Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Estelle, 22 maart 2021

Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy A52

Hoe groot is de Samsung Galaxy A52?
Een telefoon is gemiddeld 150 mm lang en 70 mm breed, maar daarentegen is de A52 159,9 mm lang en 75,1 mm breed. Het is dus een relatief groot toestel, maar eigenlijk verschillen de afmetingen niet veel met zijn voorganger de A51. De nieuwe Samsungparel weegt 189 gram en heeft een Amoled-scherm die zorgt dat de kleuren van het beeldscherm afspatten. Dit scherm is ook nog eens energiezuiniger dan een lcd-display, voordelig!

Is de Samsung Galaxy A52 waterdicht?
Waterdicht dat is de A52 niet, maar wel waterbestendig. Het nieuwe toestel is gecertificeerd met een IP-rating van 67, dit houdt in dat jouw telefoon tot 1 meter diepte maximaal 30 minuten waterbestendig is. Krijg je een flinke regenbui over je heen of valt die per ongeluk in de wasbak? Geen probleem, dat kan de Samsung Galaxy A52 aan!

Het voordeel van de IP-rating van 67 is dat je niet bang hoeft te zijn voor vocht in je toestel. Wel is het belangrijk om te weten dat je smartphone niet tegen zout water, shampoo en chloorwater kan. Het zout water kan met het opdrogen ervan ophopen in verschillende poorten van je toestel én dat moeten we niet hebben! Daarnaast klinkt het vast logisch maar toch willen we het voor de zekerheid tegen je vertellen dat wanneer je telefoon barsten heeft, hij niet meer volledig waterbestendig is. Is jouw telefoon in aanraking geweest met water? Laad hem dan eerst drogen, voordat je hem in de oplader doet om kortsluiting te voorkomen!

Kan je de Samsung Galaxy A52 draadloos opladen?
Misschien had je het wel al verwacht, omdat alle toestellen van de A-serie dit niet ondersteunen. Maar ook de Samsung Galaxy A52 kan je niet draadloos opladen. Dit is dan ook helaas een minpuntje van dit toestel. Via een omweg is het wel mogelijk, maar dan moet je telkens de oplaadsticker verwijderen van je toestel om de telefoon normaal te kunnen opladen. Lijkt ons niet handig, maar dit is voor iedereen waarschijnlijk anders.

Krijg je een oplader in de doos en kan je daarmee snel opladen (Fast Charging)?
Bij duurdere toestellen van de Samsung, zoals de Samsung Galaxy S21 krijg je geen oplader in de doos bij aankoop. Maar gelukkig krijg je bij de A52 dit wel! Let wel op dat dit een 15 Watt snellader is. De Samsung Galaxy A52 kan snelladen tot 25 Watt. Hierdoor ben je zoals Samsung heeft uitgesprokken binnen een half uur op de 50%. Wil je dit eruit halen? Logisch! Maar dan is het wel nodig om zelf een 25 Watt oplader te kopen.

Hoe kan ik een screenshot maken met de Samsung Galaxy A52?
Easy! Druk de power button tegelijkertijd in met de - volumeknop. Je ziet vervolgens een flits op je beeldscherm en tada er is dus een screenshot gemaakt! Ga naar je fotogalerij en druk op ‘schermafbeeldingen’ en daar vind je de door jou gemaakte screenshots.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de Samsung Galaxy A52 en de A72?
Op 17 maart is er niet één, maar twee Samsung modellen onthuld. Ook de A72 is vanaf nu te koop . Daarom vraag je je misschien af welke je nou moet kopen? De Samsung Galaxy 52 of de A72? Daarom is het misschien fijn om even te weten wat de verschillen zijn tussen deze twee toestellen.

Verschillen

  • De A52 4G kost (€349,00), A52 5G kost (€429,00) en de A72 kost (€449,00)
  • De A52 is een relatief groot toestel, maar de A72 is nog groter. Het aantal inch van het A72 scherm (6,7) is groter dan die van de A52 (6,5). Hierdoor heeft de A72 dan ook een grotere batterijcapaciteit dan de A52.
  • A52 5G heeft weer een betere processor dan de A72 en de A52 4G. Tussen deze twee varianten zitten geen verschillen in processors.
  • Beide toestellen beschikken over vier camera’s, maar één camera verschilt met elkaar. De Samsung Galaxy A52 4G, A52 5G en de A72 hebben alle drie een hoofdcamera, een utragroothoeklens en een macrolens. Daarentegen heeft de A52 ook nog eens een dieptesensor camera. Met deze camera kan je foto’s maken, waarbij de achtergrond vervaagd is. De A72 heeft dit weer niet, maar die heeft weer een telelens-camera met drie 3 optische zoom. Je kan dus inzoomen zonder dat de kwaliteit vermindert van de foto.

Overeenkomsten

  • Zelfde Android versie
  • Micro-sd kaart slot
  • Je kan bedrade oordopjes aansluiten door de 3.5 mm jack
  • Vingerafdrukscanner
  • USB-C poort
  • Bluetooth
  • Even snel laden ze op
  • Zelfde speakers

Kortom, de grootste verschillen zitten hem dus in de grootte van de telefoon, de camerafuncties, 5G ondersteuning en de prijs. Ben je op zoek naar een smartphone die lekker groot is en de mogelijkheid geeft om in te zoomen zonder dat de kwaliteit vermindert? Kies dan voor de A72! Ben jij niet zo van de foto’s of zoom je nauwelijks in tijdens het maken van een foto? Ga dan voor de A52. Je bent hiermee namelijk goedkoper uit en je hebt een prima toestel in je handen! Met welk toestel ga jij jezelf verwennen?

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden