Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Johnno van den Brink, 1 december 2021

Kun je met een iPhone een telefoongesprek opnemen?

Manier #1: iPhone telefoongesprek opnemen met de dictafoon

De makkelijkste manier om een telefoongesprek op te nemen op een iPhone is door gebruik te maken van de dictafoon. De dictafoon is een Apple App die standaard staat geïnstalleerd op elke iPhone. De dictafoon is simpelweg een app om een geluidsopname te maken (ook wel: Voice Recorder).

Zo gebruik je de dictafoon om een telefoongesprek op te nemen:

  1. Open de Dictafoon app (in de map "Diensten").
  2. Druk op de rode knoptelefoongesprek opnemen met dictafoon iphone om een opname te starten.
  3. Begin een telefoongesprek (inkomend of uitgaand).
  4. Gebruik de luidsprekerfunctie tijdens het telefoongesprek om een duidelijke opname te krijgen.
  5. Na het beëindigen van het telefoongesprek ga je terug naar de Dictafoon app. 
  6. Druk hier op het rode vierkantje Opname stoppen iphone om de opname te beëindigen.
  7. De opname kun je nog bewerken en knippen om alleen het telefoongesprek te bewaren. 

Waar vind je de Dictafoon app op iPhone?

De Dictafoon vind je op een iPhone onder de standaard apps. Meestal staat hij in het standaard mapje "Diensten" die Apple kant en klaar voor je inricht. Je kunt de Dictafoon instellen, zodat alle opnames direct in de iCloud worden opgeslagen.

Manier #2: Externe apps gebruiken

Apps om telefoongesprek op te nemen iphone

Een andere manier om een telefoongesprek op te nemen op een iPhone is het gebruik van Apps van derden. Het is echter nooit helemaal zeker of zo'n app werkt. Dit is afhankelijk van je iOS versie, het model telefoon en de huidige ondersteuning van Apple. De volgende apps werken (op het moment van schrijven) om een gesprek op te nemen:

Inkomende en uitgaande gesprekken opnemen met TapeACall

TapeACall wordt al jarenlang gebruikt op iPhones om telefoongesprekken op te nemen. Wel moet dit bedrijf zich continu aanpassen aan de updates van Apple. In enkele gevallen is de App niet te gebruiken, omdat de app achter een Apple update aanloopt.

Met TapeACall heb je een aantal mogelijkheden:

  • Opnemen van gesprekken.
  • Terugluisteren van gesprekken.
  • Transcriberen van gesprekken (tekstueel uitschrijven van het telefoongesprek).
  • Spraakmemo's opnemen om extra informatie te verschaffen bij een gesprek.
  • Per datum gesprekken opzoeken.

TapeACall is echter niet gratis, je hebt de Pro versie nodig om van alle functies gebruik te kunnen maken. De gratis versie kun je wel uitproberen. 

De Geluidsrecorder op iOS

Deze geluidsrecord (beschikbaar in de App store) is een combinatie van de Apple Dictafoon én een gesprekopname app, zoals degene hierboven. Met deze geluidsrecorder is het bewerken van opnames een eitje en kun je bijv. ook "loops" toevoegen aan je opname. 

De gewone geluidsopname functie is gratis, maar die werkt praktisch hetzelfde als de Dictafoon. Je kunt opnames makkelijk opslaan in de Cloud, via iCloud, Dropbox of OneDrive. 

Om een telefoongesprek op te nemen met deze app is een betaling vereist. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om een "conferentie" telefoongesprek te starten. Dit betekent dat er drie gebruikers aan een gesprek meedoen, waarvan de derde beller de opname functie betreft. 

Google Voice gebruiken

Google Voice is een service om je telefoonnummer op meerdere manieren te gebruiken. Wanneer je Google Voice hebt ingesteld , heb je jouw telefoonnummer gekoppeld aan de service. Je kunt nu telefoongesprekken voeren op een PC of laptop. 

Wanneer je een gesprek bent begonnen via Google Voice, druk je op het cijfer 4 om een opname te starten. Gebruik ook het cijfer 4 om de opname weer te beëindigen.

Navigeer hierna naar de Opnames om het telefoongesprek te beluisteren, op te slaan of te delen. 

Google Voice laat andere gebruikers niet weten dat je een opname aan het maken bent. 

Manier #3: Bel met Skype!

Met Skype kun je gesprekken opnemen door op menu Menu van skype openen op mobiel te drukken en de optie "Start Opname" te kiezen. Wel hebben beide gebruikers een geïnstalleerd Skype account nodig en krijgt de andere gebruiker te zien dat je hem of haar opneemt.

Dus in het geval dat je allebei Skype hebt én het geen probleem is dat de ander weet dat je hem opneemt, is Skype een makkelijke manier om een gesprek op te nemen.

Manier #4: Telefoongesprekken opnemen met hardware

Telefoongesprek opnemen met hardware op 2 iphones

Met een apparaatje zoals deze (op AliExpress) kun je met behulp van 2 iPhones een gesprek direct bekabeld opnemen. Dit werkt echter alleen als je een iPhone hebt met een koptelefoonuitgang. Er wordt namelijk een analoge audio opgenomen en verstuurd naar de Dictafoon op de 2e iPhone.

Dit heb je nodig:

  • Een iPhone met koptelefoon uitgang (deze gaat het telefoongesprek voeren).
  • Een ander Apple apparaat met Lightning aansluiting en Dictafoon app.
  • De converter van hierboven om de opname te beginnen. 

Gesprek opnemen met 2e iphone

Mag je een telefoongesprek opnemen?

Je mag een telefoongesprek opnemen als je zelf deelneemt aan het gesprek. Je hoeft de ander ook niet te informeren dat je een opname maakt, al is dat wel zo netjes. Let er wel op dat je een gesprek opneemt als particulier. Als bedrijf mag je een telefoongesprek niet opnemen en deze gegevens verzamelen.

Telefoongesprek terugluisteren op een iPhone, kan dat?

Als je net een telefoongesprek hebt gevoerd, kun je deze niet direct terugluisteren. Je moet dus van te voren bedenken dat je een gesprek op gaat nemen (met één van de bovenstaande methodes). Hierna kun je een telefoongesprek wel terugluisteren. 

Live een gesprek opnemen op een iPhone

Met sommige externe apps op een iPhone kun je terwijl je belt een opname starten. Dit kan bijvoorbeeld met TapeACall. Een Apple iPhone heeft geen ingebouwde functie om een telefoongesprek op te kunnen nemen. Hier is dus altijd een oplossing van derden voor nodig. 

Gesprek opnemen in stijl

iPhone 13 hoesjes

Als je een telefoongesprek opneemt, doe je dit in stijl. Bekijk ons assortiment met 1000+ iPhone hoesjes voor alle actuele iPhone modellen. 

Meestgestelde vragen:

Weet iemand dat ik het telefoongesprek opneem?

Afhankelijk van jouw manier van opnemen, weet iemand of je het telefoongesprek opneemt. Als je opneemt via een externe dienst, zoals Skype krijgt de andere beller een melding. Als je het telefoongesprek opneemt via een externe app of microfoon, dan weet de andere beller dit niet.

Welke Voice Recorder app is het best?

De grootste app om telefoongesprekken op te nemen is TapeACall. Deze app wordt vaak geüpdatet met om de laatste Apple software bij te houden. De beste standaard Voice Recorder is de geïntegreerde Dictafoon van Apple.

Waarom worden gesprekken opgenomen?

Een gesprek kan worden opgenomen om later terug te luisteren, om iets te bewijzen of om iets te leren. Bedrijven nemen vaak gesprekken van hun medewerkers op om hun gedrag te bestuderen. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden