Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg tot wel 20% Kerst korting! Krijg tot wel 20% Kerst korting!

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg tot wel 20% Kerst korting! Krijg tot wel 20% Kerst korting!

Door Johnno van den Brink, 23 oktober 2023

iPhone 15 Pro vs Pro Max

Wil je de nieuwe iPhone 15 kopen? De kans is groot dat je dan twijfelt tussen de Pro en de Pro Max. We raden in principe de iPhone 15 Pro Max aan, aangezien deze betere specificaties heeft dan de Pro. Helaas komt dit ook met een nadeel: het betere model is een stuk duurder.

Specificaties van iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max

Je zou zeggen dat de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max nagenoeg hetzelfde zijn. Toch is dit niet per se het geval. Deze varianten van het nieuwste model van Apple zijn bijvoorbeeld niet eens even groot. Ook de accu is erg anders, die van de Pro Max is namelijk een stuk beter. Over de specificaties van de iPhone 15 Pro vs Pro Max lees je meer in de onderstaande tabel.

 

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

Batterij

Lithium-ionbatterij 3650 mAh

Lithium-ionbatterij 4422 mAh

Chip

A17 Pro

A17 Pro

Opslag

128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB

256 GB, 512 GB of 1 TB

RAM

8 GB 

8 GB 

Display

6,1 inch OLED-scherm 

6,7 inch OLED-scherm 

Resolutie

1179 x 2556 pixels

1290 x 2796 pixels

Als het gaat om deze specificaties zie je een paar verschillen tussen de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. Als je nog beter op de details van beide smartphones let, zul je nog meer opvallende afwijkingen zien. Hieronder lees je hier meer over.

Grootte en gewicht

We zien bij Apple vaak dat de Pro Max de grootste variant van een smartphone is. Dat is ook bij de iPhone 15 het geval. Dit model is circa 17 bij 7,6 bij 0,8 centimeter groot. Dit levert een scherm op van 6,7 inch, waarover later meer. De iPhone Pro Max weegt overigens 221 gram.

De iPhone 15 Pro is dus kleiner en lichter, maar hoe groot is het verschil? Nou, toch wel behoorlijk! Deze smartphone van Apple is namelijk 14,6 bij 7 bij 0,8 centimeter groot. De dikte is dus hetzelfde, maar de lengte en breedte is flink anders. Hierdoor zit er in de Pro een 6,1 inch scherm.

De Pro weegt 187 gram, zo’n 35 gram minder dan de Pro Max. Dat is op zich best een groot verschil, maar je merkt hier in de realiteit vrij weinig van. Een smartphone is in het algemeen tegenwoordig zo licht dat die paar gram niet veel verschil meer maakt.

Scherm

We raden je aan om bij de strijd tussen de iPhone 15 Pro vs Pro Max te kijken naar het verschil in schermgrootte. Het display van de Pro Max is namelijk een stuk groter, het verschil is 6,7 inch tegenover 6,1 inch in de Pro. Als je voorkeur uitgaat naar een grotere smartphone dan weet je dus voor welk model je moet kiezen.

Het is echter belangrijk om niet alleen naar het aantal inch te kijken, maar let ook op de resolutie. Op dit vlak is de iPhone 15 Pro Max opnieuw beter dan de Pro: 2796 x 1290 pixels bij 460 ppi tegenover 2556 x 1179 pixels bij 460 ppi. In principe zijn beide resoluties hartstikke prima, maar de Pro Max blinkt zeker uit op dit vlak.

Prestaties

Qua prestaties is er niet per se een uitblinker als we kijken naar de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. Beide smartphones zijn door fabrikant Apple voorzien van de nieuwste chip: de Apple A17 Pro. Dit is de allereerste 3nm-chip in een smartphone, wat een enorme technologische stap voorwaarts is. Daarnaast krijgen ze beide 8GB RAM.

Toch is de iPhone 15 Pro Max iets beter als het gaat om de geleverde prestaties, al is dit verschil erg klein. Dit heeft wel weer te maken met het grotere formaat. De Pro Max blijft hierdoor beter koel, wat vooral fijn is als je veel zware games speelt. Hierdoor is deze variant net wat geschikter dan de iPhone 15 Pro voor je als je graag gamet op je smartphone.

Afmetingen:

De iPhone 15 Pro Max is met haar 6,7 inch OLED scherm een stuk groter dan de iPhone 15 Pro. Beide wil je natuurlijk goed beschermen tegen een eventuele val. Bekijk daarom de iPhone 15 Pro Max hoesjes of de iPhone 15 Pro hoesjes.

Camera

Ook als we kijken naar de camera’s van de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max zien we weinig verschillen. Beide modellen hebben aan de achterkant namelijk drie lenzen: de hoofdcamera, een ultrabrede lens en een telezoom.

Over deze laatste camera moeten we het nog wel even hebben. Bij de 15 Pro gebruik je namelijk een 3X zoomlens. De Pro Max is op dit gebied, uiteraard, net iets beter. Deze smartphone is namelijk voorzien van een 5x telezoom. Dit is de echte ster en maakt gebruik van een fascinerend tetra-prisma-ontwerp dat het licht vier keer weerkaatst voordat het de sensor raakt.

De sensor zelf is de eerste ter wereld die gebruik maakt van 3D-sensorverschuivingsstabilisatie, waardoor alles stabiel en scherp blijft in zowel ingezoomde foto's als video's. Dat alleen de iPhone 15 Pro Max voorzien is van deze camera komt waarschijnlijk door een gebrek aan ruimte op de Pro. Dat je met de iPhone 15 Pro Max mooie foto’s kunt maken, blijkt overigens uit het onderstaande kiekje:

Camera iphone 15 pro max vs 15 pro

Opslag

De opslag van beide smartphones van Apple is redelijk vergelijkbaar, al is er wel een verschil. Je kunt de iPhone 15 Pro namelijk met een opslag van 128 GB kopen, maar dat is bij de iPhone 15 Pro Max niet mogelijk. Hierbij moet je kiezen voor minstens 256 GB.

Op zich is dat helemaal geen probleem. Sterker nog, de meeste mensen willen liever een smartphone met een grotere opslag. De iPhone 15 Pro kan net als de iPhone 15 Pro Max maximaal 1 TB opslag hebben. Als je hiervoor kiest, betaal je meer geld voor de smartphone dan wanneer je kiest voor een kleinere opslag.

Batterij

De iPhone 15 Pro Max wordt geleverd met een batterij van 4.422 mAh, terwijl de iPhone 15 Pro een batterijgrootte van 3.274 mAh heeft. Dat is een groot verschil: de Pro Max heeft een 35% grotere batterij! Dit zie je ook zeker terug in de prestaties van beide accu’s, waarover je hieronder meer leest.

Video’s afspelen:

  • iPhone 15 Pro Max: 29 uur
  • iPhone 15 Pro: 23 uur

Video’s streamen:

  • iPhone 15 Pro Max: 25 uur
  • iPhone 15 Pro: 20 uur

Audio afspelen:

  • iPhone 15 Pro Max: 95 uur
  • iPhone 15 Pro: 70 uur

In de werkelijkheid zijn deze batterijduurcijfers uiteraard minder, maar alsnog is het wel duidelijk dat de Pro Max absoluut een betere accu heeft dan de Pro. In het echte leven kun je verwachten dat dit zich vertaalt naar ongeveer 6 uur schermtijd op de 15 Pro, en ongeveer 8 uur op de 15 Pro Max. Ze laden daarnaast beide even snel op, wat voor een smartphone overigens best traag is. Apple kan op dit vlak zeker nog stappen zetten.

Prijs

Het is natuurlijk belangrijk om ook naar het prijskaartje te kijken als je een nieuwe smartphone wilt kopen. Op dit vlak is de iPhone 15 Pro toch echt vele malen beter. Hiervoor betaal je over het algemeen 1360 euro voor een model met 256 GB. Voor een telefoon met evenveel opslag betaal je voor de iPhone 15 Pro Max ruim honderd euro meer, om precies te zijn 1480 euro.

Als je wat geld wilt besparen bij het kopen van een mobiele telefoon raden we je toch echt aan om te kiezen voor de iPhone 15 Pro. Je krijgt dan alsnog een hele goede smartphone, al heeft dit model wel wat slechtere functies ten opzichte van de iPhone 15 Pro Max.

Conclusie

Het is in principe niet meer dan logisch dat de iPhone 15 Pro Max beter is dan de iPhone 15 Pro. Apple maakt dit model niet voor niets duurder. Toch moet je zelf bepalen of je het oké vindt om meer te betalen. De 15 Pro is namelijk ook gewoon een hele goede telefoon, al heeft deze variant niet een slechtere batterij. Ook beschikt de Pro niet over de 5X zoomcamera, die de Pro Max dus wel heeft.

iPhone 15 Pro vs Pro Max: Veelgestelde vragen

Wat de verschillen tussen iPhone 15 en iPhone 15 Pro Max?

De iPhone 15 Pro Max is een stuk groter dan de iPhone 15. Daarnaast beschikt deze variant over betere specificaties. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de batterijduur, maar ook de chip en camera’s van de Pro Max zijn beter dan het standaardmodel. Het ontwerp is bovendien wat anders aangezien de Pro Max rondere randen heeft.

Is er een verschil tussen iPhone 15 Pro en 15 Pro Max?

Er zijn een paar verschillen als we kijken naar de iPhone 15 Pro vs Pro Max. Het laatste model is bijvoorbeeld groter. Ook beschikt deze smartphone over een betere accu. De Pro Max heeft daarnaast een 5X zoomlens, terwijl de Pro voorzien is van een 3X telelens.

Is het de moeite waard om te upgraden naar iPhone 15 Pro Max?

We vinden het niet altijd de moeite waard om te upgraden naar de iPhone 15 Pro Max als je momenteel al een goede smartphone hebt. Koop alleen de nieuwste smartphone van Apple als je een betere accu of camera wilt. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties, klik dan op 'Accepteren' om hiermee akkoord te gaan. ✓ Accepteren Wil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »