Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Door Estelle, 10 maart 2022

De iPhone SE 2022: alles wat je moet weten

Na maanden te hebben moeten wachten heeft Apple afgelopen dinsdagavond zijn nieuwe parel aangekondigd, namelijk de iPhone SE 2022 waarbij de grote wijziging het 5G-netwerk is. Daarbij zijn er nog een hoop vernieuwingen uitgevoerd bij dit toestel en de belangrijkste vijf gaan wij in deze blog bespreken:

- Ondersteunt het 5G-netwerk 
- Is minder breekbaar
- Verkrijgbaar in nieuwe kleuren
- Camera is verbeterd
- Accu gaat langer mee, doordat het toestel een A15-chip heeft 

5G-ondersteuning

Tegenwoordig kunnen bijna de meeste toestellen verbinden met het 5G-netwerk en daarin mag de iPhone SE 2022 dus niet ontbreken. Ook dit nieuwe toestel ondersteunt dus het 5G-netwerk, maar ten opzichte van de iPhone 13 zijn er toch wat verschillen. Zo heeft de iPhone 13 vier antennes en de iPhone SE 2022 maar twee, daarbij worden bepaalde frequenties niet ondersteund die wel door de iPhone 13 worden ondersteund. 

Minder breekbaar

De iPhone SE 2022 beschikt net als de iPhone 13 over de Ceramic Shield, dit houdt in dat het toestel zowel voor als achter een chemisch verstevigd glas heeft. Hierdoor wordt de kans kleiner dat wanneer je je telefoon laat vallen er een barst in het scherm komt, maar let wel op verwacht niet dat het scherm nooit kapot kan gaan. Hij is namelijk niet onbreekbaar, maar neemt wel de kans tot barsten en beschadiging af op het toestel door de Ceramic Shield. 

Verkrijgbaar in nieuwe kleuren

De voorganger van de iPhone SE 2022 (iPhone SE 2020) is verkrijgbaar in het zwart, zilver/wit en rood. Het nieuwe toestel is verkrijgbaar in nieuwe kleuren. Zo is het zwarte toestel vervangen door de kleur middernacht, deze kleur neigt meer naar donkerblauw dan naar zwart. Het witte toestel is vervangen door Starlight, dit is een wit toestel met een touch of gold (bevat een kleine goude glinstering). De kleur rood blijft hetzelfde. 

iPhone SE 2022 nieuwe kleuren

Verbetering van de camera

De iPhone SE 2022 beschikt over een 12-megapixelcamera op de achterzijde dat overeenkomt met die van de iPhone 12, maar dan zonder zoomlens. Dan heeft het nieuwe toestel ook een nieuwe chip, waardoor de telefoon sneller maar ook Smart HDR 4 brengt in het toestel. Smart HDR 4 is een slim algoritme dat herkent wat op de foto staat en elementen individueel optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat elk persoon op de foto een geoptimaliseerde belichting krijgt. 

Dan beschikt de iPhone SE 2022 ook over fotografische stijlen, dit zijn filters die met kunstmatige intelligentie werken. Tijdens het fotograferen kan je kiezen tussen verschillende stijlen, zoals Levendig, Koel of warm en vervolgens past de iPhone dit aan op de omgeving en kleding van de personen op de foto maar niet op de huid. 

Duur van de accu

Zoals hierboven kort genoemd heeft de iPhone SE 2020 een nieuwe chip, ook wel de A15 Bionic genoemd. Deze chip zorgt ervoor dat het toestel sneller is, maar ook dat de accuduur verbeterd wordt. De chip is namelijk zuiniger en dat zorgt volgens Apple er weer voor dat het toestel twee uur langer meegaat bij het kijken van jouw favoriete serie op Netflix (chill!). Je kan volgens Apple zo'n 10 uur een video streamen, terwijl dit bij zijn voorganger 8 uur was. Je hoeft dus niet zoals bij zijn voorganger een powerbank gereed hebben, want het toestel gaat een stuk langer mee. 

Prijzen

Aanstaande vrijdag is het zover en kun je het nieuwe toestel pre-orderen. Je hebt vervolgens het toestel ongeveer na een week in huis, maar ten opzichte van zijn voorganger is die wel een stukje duurder geworden maar is die natuurlijk wel vooruit gegaan. Hieronder vind je de prijzen van het nieuwe toestel:

64GB: 529 euro
128GB: 579 euro
256GB: 699 euro

Ben jij een persoon die veel foto's en video's maakt en heb je veel games/apps op je toestel? Dan is het wel belangrijk om goed na te denken voor welke GB je gaat. Vaak is het beter om dan net wat meer geld uit te geven, zodat je er zeker van bent dat je genoeg op je telefoon kunt downloaden en doen. 

Kortom..

Ten opzichte van zijn voorganger is de iPhone SE 2022 zeker weten verbeterd, niet qua looks maar wel binnenin. Het is de goedkoopste iPhone op dit moment, maar zeker niet de minste en dan ook een aanrader om te kopen. Vanaf vrijdag is dit mogelijk, vervolgens heb je hem na een week binnen dus belangrijk om voor die tijd ook alle bescherming te kopen voor je nieuwe parel. Shop daarom een iPhone SE 2022 hoesje en iPhone SE 2022 screenprotector nu op Phone-Factory.nl, zodat je de bescherming direct kan bevestigen en jouw nieuwe iPhone SE 2022 niks kan overkomen. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden