Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Estelle, 15 februari 2022

Heeft de Samsung Galaxy S22 een SD kaart slot?

Allereerst is het belangrijk voordat je één van de nieuwste Samsung modellen aanschaft dat je bekijkt hoeveel GB je op dit moment gebruikt op je toestel. Deze gegevens kan je vinden in de instellingen van je telefoon en belangrijk is dan ook om te kijken hoeveel GB je apps gebruiken, want misschien staat er tussen het rijtje ook wel apps die je eigenlijk niet gebruikt. 

De Samsung Galaxy S22 is verkrijgbaar in twee soorten geheugentoestellen, namelijk de 128GB en 256GB. Het is belangrijk om een zo groot mogelijk geheugen aan te schaffen, zodat je er zeker van bent dat dit genoeg voor je is. Staat de teller op dit moment bijvoorbeeld op 146GB dan is het natuurlijk noodzakelijk dat je gaat voor de 256GB variant. Het prijskaartje is daarentegen wel hoger natuurlijk, maar het is gewoon heel belangrijk dat je genoeg geheugen hebt om alles met je telefoon te kunnen doen wat je ermee wilt. 

Waarom heeft de S22 Series geen SD kaart slot?

Net als de S21 Series heeft de S22 Series dus geen SD kaart slot meer, dit omdat het teveel geld kost en de kwaliteit ervan. Samsung kan namelijk doordat de toestellen geen SD kaart slot meer hebben toestellen verkopen met meer geheugen, want een losse geheugenkaart kost 19,95 euro en deze verwerken ze dus nu in het toestel. Daarnaast kan je beter meer geheugen hebben op je toestel, dan dit uit te breiden met een SD kaart slot. Apps bijvoorbeeld werken soepeler op het het toestel met een normale geheugenkaart, dan op een SD kaart. Wanneer er wel gebruik wordt gemaakt van een SD kaart is de mogelijkheid er dat het toestel slomer wordt en dat vinden wij als gebruikers natuurlijk storend.

Alternatieven om het geheugen van de S22 uit te breiden

Het is natuurlijk het best om het juiste toestel aan te schaffen, maar is het geheugen toch niet goed genoeg is er natuurlijk wel een mogelijkheid om deze alsnog uit te kunnen breiden. Lees ze hieronder:

  • USB-C Sticks
    Tegenwoordig verschijnen de nieuwe Samsung modellen met een USB-C aansluiting en daarom raken wij ook bekend met de USB-C Sticks, waarmee je heel gemakkelijk bestanden kunt overzetten van het ene apparaat naar het andere. 
  • Bestanden opslaan op je Cloud
    Bestanden worden normaal opgeslagen op je harde schijf of je geheugenkaart, maar je kan bestanden ook online opslaan door middel van de Cloud. Super handig, want je kan met meerdere apparaten bij je bestanden komen en het voordeel er ook van is dat het aantal GB variabel is. Je kan dus zelf instellen hoeveel GB je nodig hebt op je toestel. 

Kortom..

De Samsung S22 Series beschikt niet over een SD kaart slot net als voorganger, vanwege geld en kwaliteit. Het is dus belangrijk om goed in kaart te hebben hoeveel GB je gebruikt wanneer je een nieuw toestel wilt kopen, maar heb je niet genoeg geheugen? No worries, je kan het toestel zeker uitbreiden met meer geheugen door bestanden over te zetten naar andere apparaten door middel van USB-C Stick of Cloud. Dit klinkt eigenlijk wel logisch, want als er bestanden van je toestel af zijn heb je weer ruimte.

 

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden