Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg tot wel 20% Kerst korting! Krijg tot wel 20% Kerst korting!

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg tot wel 20% Kerst korting! Krijg tot wel 20% Kerst korting!

Door Johnno van den Brink, 15 november 2023

Heeft een Samsung S23 Dual SIM en eSIM?

Ja, de Samsung S23 heeft naast Dual SIM ook nog eens eSIM. Met andere woorden, je kunt twee fysieke simkaarten in de telefoon plaatsen en vervolgens nog eSIM inschakelen. Hierdoor gebruik je mogelijk drie SIM’s op de Samsung S23, al is dat natuurlijk geen must:

Fysieke simkaart 1

Moet geplaatst worden in de Samsung S23

Fysieke simkaart 2

Moet geplaatst worden in de Samsung S23

eSIM

Is al in de Samsung S23 geplaatst

Wat is eSIM?

eSIM is eigenlijk hetzelfde als een fysieke simkaart en werkt ook precies hetzelfde, maar toch zijn er wel wat verschillen. eSIM staat overigens voor embedded Subscriber Identity Module en zit in je Samsung S23. Het is dan ook een kleine elektronische chip die niet verwijderd of vervangen kan worden.

Wat zijn de voordelen van eSIM?

Je kunt op de Samsung S23 dus een eSIM gebruiken, maar waarom zou je dit doen? Nou, omdat zo’n simkaart diverse voordelen oplevert. Hieronder noemen we een paar voorbeelden:

Geen fysieke simkaart

Het is dus mogelijk om een eSIM te gebruiken op je Samsung S23, waardoor je geen fysieke simkaart nodig hebt. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk omschakelt tussen mobiele operators en/of abonnementen, waarvoor je niet eens de simkaart fysiek hoeft te wisselen.

Goede beveiliging

Daarnaast heeft de eSIM in je Samsung S23 als voordeel dat deze functie goede beveiligingsfuncties biedt. Het risico op fysieke simkaarten en ongeoorloofd wisselen van je SIM’s wordt hierdoor dus verminderd. Het ingebedde karakter van eSIM's maakt ze natuurlijk beter bestand tegen fysiek geknoei.

Meerdere profielen

Een ander voordeel van eSIM’s is dat deze technologie meerdere SIM-profielen tegelijkertijd ondersteunt. Dit is met name handig voor gebruikers die aparte profielen willen hebben voor persoonlijk en zakelijk gebruik of voor gebruikers die vaak reizen en lokale providers willen gebruiken zonder fysieke simkaarten te wisselen.

simkaarten tegelijk gebruiken Samsung Galaxy S23

Wat is Dual SIM?

Dual SIM staat voor Dual Subscriber Identity Module en betekent in principe dat de Samsung S23 voorzien is van twee kaartsleuven voor een simkaart. Met andere woorden, je kunt op deze smartphone twee verschillende simkaarten op hetzelfde moment gebruiken. Elke simkaart vertegenwoordigt een afzonderlijk abonnement bij een mobiele provider, en dankzij de Dual SIM functie kan het apparaat verbinding maken met twee verschillende mobiele netwerken.

Wat zijn de voordelen van Dual SIM?

Net als eSIM heeft Dual SIM meerdere voordelen, wat een goede reden is om de Samsung S23 te kopen. Hieronder vind je ze:

Kostenefficiëntie

Gebruikers kunnen profiteren van verschillende mobiele abonnementen en promoties die door verschillende providers worden aangeboden. Ze kunnen bijvoorbeeld één simkaart gebruiken voor een abonnement met gunstige datatarieven en een andere voor een abonnement met betaalbare bel- en sms-tarieven.

Gemak voor reizigers

Smartphones met Dual SIM, zoals de Samsung S23, zijn gunstig voor reizigers. Gebruikers kunnen de simkaart van hun thuisland behouden voor essentiële communicatie, terwijl ze in het bezochte land een lokale simkaart gebruiken om hoge roamingkosten te vermijden. Met andere woorden, door Dual SIM te gebruiken, voorkom je dat je moet betalen voor roaming.

Ideaal voor ondernemers

Met de Dual SIM-functionaliteit kunnen gebruikers hun persoonlijke en zakelijke communicatie scheiden. Door één simkaart te gebruiken voor persoonlijke gesprekken en een andere voor werkgerelateerde gesprekken, kunnen gebruikers een betere organisatie en privacy behouden.

Kun je de simkaarten tegelijkertijd gebruiken op je Samsung S23?

De Samsung S23 is dus voorzien van Dual SIM en eSIM. Dit zorgt ervoor dat je met alle simkaarten tegelijkertijd kunt bellen en gebeld kunt worden. Je hoeft hiervoor niet steeds tussen de SIM’s te schakelen. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet:

  • Open de instellingen van je Samsung S23.
  • Tik op ‘Verbindingen’.
  • Selecteer hier ‘Simkaartbeheer’.
  • Selecteer ‘Dual SIM altijd aan’.
  • Het is eventueel mogelijk om een voorkeurssimkaart te selecteren.

Heeft een Samsung S23 Dual SIM en eSIM: Veelgestelde vragen

Hoeveel simkaarten Samsung S23?

Het is mogelijk om op de Samsung S23 2 fysieke simkaarten te gebruiken. Daarnaast kun je ook nog eSIM inzetten. Dit vereist wel wat kennis, maar kan zeker handig zijn. In totaal kun je dus in principe 3 SIM’s gebruiken op de Samsung S23.

Kun je eSIM en simkaart tegelijk gebruiken Samsung?

Ja, het is mogelijk om op de Samsung S23 een eSIM tegelijkertijd te gebruiken met een fysieke simkaart. Je kunt op deze telefoon zelfs twee fysieke simkaarten te plaatsen, waarna je dus ook nog de eSIM kunt inzetten.

Heeft Samsung S23 eSIM?

Net als veel andere smartphones heeft de Samsung S23 tegenwoordig de mogelijkheid als gebruiker eSIM te gebruiken. De Samsung S23 heeft dus eSIM, wat geldt voor alle apparaten van dit model.

Conclusie

De Samsung S23 heeft dus Dual SIM en eSIM. Dit zorgt ervoor dat je in totaal drie SIM-profielen kunt gebruiken op deze smartphone. Hiervoor moet je twee fysieke simkaarten in de Samsung S23 plaatsen. De eSIM zit al in deze telefoon.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties, klik dan op 'Accepteren' om hiermee akkoord te gaan. ✓ Accepteren Wil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »