);
 • Gratis verzending op alle bestellingen
 • Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
 • 30 dagen bedenktijd

iPhone of Samsung, welke moet je kiezen?

iPhone of Samsung, welke moet je kiezen?

Moet je een Apple of een Samsung kopen? Welke smartphone is beter? En wat zijn de voor- en nadelen van beide smartphones? Wij zetten graag een aantal belangrijke feiten over zowel de iPhone als de Samsung op een rij voor je.

Nog steeds zijn Apple en Samsung veruit de grootste op de telefoonmarkt en hebben zij het grootste marktaandeel. Vooralsnog gaat Samsung aan de leiding, zo bleek uit recent onderzoek in augustus. Vooral in Q2 van 2019 is Apple afgetroefd door Samsung. Allemaal leuk en aardig, maar je wil voor jezelf natuurlijk de juiste keuze maken en niet met de grote meute meelopen. Waar moet je op letten bij de keuze voor een Samsung of een iPhone?

Het besturingssysteem
Het verschil zit hem niet eens zozeer in het design, maar in de software. iPhones draaien op iOs, terwijl Samsung gebruik maakt van Android. De kenners zijn het er in het algemeen over eens dat iOs het gemakkelijkste werkt, maar daardoor ook wat saaier is.

De software van Apple kenmerkt zich door een hoge kwaliteit. Bij Android verschilt dit weer per smartphone model. iOs updates worden daarnaast voor alle recente toestellen beschikbaar gesteld, terwijl je met Android afhankelijk bent van je fabrikant. Dit heeft er vooral mee te maken dat iOs in handen van Apple zelf is, terwijl Android afhankelijk is van Google. Aan de andere kant heeft Samsung wel meer mogelijkheden om je Apps en scherm op de eigen manier vorm te geven.

De specificaties
Vroeger hadden iPhones standaard 16GB en kon je dit uitbreiden door er meer geld voor neer te leggen. Bij Samsung was dit 32GB. Hierin is vooral bij iPhone vanaf de iPhone 7 en bij Samsung vanaf de Galaxy S9 verandering gekomen en heeft dit zich steeds verder uitgebreid. Zo is het minimale aantal GB's van de iPhone 11-serie 64 GB en van de Samsung S10 zelfs 128 GB. Vanzelfsprekend kun je nog steeds bijbetalen voor extra GB's.

Verder is er ook altijd veel te doen over de batterijen. De kenners zeggen dat de accu van de Samsung over het geheel gemeten beter is en zeker in het begin wel 2 dagen mee gaat. Dat is bij de iPhone in de praktijk vaak niet het geval, al claimt men nu wel dat de nieuwe iPhone 11-serie weer een inhaalslag heeft gemaakt op dit gebied.

Tot slot stond Samsung ook bekend om zijn betere camera, maar ook op dat vlak heeft Apple met de iPhone 11 een inhaalslag gemaakt. Kenners reageerde positief op de camera van de S10, maar doen dat zeker ook op de camera van de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max. Bij de iPhone 11 is dit in mindere mate het geval, maar daar zit natuurlijk ook een prijsverschil van minimaal 300 euro tussen.

iPhone of Samsung

De Apps
Tegenwoordig zie je in de praktijk dat App-makers hun apps vaak hetzelfde maken op iOs en Android. Dit betekent dat als je wisselt tussen Android en iOS je praktisch dezelfde apps kunt terugvinden. Uiteraard heeft iOS apps die Android nog niet heeft en daar zitten hele mooie programma’s tussen, maar er is weinig dat je echt zult missen. Natuurlijk is het wel zo dat sommige Apps net even wat beter werken op een Samsung of een iPhone, maar over het algemeen is het verschil klein. Daarnaast hebben ze beide ook een aantal standaard Apps die vrij weinig van elkaar verschillen.

Hoe zit het met de prijzen?
De prijs van een iPhone is vaak net iets hoger dan die van een Samsung als je de nieuwste modellen met elkaar vergelijkt. Vooral de iPhone 11-serie is nu hoog geprijsd t.o.v. de nieuwe Samsung Galaxy S10, als je het budgetmodel van 11-serie (de gewone iPhone 11) niet meerekent dan. Hieronder een globaal overzicht van de nieuwste modellen van Samsung en iPhone:

iPhone 11 (64GB): 859 euro Samsung S10e: 749 euro
iPhone 11 Pro (64GB): 1159 euro Samsung S10: 899 euro

iPhone 11  Pro Max: 1259 euro

Samsung S10 Plus: 999 euro

 

Hopelijk heb je hier iets aan! Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben, dan horen we dat natuurlijk graag. Als je alvast een hoesje zoekt voor je nieuwe (of oude) smartphone, kan je gerust een kijkje nemen bij onze iPhone hoesjes of Samsung hoesjes.

Reacties

 • Placeholder

  Gerwin

  08 / 03 / 2018 @ 11:06

  Jaren een samsung gehad wat ben ik blij dat ik naar Apple ben overgestapt Samsung is meer speelgoed.

 • Placeholder

  Anna

  08 / 03 / 2018 @ 21:53

  Ik vind Samsung beter en ben er aan gewend dus mijn voorkeur is samsung het scheelt je ook HEEL veel geld...

 • Placeholder

  Marc

  08 / 03 / 2018 @ 17:17

  Ik ben toch voor de iPhone 11 Pro Max gegaan, een flinke investering maar ik hoop dat deze nog wel een tijdje meegaat! Verder vind ik het belangrijk om goede foto’s te kunnen maken met mijn smartphone omdat ik eigenlijk nooit meer mijn camera meeneem naar buiten.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »