Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 21 juli 2022

Kan iPhone 13 tegen water?

De iPhone 13 serie heeft (volgens de IEC standaard) een IP68 rating. Dit betekent dat een iPhone 13 (Mini, Pro, Pro Max) stofdicht is en tot 4 meter diep onder water kan voor maximaal 30 minuten. Onder ideale omstandigheden kan een iPhone 13 dus in het water vallen zonder daar waterschade aan over te houden.

 

IP-rating

Stof-/ waterdicht

iPhone 13

IP68

Stofdicht, waterdicht tot 4 meter max. 30 minuten.

iPhone 13 Pro

IP68

Stofdicht, waterdicht tot 4 meter max. 30 minuten.

iPhone 13 Pro Max

IP68

Stofdicht, waterdicht tot 4 meter max. 30 minuten.

iPhone 13 Mini

IP68

Stofdicht, waterdicht tot 4 meter max. 30 minuten.

Wanneer kan een iPhone 13 niet meer tegen water?

Houd er rekening mee dat deze water- stofdichte beoordeling is gedaan bij een iPhone 13 die net uit de doos komt. Heb je inmiddels de iPhone 13 een aantal keer laten vallen? Dan zitten er misschien wat deukjes in de behuizing, waardoor de gradatie waterdichtheid lager wordt.

Zeker met barsten, is een iPhone 13 natuurlijk nog gevoeliger voor water. Als water echt diep doordringt tot de elektronica, zal de iPhone het niet overleven.

Kan een iPhone 13 tegen zout water?

Een iPhone 13 kan tegen zoetwater en kraanwater, maar zoutwater is niet te adviseren. Zout water kan corrosie veroorzaken een de buitenkant én binnenkant van een iPhone 13. Je kunt een iPhone 13-serie dus beter niet meenemen de zee in.

Wat te doen als een iPhone 13 in het water valt

Wanneer een iPhone 13 in het water is gevallen kun je het beste:

  • Alle accessoires loskoppelen.
  • De iPhone 13 uitzetten.
  • De iPhone uit een eventueel hoesje halen.
  • Droog de telefoon voorzichtig af met een zachte doek.
  • Probeer de oplaadport zo snel mogelijk droog te krijgen.
  • Laat de iPhone 13 minimaal 6 uur drogen voor hem weer opnieuw aan te zetten.

Kan een iPhone in de sauna?

Een iPhone kan niet tegen de hoge luchtvochtigheid en warmte van een sauna, ongeacht het model iPhone. Directe blootstelling van een iPhone aan de omstandigheden van een sauna zal de iPhone permanent kunnen beschadigen.

Hoe kun je je iPhone het beste meenemen onder water?

waterdicht hoesje

Om zeker te zijn dat jouw iPhone niet beschadigd kun je de telefoon beschermen met een waterdichte telefoonhoes. Via de fysieke knoppen kun je zo ook nog mooie foto's maken onder water!

Geluid klinkt dof van iPhone

Wanneer een iPhone onder water is geweest en het geluid dof klinkt, zit er waarschijnlijk nog vocht op of in de speaker van jouw smartphone. Laat de iPhone goed drogen, het liefst met de speaker naar beneden gericht, zodat het water eruit kan druppelen.

Je kunt ook harde muziek met luide trillingen afspelen om het water beter los te krijgen uit de luidspreker.

Laad hem niet direct op!

niet opladen

Laad een iPhone niet op nadat hij is ondergedompeld, dit kan ernstige problemen veroorzaken m.b.t. de oplaadfunctie en connectoren hiervan. Wacht minstens 5 uur in een droge omgeving om de iPhone voldoende te laten drogen voor je hem weer oplaadt. Even afkicken dus!

Conclusie: Kan iPhone 13 tegen water?

Apple heeft met de iPhone 13 een extreem degelijke bescherming ontworpen tegen waterschade. Dit betekent echter niet dat hij gemaakt is voor watergebruik. Probeer ten alle tijden contact met het water te vermijden, zo voorkom je zeker dat jouw iPhone ten onder gaat met waterschade.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »