Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 13 juni 2022

Batterij iPhone snel leeg? 10 bewezen oplossingen

Gaat de batterij van jouw iPhone niet zo lang meer mee? Ben je constant aan het zoeken naar een stopcontact of je powerbank? Lees snel onze blog om je iPhone accu minder snel leeg te laten gaan.

Waarom gaat mijn iPhone batterij snel leeg?

Als je merkt dat jouw iPhone batterij niet lang mee gaat, en je weet niet zeker waar dit door komt, volg dan onze lijst van 10 bewezen oplossingen. Als je onze tips volgt gaat de accuduur van je iPhone significant langer mee.

iPhone batterij gaat snel leeg na update

Het kan zijn dat je iPhone batterij minder lang meegaat na een update, vooral als je iPhone al wat ouder is. Dit komt omdat de nieuwe updates meer vragen van de telefoon. Heb jij net geupgrade naar iOS 13, iOS 14, of iOS 15 en gaat je accu ineens sneller leeg? Lees dan snel onze tips om de batterijduur van je iPhone te verbeteren. Kijk vooral naar oplossing nummer 3 als je net een iOS update gehad hebt. 
 

10 bewezen oplossingen voor een betere iPhone batterijduur

Volg onze tips om de batterijduur van je iPhone te verbeteren. Van kleine oplossingen die je niet eens merkt, tot grote stappen met veel impact op de batterijduur van jouw iPhone.

1. Check je batterijgebruik

Het zou zomaar kunnen zijn dat een app op je telefoon ongezien heel veel stroom verbruikt. Je kunt dit eenvoudig controleren in de instelling van je iPhone.

- Ga naar de Instellingen-app
- Ga naar ‘Batterij’
- Kijk onder het kopje ‘Batterijgebruik per app’

Hier kun je per app zien hoeveel batterijgebruik er plaatsvindt. Staat hier een app tussen die veel ongewenst batterij verbruikt? Dan kun je er wellicht voor kiezen om deze te verwijderen.  

iPhone batterij snel leeg? Bekijk batterijverbruik per app

2. Laat apps die je vaak gebruikt open staan

Het klinkt misschien gek, maar het is verstandig om apps die je constant gebruikt niet af te sluiten. In de achtergrond draaien deze apps meestal energiezuinig. Constant de app afsluiten en weer opstarten kost meer batterijverbruik dan hem simpelweg in de achtergrond te laten draaien.

3. Update je apps

Soms kunnen verouderde apps ervoor zorgen dat je iPhone batterij snel leeg gaat. Apps worden constant geupdate, ook voor nieuwe besturingssystemen. Heb jij net een nieuwe iOS update gehad en loopt je batterij snel leeg? De app-developers hebben waarschijnlijk een nieuwe update voor de app uitgebracht die beter werkt met de nieuwe iOS.

Om je apps te updaten ga je naar de App Store, druk up ‘Updates’ en dan ‘Werk alle bij'. 

4. Zet je locatie-functie uit

De locatie functie van je iPhone probeert constant jouw locatie te bepalen via GPS en telefoonsignalen. Deze informatie wordt dan ook doorgegeven aan al je apps die hier gebruik van maken. Dit kost allebei veel stroom. Als je je locatie functie niet gebruikt, kun je deze uitzetten om je batterij te sparen.

iPhone batterij snel leeg? Zet locatie uit

5. Zet 'Luister naar 'Hé, Siri'' uit

Deze functie lijkt misschien onschuldig, maar hierdoor luistert je iPhone de hele dag naar wat je zegt. Nadat jij ‘Hé Siri’ zegt moet de telefoon namelijk direct in actie komen. Wanneer je Siri niet veel gebruikt zal het veel batterijduur schelen om deze functie uit te zetten. 

Om Siri uit te zetten ga je naar Instellingen, Siri en zoeken.

iPhone batterij snel leeg? Zet Siri uit

6. Schakel je telefoon sneller in slaapstand

Het lijkt misschien een kleine verandering, maar het helpt echt. Door je iPhone sneller in slaapstand te brengen bespaar je simpel energie. Breng het automatische slot terug tot de minimale tijd die je acceptabel vind. 

Om je iPhone sneller in slaapstand te brengen ga je naar Instelling, Scherm en helderheid, Automatisch slot.

iPhone batterij snel leeg? Stel automatisch slot in

7. Zet je schermhelderheid lager

Je kunt eenvoudig je iPhone batterij besparen door de helderheid van je display lager te zetten. Ook kun je de automatische helderheid uitzetten zodat je altijd zelf de helderheid laag kan houden. 

De donkere weergavemodus kan ook helpen, doordat er minder licht nodig is om je display met donkere kleuren te draaien. 

Je vindt deze opties in Instellingen, Weergave.

iPhone batterij snel leeg? Helderheid & Donkere modus

8. Zet je Wi-Fi uit als je het niet gebruikt

Door de Wi-Fi uit te zetten wanneer je je iPhone niet gebruikt, kun je veel batterijduur besparen. Natuurlijk mis je dan wel je berichtjes tot je de Wi-Fi weer aan zet. 

Ook is het handig om te weten dat Wi-Fi minder batterij verbruikt dan je mobiele netwerk. Gebruik wanneer mogelijk dus je Wi-Fi netwerk in plaats van 4G of 5G om je batterij te besparen.

iPhone batterij snel leeg? Zet Wi-Fi uit

9. Bluetooth en AirDrop uitschakelen

Bluetooth en Airdrop verbruiken niet zo heel veel stroom, maar wanneer je het niet gebruikt is het toch handig om deze uit te schakelen. Deze functies zullen namelijk altijd wat batterijduur opeten, zonde als je dit niet gebruikt. Zet deze functies alleen aan wanneer je het nodig hebt.

Via het bedieningspaneel kun je eenvoudig Bluetooth uitschakelen. AirDrop zet je uit in de Algemene instellingen.

iPhone batterij snel leeg? Zet Bluetooth uit

10. Schakel Vliegtuigmodus in

Gaat je iPhone batterij erg snel leeg? Dan is de Vliegtuigmodus een hele handige oplossing. Dit zet met één knop allerlei functies uit en aan. Door vliegtuigmodus aan te zetten terwijl je de telefoon niet gebruikt, bespaar je veel batterijduur. Je kunt met vliegtuigmodus geen internet gebruiken, smsjes ontvangen of versturen, en ook niet bellen of gebelt worden. 

Je kunt vliegtuigmodus eenvoudig inschakelen in het bedieningspaneel.

iPhone batterij snel leeg? Vliegtuigmodus aan

Blijft je batterij snel leeglopen? 

Blijft ondanks alle tips je batterij van je iPhone snel leeglopen? Dan is het een optie om de batterij te vervangen. Soms is een batterij zo verouderd dat het tijd is voor een nieuwe. Je kunt je iPhone batterij laten vervangen door Apple

Hoe ga ik het beste om met mijn batterij?

Het is beter voor je batterij om altijd rond de 50% capaciteit te zitten. Je kunt gedurende de dag kort opladen om rond het midden te blijven. Je batterij slijt meer wanneer je altijd tot 100% oplaadt, en tot 0% gebruikt. Je batterij ‘s-nachts opladen, wat ervoor zorgt dat je telefoon een groot deel van de nacht op 100% zit, is erg slecht voor je batterijconditie.

Vermijd extreme kou en extreme hitte

Koude of hete weersomstandigheden kunnen de batterij aantasten. Apple adviseert dat je je iPhone alleen gebruikt tussen de 0 en 35 graden Celsius. Extreme weersomstandigheden kunnen zelfs blijvende schade toebrengen aan je batterij. Vermijd dit dus altijd.

Conclusie

  • Zet functies uit die je nauwelijks gebruikt, zoals locatie, bluetooth, en AirDrop
  • Verwijder of vermijd apps die veel batterij vreten.
  • Laat apps die je vaak gebruikt open staan. 
  • Zet je schermhelderheid lager of in donkere modus. 
  • Ga altijd goed met je batterij om om slijtage te voorkomen. Laad kort op en blijf rond de 50% zitten. 

Met deze oplossingen hopen wij dat jouw iPhone batterij minder snel leeg gaat. Heb je zelf nog een goeie tip? Laat het ons weten in de reacties onder deze blog. 

Hoe lang je ook met je batterij doet, je zult hem altijd een keer moeten opladen. Kijk snel bij onze iPhone accessoires voor de beste opladers en docking stations. Ook hebben wij een ruim assortiment iPhone hoesjes en iPhone screenprotectors. Altijd gratis verzonden

Meest gestelde vragen

Hoe lang gaat een Apple batterij mee?

Na twee jaar intensief gebruik zul je de slijtage gaan merken aan je batterij. Hoe erg deze slijtage is ligt er aan hoe je omgaat met de batterij. 

Wat is een goede Batterijconditie voor mijn iPhone?

Een batterijcapaciteit boven de 80% wordt door Apple gezien als optimale conditie. Is je batterijconditie significant lager? Dan is het wellicht tijd voor een reparatie. 

Hoeveel kost het om een iPhone batterij te vervangen?

Je kunt jouw iPhone batterij laten vervangen door Apple. Binnen de garantie van AppleCare+ kan dit gratis, buiten deze garantie kost dit 75 euro plus 12,10 euro verzendkosten. 

Hoe kun je je telefoon sneller maken? 

Je kunt eenvoudig je telefoon sneller maken door apps uit te schakelen, meer opslagruimte vrij te maken, en apps te updaten.

Wat is een goede batterij capaciteit mAh?

Hoe meer mAh, hoe beter. Wel verschilt het per telefoon hoe efficiënt de telefoon energie gebruikt. Welke functies je gebruikt, en hoe intensief je je telefoon gebruikt maakt ook een groot verschil in batterijduur. 

Waarom is mijn iPad batterij snel leeg?

Zet zoveel mogelijk functies uit, zoals locatie, of Wi-Fi wanneer je het niet gebruikt. Sluit apps die je niet vaak gebruikt, en laat apps die je vaker gebruikt open staan.

Waarom is mijn Apple Watch batterij snel leeg?

Zet zoveel mogelijk functies uit, zoals locatie, of Wi-Fi wanneer je het niet gebruikt. Sluit apps die je niet vaak gebruikt, en laat apps die je vaker gebruikt open staan.

Waarom is mijn MacBook Pro batterij snel leeg?

Een eenvoudige manier om minder batterij te gebruiken is door de helderheid van het scherm lager te zetten. Ook kun je de verlichting in je toetsenbord uitzetten om je batterijduur te verlengen. 

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »