Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 20 december 2023

Moet iPhone eerst opgeladen worden?

In het verleden was het wel beter om je nieuwe telefoon eerst op te laden voordat je deze ging gebruiken, maar dat is nu niet meer het geval. De huidige lithium-ionbatterijen hebben dit namelijk niet nodig. Je hoeft je nieuwe iPhone dus niet eerst op te laden, maar gebruik de smartphone na de installatie gewoon direct.

Hoeft een nieuwe iPhone echt niet opgeladen te worden?

Nee, in principe is het niet noodzakelijk om een telefoon voor het eerste gebruik op te laden, wat in het verleden dus wel het geval was. Toch zien we regelmatig dat een nieuwe iPhone een redelijk lage batterij heeft. Je moet de telefoon dan dus wel opladen.

De fabrikanten laden de toestellen namelijk vaak maar tot 40 procent op. Vervolgens worden ze verscheept naar Nederland en andere landen. De producenten laden de batterijen niet volledig op omdat er anders energie zou wegvloeien. De accu kan dan helemaal leegraken, wat ertoe leidt dat de capaciteit van de batterij snel achteruitgaat.

Je nieuwe iPhone moet dan toch eerst opgeladen worden voordat je deze kunt gebruiken. Zie je dat je smartphone voorzien is van een vollere batterij? Je hoeft deze dan niet in het stopcontact te doen. Als je de mobiel wel moet opladen, doe dit dan tot 100 procent.

moet nieuwe iphone niet opgeladen worden

Moet de iPhone helemaal leeg zijn voordat je hem oplaadt?

Vroeger zei iedereen dat de batterij eerst volledig leeg moest zijn voordat je je nieuwe telefoon aan de oplader mocht doen. Dat was toen ook echt het geval aangezien de accu’s van nikkel waren. Inmiddels werkt deze methode juist averechts, doordat de huidige accu’s van lithium gemaakt zijn.

We raden je daarom aan om je iPhone op te laden zodra de accu nog voor 30 tot en met 40 procent vol zit. Hierdoor voorkom je dat je telefoon helemaal leeg raakt, waardoor je deze dus niet meer kunt gebruiken. Je vermijdt zodoende frustratie, maar je batterij zelf is hier ook blij mee. Deze gaat op deze manier namelijk langer mee.

Hoe kun je je iPhone opladen?

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om iPhones op te laden:

Manier

Uitleg

Oplaadkabel

Koppel de iPhone aan de bijgeleverde oplaadkabel en stop deze in een stopcontact.

MagSafe (Duo)

Leg de iPhone met de bovenkant naar boven op een MagSafe (Duo) oplader. Zo laad je je telefoon draadloos op.

Computer/laptop

Sluit je iPhone met een kabel aan op je laptop of computer.

iPhone eerst opgeladen worden: Veelgestelde vragen

Hoe lang moet je iPhone de eerste keer opladen?

We raden je aan om je nieuwe iPhone de eerste keer volledig op te laden, dus echt tot 100 procent. Dit kun je in principe direct doen nadat je de telefoon hebt gekregen, maar ook na het eerste gebruik. Weet wel dat het niet nodig is om de batterij eerst volledig leeg te trekken.

Is een nieuwe iPhone opgeladen?

Het kan zijn dat je nieuwe iPhone tot 100 procent is opgeladen, maar dat is niet altijd het geval. Toch betekent dit ook niet dat je de smartphone eerst volledig moet opladen. Dat was vroeger wel nodig, maar nu niet meer.

Hoe laad je het best je iPhone op?

Je kunt je iPhone het beste opladen door de batterij niet helemaal leeg te trekken. Daarnaast is het ook verstandig om de bijgeleverde oplaadkabel te gebruiken. Deze is namelijk perfect geoptimaliseerd voor het toestel en beschadigt de accu dus sowieso niet.

Conclusie

Al met al moet een nieuwe iPhone niet beslist opgeladen worden. Volg hierbij de onderstaande regels:

  • Laad de iPhone op zodra de batterij tussen de 30 en 40 procent zit
  • Laad de iPhone de eerste keer volledig op
  • Voorkom dat je de batterij volledig leegtrekt

Laat een reactie achter

* Verplichte velden