Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 18 december 2023

Kan iPhone 15 tegen water

De iPhone 15 heeft net als de voorgangers een IP-classificatie van 68. Hieruit halen we dat deze telefoon best goed bestand is tegen zowel vaste stoffen als vloeistoffen. Je iPhone 15 kan dus tegen water. Je kunt de smartphone een half uur onderdompelen in zoet water van maximaal zes meter diep.

Kan iPhone 15 onder water?

Ja, het is dus mogelijk om je iPhone 15 onder water te houden. Doe dit echter niet te lang. Na dertig minuten moet je de smartphone zeker weer uit het water halen. Daarnaast is het belangrijk dat het zoet water is. Ook mag de iPhone 15 niet dieper onder water dan zes meter komen. Houd hier dus rekening mee om ervoor te zorgen dat je mobiel geen schade oploopt.

Kan iPhone 15 tegen zout water?

Je weet nu dat je iPhone 15 bestand is tegen zoet water, al moet dit niet te lang duren. Helaas is dit bij zout water heel anders. Experts raden je absoluut niet aan om je iPhone 15 bloot te stellen aan bijvoorbeeld de zee.

Zout water kan namelijk na verloop van tijd ernstige schade aan het apparaat veroorzaken, wat kan leiden tot dure reparaties of de noodzaak van een geheel nieuw apparaat. Dompel je iPhone 15 dus nooit onder in zout water. Gebeurt dit toch per ongeluk? Haal de telefoon er dan weer snel uit.

IP classificatie iphone 15

Hoe zit het met de andere iPhone 15-modellen?

Naast de normale iPhone 15 kun je uiteraard ook nog voor de Plus, Pro en Pro Max kiezen. Qua IP-classificatie verandert er dan niks. Ook deze modellen zijn namelijk voorzien van IP68. Dit betekent dat ze allemaal een half uur ondergedompeld kunnen worden in zoet water tot zes meter diep.

Wat betekent de IP-classificatie?

De IP-classificatie, of Ingress Protection-classificatie, is een standaard die wordt gebruikt om de mate van bescherming te specificeren die een elektrisch apparaat biedt tegen stof en vocht. In deze tabel lees je hier meer over:

1e cijfer

2e cijfer

Niveau

Niveau

0

0

Geen bescherming

Geen bescherming

1

0

Beperkte bescherming

Drupdicht (verticaal druppelen)

2

0

Beperkte bescherming

Drupdicht (verticaal druppelen)

...

...

...

...

6

9

Stofdicht

Beschermd tegen krachtige waterstralen

6

9K

Stofdicht

Beschermd tegen krachtige waterstralen met hoge temperatuur

IP68 is dus een goede classificatie voor de iPhone 15. Dit betekent dat de mobiel volledig stofdicht is en ook nog eens beschermd is tegen een langdurige onderdompeling in water.

Veelgestelde vragen: kan iPhone 15 tegen water?

Is de iPhone 15 waterdicht?

De iPhone 15 heeft IP68, net als de andere versies van dit model. Dit houdt in dat de iPhone 15 in principe waterdicht is. Je kunt deze mobiel namelijk maximaal een half uur onder water houden. Dit is mogelijk tot zes meter diepte.

Welke iPhones kunnen onder water?

In principe kunnen alle iPhones vanaf de iPhone 7 onder water. Dit is over het algemeen niet te lang mogelijk. Na zo’n dertig minuten moet je de iPhone weer uit het water halen. Zorg er ook voor dat je mobiel niet te diep komt, verder dan zes meter onder water is niet mogelijk.

Kan je met je iPhone zwemmen?

In principe is het mogelijk om te zwemmen met je iPhone. Dit is ten minste het geval als je de iPhone 7 of nieuwer hebt. Deze modellen hebben namelijk een IP68-certificering. Daardoor kun je er een half uur mee zwemmen in water tot zes meter diep.

Conclusie

De iPhone 15 kan over het algemeen goed tegen water, al gelden er hierbij wel een paar belangrijke regels:

  • Het water moet beslist zoet zijn
  • De iPhone 15 mag niet dieper dan zes meter onder water komen
  • Na een half uur moet de iPhone 15 weer uit het water

Als je je niet aan deze voorwaarden houdt, loop je het risico dat je iPhone 15 beschadigd raakt. Voorkom dit dus door aan deze regels te houden!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden