Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny, 19 december 2022

iOS 16.2 nieuwe functies

Apple heeft in de afgelopen week iOS 16.2 uitgebracht en zoals gewoonlijk heeft Apple weer uitgepakt met een aantal nieuwe functies die je niet wil missen.

Zo is er nu geavanceerde data bescherming, een karaoke mode voor Apple Music, een aanpasbaar always on scherm en een nieuwe app genaamd Freeform. Freeform is een soort digitale whiteboard waarop jij je creatieve kant op los kan laten gaan.

En dit zijn maar 4 van de nieuwe functies, hiernaast zijn er nog veel meer interessante functies voor de liefhebbers.

iOS 16.2 update

De meest interessante iOS 16.2 functies omschrijven we hier voor je!

Freeform

Tijdens het ‘Worldwide Developer Conference’ in Juni gaf Apple ons al een voorproefje op Freeform, hierop was te zien dat een groepje werknemers samen een brainstorm sessie hadden en hun ideeën op Freeform kwijt konden.

Je kunt Freeform zien als een creatieve omgeving waarin je genoeg ruimte hebt om je mood board te ontwerpen, brainstorm sessies te houden en sketches te maken. Je kunt in Freeform foto’s, video’s pdf’s, documenten, audio en nog veel meer bestanden toevoegen. Zo creëer je de ideale ruimte om een reis in te plannen, om een groepsproject op school af te ronden of een groepsproject op werk af te ronden.

 Apple Music Sing: karaoke mode

Ook Apple Music Sing maakt met de publicatie van iOS 16.2 zijn debuut. Met ‘Apple Music Sing’ zing jij je favoriete liedjes in karaoke stijl, alleen of samen met iemand anders. Zoals bij een karaokemachine scrollen de songteksten mee voor jou en je karaoke partner. Je kunt zelfs de vocals verlagen van het liedje zodat je alleen je eigen stem kunt horen. Vanaf de iPhone 11 is het mogelijk deze functie te gebruiken.

Always-on functie is aanpasbaar

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben een always on scherm die je met iOS 16.2 kunt aanpassen. Zo heb je nu de optie om je achtergrond en notificaties uit te schakelen. Om de always on instellingen aan te passen ga je naar instellingen > scherm en helderheid > always-on.

Geavanceerde iCloud-beveiliging

Niet alle iCloud onderdelen waren voorzien van end-to-end encryptie. Je iCloud drive, back-ups, notities, foto’s en video’s waren beveiligd met encryptie maar niet de end-to-end encryptie. Door de geavanceerde beveiliging worden er meer onderdelen beschermd met end-to-end encryptie. Niemand kan dan bij de gegevens van je iCloud drive, back-ups, notities, foto’s en video’s. Ook Apple niet.

Momenteel is deze functie alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Begin 2023 zal Apple deze functie wereldwijd maken, wij moeten dus nog heel even geduld hebben.

Een nieuwe slaapwidget voor het toegangsscherm

Maak je gebruik van de slaapfunctie? Dan gaat dit voor jou een handige functie zijn. Je kunt in de widget zien hoe je hebt geslapen en je slaapfases bekijken, ook zie je dezelfde statistieken die beschikbaar zijn in de gezondheid-app. Verder kun je met één tik op de widget naar het slaapgedeelte van de gezondheid app gaan.

Apple woning architectuur

De Woning app krijgt een update waarbij het onderliggende systeem in de woning-app wordt bijgewerkt. Dit systeem is verantwoordelijk voor de communicatie tussen alle accessoires en de bediening daarvan. De woning app werkt efficiënter, de app is sneller en presteert beter met de iOS 16.2 update.

Het is wel zo dat elk toestel die toegang heeft tot de woning in kwestie, op iOS 16.2 moet draaien. Volgens Apple hebben toestellen met oudere software geen toegang meer tot de woning en is het mogelijk om accessoires te bedienen tot de update is uitgevoerd.

iOS 16.2 Airdrop

Airdrop geeft je de mogelijkheid om bestanden te delen vanaf je iPhone naar een andere iPhone zonder kabel. Apple heeft er bij de iOS 16.2 update voor gekozen om een tijdslimiet te zetten op het airdroppen met ‘iedereen’. Je kan vanaf de iOS 16.2 update maximaal 10 minuten je airdrop beschikbaar stellen voor iedereen.

Deze functie kwam met de benodigde controverse omdat Apple deze functie toevoegde voor de Chinese overheid die dit wilde om communicatiemogelijkheden van demonstranten te beperken.

iOS 16.2 downloaden en installeren

­­­Het downloaden van iOS 16.2 via je iPhone doe je op deze manier:

  1. Ga naar instellingen
  2. Tik op algemeen
  3. Tik op software-update
  4. Tik op download en installeer

Het downloaden van iOS 16.2 via Mac of PC

  1. Sluit je iPhone via een USB kabel aan op je MAC of PC
  2. Klik op je iPhone in de finder of iTunes
  3. Klik op ‘zoeken naar update’
  4. Wacht tot de update gedownload is en installeer deze hierna op je toestel
  5. Doorloop de stappen op je iPhone om de installatie af te ronden

Voordat je je iPhone gaat updaten moet je rekening houden met een aantal zaken. We zetten voor jou een aantal punten op een rijtje zodat je 100% klaar bent voor de iOS 16.2 update.

Zorg ervoor dat je iPhone minimaal 50% heeft voordat je de update uitvoert, anders kan je de update niet eens uitvoeren.

Maak een back-up, als er tijdens het installeren iets mis gaat en je je gegevens kwijt raakt, heb je de back-up nog om je gegevens te redden. Een back-up kan je op meerdere manieren maken. Je kunt een back-up maken via iCloud of via iTunes.

Maak opslagruimte vrij, om iOS 16.2 te installeren is het van belang om opslagruimte te hebben. Anders kan je de software update niet eens beginnen. Wanneer je opslagruimte vrijmaakt kan je meteen alle apps verwijderen die je nooit gebruikt, zo begin je aan iOS 16.2 met een schone lei.

Werk je apps bij en check de app store, sommige apps hebben een update nodig om goed te kunnen functioneren in iOS 16.2. Het kan zo zijn dat als je geen update uitvoert dat je bugs tegenkomt die de functionaliteit verstoren.

Meest gestelde vragen

Wat is het nut van updaten?

Door updates te installeren werk je altijd met de veiligste versie van de software. Je bent dus beter beschermd tegen cybercrimes en daarnaast kan je gebruik maken van nieuwe functies en hebben updates vaak efficiëntere manieren op het gebied van energieverbruik of snelheid.

Wat is de nieuwste update van Apple?

De nieuwste software-update va Apple iPhones is op dit moment iOS 16.2.

Welke iPhones kunnen updaten naar iOS 16.2? 

iPhone 14-serie, iPhone 13-serie, iPhone 12-serie, iPhone 11-serie, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 8 en iPhone 8 Plus en zowel de tweede als de derde generatie iPhone SE.

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden