Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Jeffrey, 11 januari 2019

De Samsung Galaxy S10-serie; alle feiten op een rij

Drie modellen van de S10

Samsung zou maar liefst drie varianten van de Galaxy S10 willen lanceren, volgens techanalist Ming-Chi Kuo.

Het scherm is het meest op het oog springende verschil, met varianten van 5,8 inch, 6,1 inch en de grootste maar liefst 6,4 inch. Daarnaast zal een van de modellen geen gebogen scherm hebben en mede daardoor iets goedkoper aangeboden gaan worden.

 

Mogelijk nog een extra model; puur voor 5G ontvangst

De grotere variant komt mogelijk in nog een extra versie die 5G ondersteunt, aangezien een aantal landen druk bezig is met de implemantie hiervan . Een aanstaande update voor de Galaxy S9 Plus zou al software bevatten die daarop wijst.

5G internet zou niet alleen sneller zijn dan 4G, maar ook meer capaciteit hebben. Dat houdt in dat ook in een omgeving waar veel mensen op het netwerk zitten - zoals bij festivals en concerten - nog steeds het bereik goed is.

Prijzen Galaxy S10

De Galaxy S10 is direct na aankondiging (20 februari) te pre-orderen zijn, en op 8 maart 2019 zou de release plaatsvinden. De adviesprijzen van de verschillende modellen zijn als volgt:

  • Prijs Samsung Galaxy S10; € 899,-
  • Prijs Samsung Galaxy S10 Plus; € 999,-
  • Prijs Samsung Galaxy S10e € 749,-

De kleuren van de S10

Als we de experts mogen geloven, komt de S10 in 6 verschillende kleuren uit. Het zou gaan om dezelfde kleuren als de S9, namelijk:

  • Zwart
  • Grijs
  • Blauw
  • Rood
  • Paars
  • Goud

Grotere accu’s en sneller opladen

De Samsung Galaxy S10 zou ook worden voorzien van een grotere accu dan zijn voorganger. De accucapaciteit van de S10 zou 3400 mAh bedragen, wat fors meer is dan de 3000 mAh-accu van de Galaxy S9. De grotere S10 Plus zou zelfs een 4100 mAh-accu hebben, terwijl de goedkopere S10 Lite het moet doen met 3100 mAh.

De accu zou bovendien sneller opgeladen worden. De huidige topmodellen van Samsung worden nog geleverd met een reguliere 18 Watt-snellader, maar de nieuwe S10 zou een snellere adapter krijgen. Helaas is hier verder nog weinig over bekend.

De vingerafdrukscanner

Als we The Investor mogen geloven, zal de vingerafdrukscanner onder het scherm liggen. Daarnaast zal deze bij twee van de drie S10 modellen beschikbaar zijn.

De Galaxy S10 krijgt een cameragat in het display

op basis van informatie, bijvoorbeeld van AllAboutSamsung, kunnen we opmaken dat de S10 ook een cameragat aan de voorkant zal gaan krijgen. De S10 Plus zou zelfs een wat groter gat krijgen, zodat er aan de voorzijde twee camera's zitten die een selfie kunnen maken.

De S10 camera krijgt mogelijk drie lenzen

Volgens verschillende informatie zou Samsung dit jaar kiezen voor een derde extra lens, zodat de foto's nog scherper worden. De extra lens is een zogenoemde groothoeklens, die 16 megapixels zou bevatten.

Samsung Galaxy S10 camera's

Een Galaxy S10 gezichtsscanner?

Waar iPhone al bij het uitbrengen van de iPhone X met een gezichtscanner werkt, is dat bij Samsung tot op heden nog niet het geval. Volgens kenners gaat de S10 daar verandering in brengen, al is over de exacte specificaties nog niets bekend. 

Geen extra ingang voor oortjes meer voor de Galaxy S10?

Ook hierin gaan geruchten dat Samsung hetzelfde gaat doen als iPhone al een tijdje terug heeft gedaan. Dat betekent dus dat earpods en de oplader dezelfde plugin krijgen. Muziek luisteren en je S10 opladen tegelijk is dan niet meer nodig, tenzij je een splitter koopt. Kijk hiervoor gerust bij onze Samsung accessoires rond.

Een snellere processor

De processor van de S10 zou de snelste tot nu toe zijn; de Snapdragon 855. Waar de S9 nog veel kritiek kreeg op het feit dat de processor niet beter zou zijn dan die van de S8, zou dat nu een compleet ander verhaal moeten zijn.

Ondersteuning voor wifi 6

Wifi-6-routers zijn op dit moment niet of nauwelijks verkrijgbaar, maar de Galaxy S10 is in elk geval klaar voor de toekomst. Wifi 6 zorgt net als 5G voor een beter en sneller bereik.

Wanneer is de release van de Galaxy S10?

Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S10 op woensdag 20 februari wordt gepresenteerd. Doorgaans gaan de eerste modellen dan een maand later - maart 2019 - over de toonbank. Vanaf nu kon je bij ons je Samsung Galaxy S10 hoesje bij ons bestellen

Reacties

  • Door Stan, 11 januari 2019

    Interessant, de S10 wil ik hoogst waarschijnlijk wel gaan halen. Vond de S9 wat tegenvallen en heb daarom een jaartje overgeslagen. Dit jaar ga ik wel toeslaan, zeker gezien ook deze informatie.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden