);
  • Gratis verzending op alle bestellingen
  • Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd

Is de accu van je telefoon snel leeg? Bekijk deze tips!

Is de accu van je telefoon snel leeg? Bekijk deze tips!

Je hebt je telefoon 's nachts nog opgeladen, maar rond de namiddag is je accu alweer bijna leeg. Toen je je telefoon net nieuw had gekocht, had je hier nooit last van. Maar na verloop van tijd gaat het van kwaad tot erger. Kun jij je daar ook zo aan ergeren? Dan ben je zeker niet de enige! Wij geven je graag een aantal tips hoe je op de accu van je telefoon kunt besparen.

9 tips om de batterijduur van je telefoon te verlengen

Ben jij het ook zat dat je continu moet opladen omdat de accu van je telefoon snel leeg is? Wij helpen je een beetje op weg om de irritatie te verminderen. 

1. Zet WiFi en Bluetooth en eventueel Hotspot uit als je ze niet gebruikt.

Zowel Wifi als Bluetooth zijn continu op zoek naar signalen, wat natuurlijk extra vermogen van je telefoon vraagt. Het uitzetten van Wifi en Bluetooth kan al heel erg helpen bij het besparen op de batterij van je telefoon. Je kunt dit bij Android telefoons vinden bij Instellingen -> Netwerk en Internet --> Hotspot en tethering en Instellingen -> Bluetooth. 

2. Laat je GPS niet onnodig aan staan.

Hier geldt min of meer hetzelfde als bij Wifi en Bluetooth. Veel apps vragen of ze je locatie mogen volgen, zonder dat je er eigenlijk iets aan hebt. Ondertussen doet je telefoon wel continu een beroep op je GPS om aan deze apps door te geven waar jij je bevindt. Ook hier geldt; is het niet nodig, schakel het dan vooral uit. Ga naar Instellingen -> Beveiliging en locatie -> Locatie bij Android om dit uit te schakelen. 

3. Check de helderheid van je beeldscherm.

Hoe scherper jij je beeldscherm instelt, hoe meer vermogen het je batterij kost. Daarnaast is het te helder instellen van je beeldscherm ook slecht voor je ogen als je nog veel op je mobiel bezig bent voordat je gaat slapen. Eigenlijk zijn er dus twee redenen om eens kritisch te kijken naar de helderheidsinstellingen van je beeldscherm.

4. Zet meldingen van (sommige) apps uit.

Tegenwoordig willen we altijd zo goed mogelijk bereikbaar zijn, ondanks dat er genoeg momenten zijn waarop we toch niet gelijk kunnen reageren. Als je bijvoorbeeld op school of werk bent, kun je meldingen voor één of meerdere apps ook gewoon uitzetten. Een melding veroorzaakt namelijk een geluid en/of trilling en vereist daardoor extra vermogen van de accu van je telefoon. Zorg dus dat je het aantal synchronisaties en widgets beperkt door bij je Instellingen -> Accounts alleen de belangrijkste te selecteren. 

5. Zet de trilfunctie uit

Als je de trilfunctie aan hebt staan tijdens het typen kost dit jouw telefoon steeds energie. Dus als jij aan het appen bent met iemand anders en je hebt een lang gesprek kan dit veel van de batterij vragen. Je kunt dit tegen gaan door dit uit te schakelen bij Instellingen --> Geluid en vervolgens 'trillen bij tikken' uit te schakelen. Dit geldt voor Android toestellen. 

6. Sluit apps die je niet meer gebruikt.

Als je een app hebt gebruikt en niet afsluit, gebruikt deze op de achtergrond vermogen van je batterij. Een app als WhatsApp gebruik je waarschijnlijk vaker op een dag, dus het is logisch dat je deze niet elke keer afsluit. Apps die je wat minder vaak gebruikt kun je wel uitschakelen, zodat ze niet op de achtergrond je batterij verbruiken.

7. Maak gebruik van de besparingsmodus.

Bijna iedere telefoon beschikt ook over een besparingsmodus. Deze modus heeft bepaalde automatische instellingen die ervoor zorgen dat je telefoon zo weinig mogelijk batterijvermogen gebruikt. Het enige nadeel is dat je telefoon soms wat minder goed werkt met deze modus in gebieden waar de ontvangst wat beperkter is. Om deze modus in te schakelen voor Android telefoon moet je naar Instellingen -> Batterij --> Batterijbesparing gaan. 

8. Gebruik de vliegtuigmodus als je niet bereikbaar bent.

Weet je zeker dat je voor een bepaalde tijd toch niet bereikbaar bent en wil je echt goed op je batterij besparen? Zet je telefoon dan in de vliegtuigmodus! In deze modus kan je telefoon ontzettend lang door. Het enige nadeel is dat je niemand je dan kan bereiken, zelfs niet met bellen. Aan de andere kant: als je toch niet bereikbaar bent, kun je toch niet opnemen. De vliegtuigmodus kun je vinden onder Instellingen -> Netwerk en Internet -> Geavanceerd

9. Gebruik een donkere achtergrond

Ja, je leest het goed. Deze aanpassing scheelt ook weer een beetje bij het besparen van je accu. Bij de huidige generatie schermen gebruiken donkere kleuren minder energie dan lichte kleuren. Dus als jij een donkere achtergrond kiest kun je ook hier weer iets mee besparen!

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Mocht je zelf nog een goede tip hebben, dan kun je die natuurlijk altijd hieronder plaatsen!

Nog steeds snel last van een lege batterij? Laadt snel weer je telefoon op met onze draadloze oplader

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »