Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Door Robin, 2 maart 2021

Gaat Apple stoppen met de iPhone 12 Mini?

Wat gaat er gebeuren met de iPhone 12 Mini?

Op het oog leek het een prima concept; Een kleine compacte smartphone met toch goede specificaties, zoals een prachtig design, Oled-scherm, 5G, snelle processor, noem het maar op. Maar toch valt de verkoop van de iPhone 12 Mini heel sterk tegen, zeker als je kijkt naar hoe de andere modellen het doen. Het zou zelfs zo zijn dat Apple de productie helemaal stop gaat zetten. Hoe komt dit nou precies? Om de echte reden(en) te achterhalen is erg lastig, maar wij hebben wel bepaalde ideeën waarom het een flop is geworden. 

De iPhone SE 2020

Eerder in het jaar 2020 had Apple natuurlijk de iPhone SE 2020 op de markt gebracht. Een klein, compact En betaalbaar toestel die erg in de smaak viel. Hier zijn veel modellen van verkocht. Even later het jaar komt Apple dus met een soortgelijke smartphone, die ondanks dat zijn specificaties misschien wel beter zijn, ook aanzienlijk duurder is. En als je net een iPhone SE 2020 hebt gekocht eerder het jaar, zou je dan nu al overstappen naar de Mini? Waarschijnlijk niet. 

Te prijzig en korte batterijduur

De iPhone 12 Mini is vrij duur, zeker als je kijkt naar de betaalbare iPhone SE 2020. De adviesprijs van de Mini is €809 euro, waar de SE ruim onder de 500 euro blijft. Daarnaast betekent een kleinere telefoon ook een kleinere batterij. Uit een test onderzoek van Toms Guide gaat van alle iPhone 12 modellen de Mini dan ook het kortste mee. Hieronder het resultaat van hun test. Zie link hoe ze het precies hebben berekend. 

Zoals je kunt zien gaat de batterij van de Mini veruit het kortste mee.

Gaat Apple echt de productie stopzetten?

Uit een onderzoek van het Amerikaanse Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) was gebleken dat in de maanden oktober november van 2020 de iPhone 12 Mini slechts 6% van de Apple verkopen voor zijn rekening nam. Dit is veel minder dan gehoopt. 

Volgens een notitie aan investeerder van William Yang, een supply chain-analist van JP Morgan, was de vraag naar de Mini extreem laag, waardoor de productie in het eerste kwartaal met 11 miljoen exemplaren verlaagd wordt, en mogelijk een volledige stop op de productie komt in het tweede kwartaal. 

Waar de iPhone 12 Mini sterk tegenvalt, is er juist een grotere vraag naar de iPhone 12 en Pro, waar dus mogelijk meer exemplaren van geproduceerd gaan worden. 

Apple zal ook nadat mogelijk de productie stopt nog wel doorgaan met de verkoop van het model, maar de vraag ernaar is erg laag. Wat dit voor de toekomst van dit model verder gaat betekenen is nog laag. Wellicht is een prijsverlaging een optie. 

Wat zijn jullie ervaringen met dit model en waarom is hij wel / niet goed? Wij horen het graag!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden