Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Door Robin, 17 juni 2020

iPhone 11 vs Samsung Galaxy S20

iPhone 11 of Samsung Galaxy S20, welke van de twee heeft de beste specificaties?

In dit artikel bespreken we twee van de meest geavanceerde en gewilde toestellen van dit moment. De Samsung Galaxy S20 en de iPhone 11. Welke van de twee moet je nou kiezen als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon? In deze artikelen vergelijken wij een aantal elementen van deze twee smartphones om in kaart te brengen welke van de twee nou eigenlijk 'beter' is. Alle informatie die wij verschaffen is op basis van bestaande gegevens van beide merken. We hebben de toestellen niet zelf getest. 

Welke van de twee heeft de beste camera's?

Tegenwoordig zijn camera's één van de meest belangrijke onderdelen van onze telefoons geworden. Je ziet ook dat fabrikanten steeds betere en geavanceerdere camera's maken omdat een veel mensen hun keuze hierop baseren. Een relevant onderdeel dus om onder de loep te nemen.

De iPhone 11 heeft twee 12-megapixelcamera's aan de achterzijde van het toestel. De hoofdcamera is uitgerust met een zogeheten 'optische beeldstabilisatie' die ervoor zorgt dat het makkelijker wordt om foto's te nemen met extra stabiliteit van de camera. De secundaire camera kun je foto's maken met een ultragroothoek die ideaal is om bijvoorbeeld goede foto's te maken als je je op een mooi landschap bevindt. De iPhone 11 heeft voorop een selfiecamera van 12 megapixel.

iphone 11 camera

De Samsung Galaxy S20 heeft drie camera's, dus eentje meer dan de iPhone 11. De eerste twee zijn net als zijn rivaal 12-megapixel, maar daarnaast heeft de Samsung ook nog een 64-megapixelcamera. Met deze camera worden er meer details vastgelegd en kun je 30x optisch zoomen. Door de 'Bright Night modus' kun je ook als het donker is uitstekende foto's maken. Tot slot heeft de S20 ook een front camera voor selfies die 10 megapixel is.

samsung s20 camera

Als we naar bovenstaande cijfers kijken dan is duidelijk Samsung de betere (m.u.v. de selfiecamera). Wat we wel hebben meegekregen is dat de software van Samsung nog niet optimaal is en dat dit met updates nog een beetje 'in progress' is.

Hieronder nog even de cijfers van de camera op een rijtje : 

  iPhone 11Samsung S20
Hoofdcamera 12 megapixel 64 megapixel
Selfiecamera 12 megapixel 10 megapixel
Overige camera 12 megapixel 12 megapixel

Design iPhone 11 en Samsung S20

Ondanks dat dit onderdeel een beetje subjectief is willen we dit toch bespreken. Als we kijken naar het design zijn het in beide gevallen toestellen met een mooie, strakke look, gemaakt van glas en aluminium. De telefoons hebben allebei niet echt een rand waardoor je het scherm bijna volledig benut.

Bij de iPhone 11 zien we bovenin wel een soort inham, waar de selfiecamera en de Face ID in verwerkt zijn. 

Samsung heeft voor een iets andere aanpak gekozen en alleen een heel klein gaatje gemaakt voor de selfiecamera aan de voorkant. Zo lijkt het scherm nog meer op één geheel. 

In onze ogen is de look van de Samsung iets mooier, maar zoals al eerder aangegeven is dit geheel subjectief. Hier zullen we dan ook geen 'winnaar' voor aanwijzen. 

Beschikbare kleuren voor beide toestellen

Voor sommige mensen onder ons is de kleur van een telefoon erg belangrijk. Daarom dat we dit puntje ook meenemen. Zoals we ook in het verleden gezien hebben, hebben iPhone en Samsung altijd een eigen soort kleurenlijn die eigenlijk nooit overeenkomt. Zo ook voor deze twee toestellen. Stel je wilt een blauwe smartphone, dan kun je alleen de Samsung kiezen, en andersom geldt dit voor een groen toestel, die alleen iPhone heeft. Hieronder zullen we nog even kort het overzicht van beschikbare kleuren op een rijtje zetten. 

iPhone 11Samsung S20
ZwartCosmic Grey
WitCloud White
RoodCloud Pink
GroenCloud Blue
GeelAura Red
Paars 

 

Grootte en gewicht

Ook niet onbelangrijk zijn de afmetingen en gewicht van deze toestellen. Je wilt toch liever niet een telefoon die zwaar aanvoelt of veel te groot/klein is. Wat dit betreft liggen de toestellen erg dicht bij elkaar. De iPhone 11 is wel iets zwaarder (194 gram) dan de Samsung S20 (163 gram), terwijl de Samsung wel iets groter is. Hieronder nog even de afmetingen op een rijtje. 

  iPhone 11 Galaxy S20
Hoogte 15,09 cm 15,20 cm
Breedte 7,57 cm 6,80 cm
Diepte 0,83 cm 0,79 cm
Gewicht 194 gram 163 gram

Wat voor scherm hebben de toestellen?

Ook niet onbelangrijk: het beeldscherm. Welke van de twee heeft nou eigenlijk de beste specificaties voor dit onderdeel? Let's find out!

De iPhone 11 heeft een LCD 6,1 inch scherm met een resolutie van 1792 x 828 pixels. 

Samsung zet hiertegenover een 6,2 inch Quad HD scherm met 3200 x 1440 pixels.  Deze Dynamic AMOLED-display heeft een 120 Hz ververssnelheid die daarmee zorgt voor meer helderheid en kleurweergave. Ook het touchscreen werkt hierdoor beter bij aanrakingen. 

Conclusie hier is dat op papier de Samsung een stukje beter is wat betreft het beeldscherm. 

Batterij en (Snel)laden

Omdat we onze smartphones tegenwoordig zo intensief gebruiken is het van belang dat er een batterij in ligt die lang meegaat en het liefste ook zo snel mogelijk weer oplaadt. Bij deze vergelijken we de twee batterijen en de laadsnelheid. 

iPhone 11: 3110 mAh batterij
Samsung S20: 4000 mAh batterij

Hier zien we dat Samsung een grotere batterij heeft. Echter is de software van Apple iets beter waardoor de telefoon iets zuiniger is en bijna even lang mee gaat. Wat betreft batterijduur ligt het dus heel dicht bij elkaar. 

Het snelladen gaat ook iets sneller bij de Samsung S20, dus al met al is ook op dit gebied de Samsung iets beter. 

Overige relevante specificaties van beide toestellen

Wat gaat er allemaal schuil onder het uiterlijk van deze twee smartphones? Hieronder leggen we een aantal relevante cijfers voor je onder elkaar. 

Momenteel is de Exyos 9830-processor die in de Samsung Galaxy S20 ligt het neusje van de zalm. Het is namelijk op het moment de meest snelle processor van het moment. Met zijn 12GB werkgeheugen heb je ook ruim voldoende capaciteit om de telefoon volledig te benutten. Standaard heeft de S20 128 GB opslag, maar je kunt die upgraden tot 1TB. Je kunt eventueel ook kiezen voor 5G ondersteuning tegen een meerprijs. 

Wat zet de iPhone 11 hier tegenover? Apple werkt voor dit toestel met een Apple A13 Bionic chip processor met 4GB RAM werkgeheugen, een stukje minder dan de S20. Daarnaast heeft de basisvariant van de iPhone 11 64GB opslag, maar je kunt voor een iets hoger bedrag ook kiezen voor 164GB of zelfs 256GB. 

Ook op hardware gebied zien we dat de Samsung S20 de betere is ten opzichte van de iPhone 11.

Hieronder nog even de belangrijkste specificaties op een rijtje : 

iphone 11 vs samsung s20

Prijzen iPhone 11 en de Galaxy S20

Wat is het verschil in prijs nu eigenlijk? We zien over het algemeen dat de S20 betere cijfers laat zien, maar betaal je hiervoor ook veel meer? Hieronder geven we je het overzicht van prijzen voor beide toestellen (op basis van de fabrikant, aanbiedingen niet meegenomen).

iPhone 11 64GB €809,-
iPhone 11 128GB €859,-
iPhone 11 256GB €979,-

Samsung S20 (128GB) €899,-
Samsung S20 5G (128GB) €999.-

Voor dezelfde opslag (128GB) betaal je dus voor de Samsung Galaxy S20 40 euro meer dan voor dezelfde iPhone 11. Maar als we alle specificaties bekijken is dit ook niet heel gek. 

iPhone 11 vs Samsung S20 : Conclusies

Wat kunnen we zeggen over alle informatie die we in dit artikel hebben gedeeld? Eigenlijk is het vrij simpel; overall scoort de Galaxy S20 gewoon beter dan de iPhone 11. Ook al is hij wel 40 euro duurder, wat je ervoor terug krijgt is het meer dan waard. Het toestel is beter op het gebied van hardware, heeft een betere display en een betere camera. 

Missen we volgens jou nog iets in dit artikel of heb je nog een aanvulling? Wij horen het graag!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden