Watch en andere ondersteunde apparaten nog hebben.

 

 • Intuïtieve weerwidget: de nieuwe illustratiestijl en een samenvatting van de huidige weersomstandigheden maken het gemakkelijk om de weersinformatie te kennen, of het nu zonnig, bewolkt, regenachtig of sneeuwend is.

Modi en scenario's

 • Verschillende achtergronden afhankelijk van de modus: stel verschillende achtergronden in op het vergrendelscherm en het startscherm, afhankelijk van uw huidige activiteiten. Kies een achtergrond voor werk, een voor sport en meer door verschillende modi in te stellen.

 

 • Meer voorwaarden en acties voor scenario's: voer scripts automatisch uit wanneer je de vliegtuigmodus of mobiele hotspot inschakelt. Scripts kunnen nu bepaalde apps openen, de audiobalans links/rechts aanpassen en meer. Met nieuwe acties kun je nu Quick Share en aanraakgevoeligheid regelen, en de beltoon en lettertypestijl wijzigen.

Connectiviteit

 • Samenwerking in Samsung Notes: maak een gedeelde notitie die meerdere mensen tegelijkertijd kunnen bewerken. Schrijf een rapport met collega's, maak aantekeningen voor een studiegroep of maak een tekening met een vriend.
 • Eenvoudig uitnodigen voor gedeelde apps: je kunt nu eenvoudig mensen uitnodigen voor gedeelde albums, notities en agenda's met behulp van een link die kan worden gedeeld via je e-mail en sociale netwerken.

 

 • Bediening Galaxy Book en smartphone: nu kun je de muis, het toetsenbord of het trackpad van je Galaxy Book niet alleen gebruiken met je Galaxy-tablet, maar ook met je Galaxy-smartphone. Je kunt eenvoudig tekst kopiëren en plakken en afbeeldingen van het ene apparaat naar het andere slepen en neerzetten alsof het hetzelfde apparaat is.

 

 • Media-uitvoer voor wifi-luidsprekers: als je via Spotify Connect en de ingebouwde Chromecast™ naar muziek op wifi-luidsprekers wil luisteren, open je gewoon de media-uitvoer via de werkbalk voor snelle toegang, niet de muziek-apps.

 

 • Doorgaan met surfen op de pc: Als je op je smartphone op internet surft met Samsung Internet en vervolgens verder surft op je pc, kun je de websites die je op je smartphone hebt geopend vinden en verder internetten op je pc.

Samsung DeX

 • Verbeterde multitasking in DeX: in de gesplitste schermmodus kun je nu de splitser in het midden van het scherm slepen om de grootte van beide vensters te wijzigen. Je kunt ook een venster in een van de hoeken vastklikken, zodat het een kwart van het scherm in beslag neemt.

Instellingen

 • Suggesties voor instellingen: suggesties worden nu boven aan het instellingenscherm weergegeven, zodat je op de hoogte bent van handige functies die je kunt proberen of instellingen die je aandacht nodig hebben, zodat je ze meteen kunt inschakelen of uitproberen.

Samsung internet

 • Verbeterd zoeken: je kunt nu zoeken op mapnaam in bladwijzers of op groepsnaam in tabbladen. Dankzij de verbeterde zoeklogica kan je vinden wat je zoekt.

 

Setup Wizard

 • Snellere en eenvoudigere eerste installatie van je nieuwe Galaxy: als je overschakelt naar een nieuwe Galaxy vanaf een Galaxy of een ander Android-apparaat, scan je gewoon de QR-code op je oude apparaat om automatisch je Wi-Fi-netwerken, Samsung-account en Google-account te migreren naar je nieuwe toestel zonder te typen!

Weer

 • Gedetailleerde weersinformatie in één oogopslag: handige weersinformatie wordt nu weergegeven op het hoofdscherm van de Weer-app. Je kunt waarschuwingen voor zwaar weer, dagelijkse weerberichten, neerslag per uur en kleurtemperatuurgrafieken bekijken.

Oproepen

 • Bixby tekstoproepen: gebruik Bixby-tekstoproepen om oproepen automatisch te beantwoorden en het doel van de oproep te achterhalen. Je ziet wat de beller zegt in een tekst en je kunt snelle reacties kiezen of typen en ze hardop laten voorlezen aan de beller. Bixby-sms-oproepen zijn alleen beschikbaar in het Engels en Koreaans.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »