Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Door Johnno van den Brink, 14 augustus 2023

Hoe Samsung Telefoon Uitzetten?

De beste manieren om je Samsung telefoon uit te zetten

Zoals we in de introductie al zeiden, kun je je Samsung telefoon uitzetten op meerdere manieren. In het onderstaande tabel noemen we ze en eronder leggen we uit hoe ze precies werken.

De normale manier

Je Samsung telefoon uitzetten met hardwareknoppen

De snelste manier

Je Samsung telefoon uitzetten met een tegel met snelle instellingen

De gemakkelijkste manier

Je Samsung telefoon uitzetten met Bixby

Je Samsung telefoon uitzetten met hardwareknoppen

In principe weet iedereen dat je een apparaat uit kunt schakelen door op de aan/uit-knop te drukken. Dat is dus ook mogelijk bij je Samsung telefoon. Hoe deze manier precies werkt, hangt van je smartphone af. Je moet in ieder geval de hardwareknoppen van je telefoon gebruiken.

Over het algemeen moet je de aan/uit-knop een aantal seconden indrukken. Werkt dit niet? Je moet dan de zijknop indrukken. Na een paar seconden zie je op je telefoon een menu verschijnen. Hierop tik je op Uitschakelen. Je kunt er echter ook voor kiezen om je Samsung telefoon niet uit te zetten, maar juist opnieuw op te starten.

Als deze manier vooralsnog niet heeft gewerkt, is er nog een manier om je Samsung telefoon uit te schakelen met behulp van de hardwareknoppen. Houd hiervoor de zijknop ingedrukt samen met de knop om de volume lager te zetten. Je ziet dan alsnog het menu waarin je je smartphone kunt uitzetten verschijnen.

Als het goed is, schakelt je Samsung telefoon zichzelf nu uit. Wil je na een tijdje toch weer gebruik maken van je smartphone? Zet de telefoon dan weer aan door op zij- of aan/uit-knop te drukken.

Je Samsung telefoon uitzetten met een tegel met snelle instellingen

Het zou kunnen dat de hardwareknoppen vandaag hun dag niet hebben en je daardoor een andere manier moet zoeken om je Samsung smartphone uit te schakelen. Gelukkig zijn er nog meerdere methoden. Je kunt namelijk ook je scherm gebruiken om je telefoon uit te zetten.

Hoe je je Samsung telefoon uitzet met het beeldscherm? Nou, door het menu Snelle instellingen te openen. Dit menu van Android bevat meerdere opties voor je smartphone. Hieronder leggen we uit hoe je het menu Snelle instellingen gebruikt om je telefoon van Samsung uit te schakelen:

  • Trek twee keer vanaf de bovenkant van het beeldscherm van je Samsung telefoon naar beneden.
  • Het menu zie je als het goed is nu in beeld.
  • Je moet in de rechterbovenhoek van je beeldscherm tikken op het Power-pictogram.
  • Er opent zich nu in een nieuw menu.
  • Klik hier op “Uitschakelen” om je Samsung telefoon uit te zetten.

Je Samsung smartphone inschakelen doe je op de manier die we net ook uitlegden, door op de hardwareknoppen te drukken dus.

Je Samsung telefoon uitzetten met Bixby

Werkt je scherm ook niet? Vervelend! Toch kun je nog steeds je smartphone uitschakelen. Je kunt hiervoor zelfs je stem gebruiken, wat eigenlijk de gemakkelijkste manier is om je telefoon uit te zetten. Dit is dan ook een goede methode om je Samsung telefoon uitzetten zonder op een knop te hoeven drukken.

Hoe kun je je Samsung telefoon uitzetten met je stem? Door Bixby te vragen om je smartphone uit te schakelen! Bixby is de spraakassistent van Samsung en kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Het is voor deze methode wel belangrijk dat je Bixby hebt geconfigureerd op je telefoon.

Als dit het geval is, kun je de spraakassistent starten door “Hallo Bixby” te zeggen. Als het goed is, reageert Bixby dan. Vraag vervolgens iets in de trant van “Ik wil mijn telefoon uitschakelen, wil jij dat doen?” Bixby vraagt je dan om bevestiging. Reageer hier met “Ja” op en vervolgens zet Bixby je Samsung telefoon uit.

Wil je je Samsung telefoon vervolgens weer opstarten? We raden je aan om hier even mee te wachten. Vervolgens doe je dit eenvoudig door de zijknoppen in te drukken. Je ziet dan vanzelf het Samsung-logo in beeld verschijnen.

Beste manier samsung smartphone uitzetten

Waarom is het goed om je Samsung telefoon uit te zetten?

Je weet nu dus hoe je je Samsung telefoon kunt uitzetten. Er zijn op dit vlak drie opties. De kans is groot dat in ieder geval één van deze manieren werkt, maar waarom moet je ze eigenlijk gebruiken? Nou, het kan echt goed zijn voor je telefoon om deze zo nu en dan uit te schakelen.

Allereerst kun je geheugenlekken verwijderen door je Samsung telefoon uit te zetten. Zo’n lek vindt plaats wanneer een app een bepaalde hoeveelheid geheugen nodig heeft om te werken, maar dit geheugen niet vrijmaakt wanneer het niet langer nodig is. Je batterij wordt hierdoor extra belast, terwijl je smartphone ook trager is.

Je Samsung telefoon wist alle apps die uitgevoerd worden op de achtergrond als je hem uitschakelt. Zo worden dus ook de geheugenlekken verwijderd. Je smartphone presteert hierdoor weer beter, wat ook voor de batterij geldt. Zo verleng je bovendien de levensduur van je telefoon en batterij.

Heb je netwerkverbindingsproblemen? Ook dan kan het een goed idee zijn om je smartphone uit te zetten. Soms gebeurt het dat je telefoon niet langer goed verbinding maakt met je mobiele netwerk. Als je de smartphone dan uitschakelt, wordt deze gedwongen om opnieuw verbinding te maken. Dit herstelt de netwerkverbindingsproblemen van je Samsung telefoon.

Kun je het vastlopen van je Samsung telefoon oplossen door deze uit te schakelen?

Elke smartphone loopt zo nu en dan vast, wat ook zeker voor een Samsung telefoon geldt. Je kunt deze problemen oplossen door je smartphone uit te zetten of opnieuw op te starten. Dit is ook het geval als je telefoon volledig vastgelopen is en gedwongen moet worden op zichzelf uit te schakelen.

De meeste problemen bij vastlopende telefoons vinden plaats doordat codes niet op de juiste manier verwijderd worden uit het besturingssysteem. De cache van je smartphone wordt hierdoor overbelast en crasht daardoor in sommige gevallen. Zet je Samsung telefoon in dit geval uit of start hem opnieuw op. De kans is groot dat de problemen zo opgelost zijn.

Hoe vaak moet je je Samsung telefoon uitzetten?

Je weet dus nu hoe je je Samsung telefoon kunt uitzetten en waarom deze informatie belangrijk is, maar hoe vaak moet je gebruik maken van de manieren die we genoemd hebben? Volgens experts is het toch wel slim om elke week je smartphone minimaal één keer uit te schakelen.

Het is ook belangrijk om de telefoon niet direct weer in te schakelen. Gun hem juist even een paar minuten rust en start de Samsung smartphone dan weer op. Dit heeft een paar redenen. Allereerst zul je merken dat je batterij weer ietwat beter is geworden. Daarnaast verbeteren de prestaties van je telefoon zichzelf ook door de rust.

Dit komt doordat alle apps die uitgevoerd worden op de achtergrond worden afgesloten. Ook verwijdert je telefoon de cache. De batterij van je Samsung smartphone wordt hierdoor minder belast. Deze gaat dan ook langer meer voordat de accu opgeladen moet worden. Bovendien verleng je zo de algehele levensduur van je telefoon, vooral de batterij profiteert hier van.

Samsung telefoon uitzetten: Veelgestelde vragen

Waarom kan ik mijn Samsung telefoon niet uitzetten?

Soms loopt je Samsung telefoon helemaal vast. Kun je hem dan alsnog uitzetten? Ja! Houd hiervoor de aan/uit-knop samen met de volume omlaag-knop ingedrukt gedurende minimaal 7 seconden. Het logo van Samsung komt dan in beeld, dit geeft aan dat de telefoon opnieuw opstart.

Hoe herstart je een Samsung?

Je herstart je Samsung telefoon door de aan/uit-knop tegelijkertijd met de volume omlaag-knop in te drukken. Doe dit een paar seconden. Je smartphone van Samsung start zichzelf dan opnieuw op, wat over het algemeen niet al te lang duurt. Deze methode werkt ook als je Samsung telefoon vastgelopen is.

Hoe kun je je telefoon uitzetten zonder knop?

Zet je Samsung telefoon uit zonder knop door Bixby te vragen om je smartphone uit te schakelen. Ook kun je dit doen door het menu met snelle instellingen te openen. Er zijn dus meerdere methoden om je telefoon zonder knop uit te zetten die goed werken als de hardwareknoppen niet werken.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties, klik dan op 'Accepteren' om hiermee akkoord te gaan. ✓ Accepteren Wil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »