Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny, 17 mei 2023

iPhone 14 Pro Max Dual Sim

Het is met de iPhone 14 Pro Max mogelijk om twee simkaarten tegelijkertijd te gebruiken. Naast het normale simkaartslot heb je de mogelijkheid om een tweede simkaart te activeren via eSIM. In deze blog leggen we je uit hoe je de dual sim instelt.

Dual sim gebruiken op je iPhone 14 Pro Max

Voordat je dual sim kan gebruiken op je telefoon is het van belang om te weten of je de juiste provider hebt. Niet elke provider ondersteunt de eSIM. In Nederland ondersteunen de volgende providers eSIM:

 • T-Mobile
 • KPN
 • Simyo
 • Vodafone

Dual sim is handig wanneer je bereikbaar wil zijn op een zakelijk- en privénummer tegelijkertijd. Ook kan het handig zijn wanneer je vaak in het buitenland bent waar je Nederlandse databundel niet werkt.

Waarom een eSIM?

De meeste Android-telefoons met de dual sim functie hebben ruimte voor twee fysieke simkaarten. Apple gebruikt voor dual sim een andere methode. Je kunt namelijk één fysieke simkaart in het simkaartslot plaatsen en je kunt een virtuele simkaart instellen, de eSIM. Het voordeel van een virtuele simkaart is dat je geen risico loopt dat je je simkaart kwijt raakt. Een nadeel is dat niet elke provider eSIM aanbiedt.

Sinds de iPhone 13 generatie is het mogelijk om zelfs een dual eSIM in te stellen. Je gebruikt dan dus niet een fysieke simkaart in combinatie met één eSIM, maar twee eSIM’s.

Wanneer kan je dual sim gebruiken

Dualsim is sinds iOS 12.1 te gebruiken op geschikte iPhones. De geschikte iPhones zetten we verderop op een rijtje. Naast dat je je iPhone moet controleren is het van belang om te controleren of het land dat je bezoekt eSIM providers aanbiedt. Mocht het niet zo zijn is een internationale provider zoals Truphone een optie.

Toestellen met dual sim

 • iPhone 14 serie
 • iPhone 13 serie
 • iPhone 12 serie
 • iPhone 11 serie
 • iPhone SE 2020
 • iPhone XS e XS Max
 • iPhone XR

iMessage en FaceTime met dual sim

Je kan voor iMessage en FaceTime op de iPhone 14 Pro Max beide lijnen gebruiken. Je kunt dus op beide nummers berichten en oproepen ontvangen. Telkens als je een nieuw gesprek wilt openen moet je kiezen welk nummer je daarvoor wil gebruiken.

Dit ziet er als volgt uit:

 • Ga naar Instellingen > berichten.
 • Tik op stuur en ontvang via.
 • Kies je primaire of secundaire simkaart.

Dual sim instellen en activeren

Het instellen van de eSIM kun je doen via de instellingen. Daar voeg je een tweede telefoonnummer toe, waarbij je een QR-code van de provider moet scannen om het tweede mobiele abonnement te activeren. Via een aantal providers kun je de eSIM installeren via de app.

Een eSIM instellen op je iPhone 14 Pro Max:

 1. Vraag een eSIM aan bij je provider.
 2. Zorg ervoor dat je met internet verbonden bent, bijvoorbeeld via Wi-Fi.
 3. Ga naar mobiel netwerk in de instellingen en tik op Voeg mobiel abonnement toe. Bij sommige providers kun je de eSIM instellen via de app.
 4. Vul een bevestigingscode in, mocht hierom gevraagd worden.
 5. Na het toevoegen herkent de iPhone automatisch de twee actieve bundels: die van de fysieke simkaart en van de eSIM. Je kan nu kiezen hoe je de bundels wil noemen, bijvoorbeeld primair en secundair. 

Wat je moet weten over dual sim

 • Tijdens het bellen kun je niet van nummer wisselen.
 • Je kunt whatsapp koppelen aan één telefoonnummer. Met Whatsapp business is het mogelijk twee nummers te gebruiken.
 • Per contactpersoon kun je kiezen welk abonnement je wilt gebruiken.
 • Als je in gesprek bent via het ene nummer worden gesprekken op het andere nummer naar de voicemail verstuurd.
 • Je kunt een tag koppelen aan de twee simkaarten zodat je ze makkelijk kunt herkennen, je kunt de tag later ook weer aanpassen
 • Als je een telefoongesprek start vanaf een andere Apple apparaat, door het gesprek via je iPhone 14 Pro Max door te sturen, wordt het gesprek tot stand gebracht op je standaard telefoonnummer.

Bescherm je iPhone 14 Pro Max

De iPhone 14 Pro Max is momenteel het meest geavanceerde toestel dat Apple aanbiedt. Het toestel is vanaf €1476,- te verkrijgen en is daarmee het duurste Apple telefoon wat er is. Het zou zonde zijn om schade op te lopen omdat je iPhone repareren vaak duur kan zijn. Onze iPhone 14 Pro max hoesjes zorgen ervoor dat je iPhone te allen tijde goed beschermd is en er stijlvol uitziet.

Klaar voor de zomer?

Ons iPhone 14 Pro Max hoesje met koord is ideaal voor de lente en zomermaanden. Wanneer je je telefoon in handbereik wil, en er geen goeie zakken zitten in je zomeroutfit, is het hoesje met koord perfect.

 

Meest gestelde vragen

Heeft de iPhone 14 Pro Max dual sim?

Ja, de iPhone 14 Pro Max kan dual sim gebruiken. Wel moet je hiervoor iOS 12.1 of hoger hebben.

Kunnen er 2 simkaarten in een iPhone?

Op alle iPhones die eSIM ondersteunen, kun je meerdere eSIM’s instellen. Hierdoor kan je met dual sim 2 simkaarten tegelijk gebruiken.

Wat is het nadeel van eSIM?

Je hebt een iPhone en provider nodig die eSIM ondersteunen. Het aantal providers dat eSIM ondersteunt is momenteel beperkt.

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden