Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Estelle, 17 februari 2021

Hoe maak ik mijn AirPods schoon? Lees het hier!

First things first, voordat je begint met de grove schoonmaak is het belangrijk om onderstaande punten te weten over jouw AirPods:

  • Zorg ervoor dat je jouw AirPods nooit onder het water houdt, want de muziekoortjes zijn net als jouw telefoon een elektronisch apparaat. Er mag daarom ook zeker geen vloeistof in de speakers of andere openingen terechtkomen, anders doen jouw AirPods het niet meer én dat is geen feestje.
  • Scherpe voorwerpen of schurende materialen om jouw AirPods schoon te maken is een no-go!
  • Maak jouw Airpods daarom schoon met een Phone-Factory microvezeldoekje, wattenstaaf, ‘zachte’ tandenborstel, poster buddy of een tandenstoker. Maar pas op met een tandenstoker, want daarmee kan je beschadigingen mee maken.

Airpods schoonmaken

Er zijn meerdere manieren om jouw Airpods schoon te maken en daarom hebben wij er drie voor jou op een rijtje gezet!

Manier 1: Tips & tricks van Apple

Je hebt een microvezeldoekje, een wattenstaaf en een desinfecterende Glorix schoonmaakdoekje nodig en voer daarmee de onderstaande stappen uit:

  1. Open jouw hoesje en haal de Airpods eruit;
  2. Maak jouw AirPods aan de buitenkant schoon met een microvezeldoekje;
  3. Maak de oppervlak schoon met een desinfecterende Glorix schoonmaakdoekje. Let op! Doe dit wel voorzichtig en zorg er ook voor dat er geen vocht in de openingen terechtkomt;
  4. Met een droog wattenstaafje kan je de viezigheid uit de luidsprekergaas verwijderen en belangrijk is ook om de andere openingen mee te nemen met de wattenstaaf.

Gebruik geen bleekmiddel, zeep, shampoo, parfum en andere wasmiddelen tijdens deze schoonmaak.

Manier 2: Poster buddy

Wat is een poster buddy? Dat is een soort kneedgum dat normaal wordt gebruikt om iets aan de muur te bevestigen, maar eigenlijk is het dus ook perfect om viezigheid te verwijderen. Zo ook in jouw AirPods. Plak voor de zekerheid twee poster buddy’s op elkaar om te voorkomen dat er stukjes terechtkomen in de luidspreker. Wat moet je doen met een poster buddy om jouw Airpods schoon te kunnen maken:

  1. Pak twee poster buddy’s;
  2. Plak deze twee op elkaar voor een groter oppervlak;
  3. Maak de poster buddy warm in jouw handen;
  4. Stop de poster buddy in de luidspreker;
  5. Herhaal dit proces een aantal keer om alle viezigheid te verwijderen.

Manier 3: De tandenstoker

Werken de andere twee manieren niet goed genoeg? Probeer het dan nog eens met een tandenstoker. De luidspreker van de AirPods is het meest gevoelige onderdeel en daarom is het belangrijk om niet te veel druk uit te oefenen op het luidsprekergaas met de tandenstoker. Schraap het vuil dus heel rustig uit het luidsprekergaas om jouw Airpods weer schoon te maken. 

Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe je de drie manieren moet uitvoeren. 

Het hoesje van de AirPods schoonmaken

Natuurlijk mag je het hoesje van de Airpods ook niet vergeten schoon te maken. Daar zijn twee manieren voor:

Manier 1: Tips & tricks van Apple

Het hoesje van de AirPods moet je allereerst met een microvezeldoekje schoonmaken. Je kan eventueel een klein beetje alcohol gebruiken om het doekje vochtiger te maken, maar let dan wel op dat er geen vloeistof in de openingen terechtkomt. Met een zachte tandenborstel kan je vervolgens alles nog napoetsen, maar doe dit wel voorzichtig. 

Manier 2: Wattenstaaf of poster buddy

Helaas kan je vaak met een microvezeldoekje of een tandenborstel niet bij alle hoeken van het hoesje. Pak daarom een wattenstaafje en spray daar een beetje alcohol op om vervolgens makkelijk bij de hoeken te kunnen komen. Je kan met een droge wattenstaaf de oplaadpoort schoonmaken. Doe dit wel voorzichtig, zodat je de metalen pinnetjes niet beschadigd. Lukt het niet om schoon te maken? Gebruik dan twee poster buddy’s op elkaar om vervolgens de hoeken en oplaadpoort schoon te maken.

Wil je naast schone Airpods ook krassen en beschadigingen voorkomen? Wij hebben hier uiteraard een oplossing voor. Tegenwoordig hebben wij nu ook hoesjes voor de AirPods in ons assortiment en niet zomaar hoesjes hoor. Wij hebben ze namelijk in allerlei kleuren en prints, zoals marmer bijvoorbeeld wat op dit moment ontzettend trendy is. Neem dus snel een kijkje en maak iedereen met een standaard wit hoesje jaloers ;). Oh ja, vergeet niet jouw AirPods minimaal één keer in het kwartaal schoon te maken, heel veel succes!

             

Laat een reactie achter

* Verplichte velden