Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Robin, 14 mei 2020

iPhone draadloos opladen

Welke iPhones kunnen draadloos opladen?

iPhone smartphones bestaan al jaren, maar draadloos opladen is een iets recentere technologie. Dus niet alle iPhone toestellen bevatten deze functionaliteit. Dus wij zien de vraag 'welke iPhone kan draadloos opladen' regelmatig voorbij komen. 

Het antwoord is vanaf de iPhone 8. De iPhone 7 en oudere modellen hiervoor zijn dus NIET geschikt om standaard draadloos op te laden. Hieronder volgt het overzicht van alle iPhone toestellen die draadloos opladen ondersteunen :

- iPhone 8
- iPhone 8 Plus
- iPhone X
- iPhone Xr
- iPhone Xs
- iPhone Xs Max
- iPhone 11
- iPhone 11 Pro
- iPhone 11 Pro Max
- iPhone SE (2020)

Welke draadloze oplader is geschikt voor mijn iPhone?

Er is een groot aanbod aan opladers op de markt waarmee jij je toestel kunt opladen. Je kan natuurlijk kiezen om de eigen oplader van Apple aan te schaffen. Deze is natuurlijk kwalitatief goed, maar ook erg duur. Er zijn enkele alternatieven. Een voorbeeld hiervan is een standaard universele draadloze oplader die geschikt is voor elke smartphone die deze functionaliteit heeft. Dus of je dan een iPhone, Samsung of ander merk hebt maakt niet uit. Ze zijn niet duur en doen wat van ze verwacht wordt. 

Een andere optie is om te kiezen voor een Oplaad dock. Dit is een soort 'platform' waar jij meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Uiteraard is er ruimte voor jouw iPhone toestel, maar je kunt hier ook je Apple Watch (als je die hebt) opladen, en daarnaast ook eventueel je Airpods. Zo heb je een mooie 3-in-1 oplader! Ze zijn wel iets duurder, maar ook erg handig in gebruik. 

oplaad dock apple

Draadloos opladen met hoesje

De vraag of je met een hoesje draadloos kunt opladen komt ook nog wel eens voorbij. Deze vraag is niet direct te beantwoorden met ja of nee. Het is inderdaad mogelijk om je iPhone draadloos op te laden met een telefoonhoesje, maar er zijn enkele factoren die een rol spelen :

- Hoe dik het hoesje is
- Van welk materiaal het hoesje is gemaakt
- Aantal inductiespoelen in de oplader

Wat de dikte van het hoesje betreft weten we dat het opladen werkt tot een dikte van 7mm. Aangezien hoesjes meestal dunner zijn is bijna elk hoesje welk geschikt in dat opzicht. 

Niet alle materialen geleiden even goed, dus als je bijvoorbeeld een metalen hoes hebt dan kan dit het oplaadproces beïnvloeden. Met siliconen hoesjes e.d. is er geen probleem. 

In een oplader kunnen meerdere inductiespoelen zijn verwerkt waardoor het bereik groter wordt. Zo is er een grotere kans op probleemloos opladen.

Hoe werkt draadloos opladen?

Wellicht vind je het leuk om te weten hoe dit proces precies in zijn werking gaat, dus daarom willen we je dit nog meegeven. Het is eigenlijk heel simpel. De draadloze oplader bevat een 'spoel' (waar we het hierboven al even over hadden), en de smartphone bevat er ook één. Op het moment dat jij je toestel op de draadloze oplader legt ontstaat er een zogeheten magnetisch veld. Dit veld zorgt ervoor dat jouw toestel wordt opgeladen.

Hopelijk heb je het antwoord op je vraag gekregen na het lezen van dit blog!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden