Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Estelle, 31 maart 2021

Alles wat je moet weten over de Galaxy A72

Hoe groot is de Samsung Galaxy A72?

Een smartphone is gemiddeld 150 mm lang en 70 mm breed. De A72 (€449,-) is een uitschieter, want het toestel is 165 mm lang en 77,4 mm breed. De nieuwe Samsungparel weegt 203 gram en heeft een 6,7 inch Amoled-scherm dat Super Smooth Scrolling mogelijk maakt. Dit beeldscherm zorgt ervoor dat de kleuren van het beeld afspatten, animaties soepel verlopen, verversen ook een stuk sneller gaat dan een toestel met een 60 Hz scherm én is ook nog eens energiezuiniger.

Het toestel is in vier kleuren te verkrijgen namelijk in het zwart, wit, violet en blauw. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy A72 een hoge 800 nits helderheid die het scherm goed afleesbaar maakt in alle lichtomstandigheden. Ook heeft het toestel de functie Eye Comfort Shield dat blauwlicht weg filtert, dit is het type licht waarvan je ogen vermoeit raakt en je ’s nachts wakker houdt. Hij heeft een werkgeheugen van 6G en een opslaggeheugen van 128 GB, dus je kan genoeg documenten, foto’s, video’s, etc. opslaan op het toestel.

Is de Samsung Galaxy A72 waterdicht?

Het antwoord op deze vraag is nee. Maar de A72 is wel waterbestendig door de IP-rating van 67. Je Samsung Galaxy A72 is hiermee tot 1 meter diep maximaal een half uur waterbestendig. Krijg je plotseling een stortregenbui over je heen of valt die per ongeluk in de wasbak tijdens het tanden poetsen? No worries, dat kan de A72 aan!

Met een IP-rating van 67 hoef je dus niet bang te zijn voor vocht in je toestel, maar je toestel kan niet tegen zout water, shampoo en chloorwater. Het zout water hoopt namelijk op in verschillende poorten van je toestel én dat wil je voorkomen natuurlijk! En o ja als je barsten hebt in je scherm is jouw toestel niet volledig waterbestendig meer. Barsten voorkom je natuurlijk met een screenprotector en een telefoonhoesje. Is jouw smartphone in aanraking geraakt met water en wil je hem opladen? Laat hem dan eerst goed opdrogen. Als die goed is opgedroogd, kan je hem in de oplader doen. Hierdoor voorkom je kortsluiting.

Kan je de Samsung Galaxy A72 draadloos opladen?

De gehele A-serie ondersteunt draadloos opladen helaas niet. Via een omweg kan je natuurlijk elke telefoon draadloos opladen, zoals met een oplaadsticker die je bevestigt op de achterzijde van je telefoon. Laad je in de avond jouw telefoon altijd op met de oplader? Dan moet je eerst de sticker verwijderen, zodat de oplaadpoort weer vrij is. Lijkt ons niet zo heel handig om dit elke avond te moeten doen, want de sticker gaat hierdoor ook minder plakken. 

Ontvang je een oplader in de doos die snelladen ondersteunt?

De Samsung Galaxy A72 heeft door zijn grotere formaat ook een grote accu die twee dagen meegaat zonder op te laden. Voor deze grote accu heb je ook een goede oplader nodig en die ontvang je bij de aankoop. Je ontvangt in de doos een 25 Watt snellader die alles uit jouw telefoon haalt en ervoor zorgt dat je hem snel weer kan gebruiken.

Wat voor soort camera heeft de Samsung Galaxy A72?

De A72 heeft vier verschillende soorten camera’s op zijn achterzijde, namelijk een hoofdcamera, een groothoekcamera, een macrocamera en een dieptecamera. Hij beschikt over een 3x optische zoom, waarbij de kwaliteit niet wordt vermindert. De foto’s en video’s zijn scherp en stabiel door de OIS. Daarnaast biedt dit toestel ook nog de optie om video's om te zetten naar foto's en je kan zelfs in nachtmodus foto's maken, waarop alle details goed te zien zijn ook al is het donker. 

Dit zijn de meest voorkomende vragen die wij tegen komen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons dan weten!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden