Alles over de Apple AirPods 3
Hieronder zullen we dieper ingaan op alle specificaties, functies en andere informatie over de Airpods 3. Ook benieuwd naar de oudere modellen? Lees dan ons blog over de verschillen tussen Airpods 2 en Airpods Pro.
Design Airpods 3
Als je de AirPods Pro vergelijkt met de nieuwe AirPods 2021 (€199,-), dan zie je eigenlijk vrij snel de overeenkomsten. Zo hebben ze bijna dezelfde vorm, zijn de stokjes even lang en is de kop bijna even rond. Toch zijn ze ook wel verschillend van elkaar, want het plastic oordopje van de AirPods Pro is bij de nieuwste AirPods verdwenen. Als je de AirPods Pro en AirPods 3 met de eerste versie vergelijken, dus de AirPods 1/2 zie je een dag-en-nacht verschil. Toch zijn veel mensen fan van de oudste AirPods, omdat deze oordopjes geen druk uitoefenen op de oren maar toch hebben sommigen weer het idee dat ze elk moment uit de oren kunnen vallen. De AirPods Pro is niet een favoriet voor mensen die snel druk voelen op hun oren, omdat de oordopjes een plastic dopje bevatten waarmee je hem goed kan bevestigen in de oren. Bij de AirPods 3 is dit plastic dopje er niet meer, waardoor het draagcomfort wel weer verbeterd is en je niet het idee hebt dat je ze elk moment kunt verliezen.
Het is dus eigenlijk een kwestie van proberen in de winkel, voordat je een paar aanschaft. Iedereen heeft namelijk een andere vorm van oren, dus de één zweert bij de AirPods Pro terwijl een ander juist de oordopjes vreselijk vinden door de druk die je voelt op de oren. Apple geeft aan dat de AirPods 3 een universeel pasvorm heeft, maar toch zijn wij van mening dat het per persoon blijft verschillen of de muziekoortjes lekker zitten of niet.
Kort samengevat:
- Nieuw ontwerp vergeleken de AirPods Pro
- Geen rubberen oordopjes
- Universele pasvorm
- Kortere stokjes met druksensor
- Verkrijgbaar in het wit
Audio
We kunnen zeker zeggen dat het geluid beter klinkt bij de AirPods 3, dan bij zijn voorgangers. De muziek klinkt een stuk voller door de geluidversterkers die een groot dynamisch bereik hebben en ook de high-excursion speakerdrivers. Zo hoor je dus ook bepaalde details, die je met de AirPods 1/2 en Pro bijvoorbeeld niet zou horen. Jouw favoriete songs komen dus helemaal tot leven met de nieuwste AirPods. Daarnaast beschikken de AirPods 3 over adaptieve EQ, dit houdt in dat ze voorzien zijn van microfoons aan de binnenkant die controleren hoe het geluid in je oren naar binnenkomt. Deze microfoons passen de muziek helemaal aan in jouw oren en dit is dan ook één van de belangrijkste redenen om AirPods 3 aan te schaffen.
Toch ontbreekt er wel de ruisonderdrukking bij de AirPods 3. Is dit erg? Vele mensen vinden van niet, want het is eigenlijk ook geen vereiste. Het design van de nieuwste Apple oordopjes zorgt er eigenlijk al voor dat het omgevingsgeluid minder aanwezig is, maar de actieve ruisonderdrukking kan niet vervangen worden. Ben je aan het sporten bijvoorbeeld in de sportschool, dan zullen de AirPods 3 er niet helemaal voor zorgen dat je oren worden afgesloten voor de muziek die in de sportschool wordt gedraaid. Het is toch een minder fijn idee als je helemaal afgesloten wordt voor de buitenomgeving.
Kort samengevat:
- Verbeterde audio dan voorgangers, dankzij de nieuwe speakerdriver en versterker
- Adaptieve EQ
- Dynamische hoofdtracking en ruimtelijke audio
Hoe zit het met de batterij van de Airpods 3?
Ook is de batterij een stuk verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Eigenlijk kwamen er maar weinig klachten over de batterijduur van AirPods, maar je hebt door de verbeterde batterij meer tijd om naar je favoriete liedjes te luisteren. Apple heeft namelijk bij de AirPods 3 ervoor gezorgd dat de batterij is verplaatst naar de kop. Ze hebben een batterijduur van 6 uur bij een normaal gebruik, maar zet je de ruimtelijke audio aan dan kan je zo'n 5 uur luisteren naar muziek.
Daarnaast is bij het spraakgedeelte ook de batterij verbeterd. Je kan namelijk 3 tot 4 uur lang Facetimen of vergaderen via Team Meeting of Zoom. Ten opzichte van zijn voorganger kan je dit een uur langer doen en dat is toch wel fijn idee nu de maatregel weer is dat je zoveel mogelijk moet thuiswerken. De batterij is dus zeker anders dan die van de voorgangers en is er alleen maar positief op vooruit gegaan.
Kort samengevat:
- Bij normaal gebruik kun je 6 uur luisteren naar muziek en bij de functie ruimtelijke audio kun je 5 uur luisteren
- Je kunt 4 uur lang videobellen
- Accuduur is verbeterd
- Totale luistertijd meer dan 30 uur
Opladen
Natuurlijk zitten de nieuwste AirPods weer in een witte oplaadcase net als de voorgangers. De oplaadcase heeft wel een bredere vorm doordat de stokjes wat korter zijn, waardoor de oplaadcase meer op die van de AirPods Pro lijkt. Daarnaast beschikt de oplaadcase over een MagSafe, waardoor je de AirPods magnetisch kunt opladen via een MagSafe-lader. Naast de MagSafe krijg je er ook een usb-c Lightning-kabel oplader bij dit keer, zodat je de oplaadcase ten alle tijden kunt opladen met een kabel. Door de usb-c ondersteunt de Airpods 3 ook snelladen, want stop je hem vijf minuten in de oplader dan kan je weer een uur luisteren naar je favoriete songs. Er is dus altijd een manier om jouw case op te laden, namelijk draadloos door de MagSafe of met de oplaadkabel (hoe ideaal!).
Kort samengevat:
- Ondersteunt snelladen: wanneer je AirPods vijf minuten oplaadt, kun je weer een uur luisteren naar je favoriete hits
- Je krijgt er een usb-c Lightning-kabel oplader bij
- Je kan de case ook via de MagSafe opladen
Functies Airpods 3
De AirPods 3 hebben dezelfde H1-chip als de AirPods uit 2019. Rondom de chip zijn ze dus nog niet toe aan een nieuwe generatie. Dit zorgt er wel voor dat wij het idee hebben dat er meerdere nieuwere functies gaan komen zonder dat de chip veranderd hoeft te worden. De H1-chip zorgt ervoor dat je case wordt verbonden aan je telefoon of laptop, je automatisch kunt wisselen tussen apparaten en biedt ook ondersteuning voor Siri. Over de functie automatisch wisselen zijn we nog niet heel erg tevreden over, want de AirPods maken automatisch verbinding met het apparaat waar muziek op afgespeeld worden. Een voorbeeld bijvoorbeeld, je bent muziek aan het luisteren op je laptop en je wordt gebeld op je smartphone dan horen je AirPods automatisch te wisselen naar je smartphone. In de praktijk is dit niet altijd het geval, tevens kun je ook wisselen met de Apple TV.
Ook werkt de Zoek Mijn AirPods functie veel beter en kun je het vergelijken met de manier hoe je spullen kunt vinden met de AirTag. Je krijgt een blauwe cirkel te zien die aangeeft hoe dicht je in de buurt bent van je AirPods, dus hoe blauwer je scherm hoe dichter je bent bij je AirPods. Voor de app heb je Bluetooth nodig, maar we merken dat het niet altijd even goed werkt. Het signaal kan nog wel eens wisselen, waardoor de locatie niet altijd nauwkeurig wordt aangegeven. Helaas zit er geen U1-chip in de nieuwe AirPods, dit is de chip die ook in de AirTag zit. Hiermee kun je de locatie nog nauwkeuriger zien en dat is toch een gemiste kans, dat de nieuwste AirPods parels hierover niet beschikken.
De AirPods 2021 moet je anders bedienen dan zijn voorgangers door de druksensor. In plaats van dat je moet dubbel tikken op de kop van het oordopje, moet je nu drukken in het stokje om naar het volgende nummer te gaan of de muziek op stil te zetten. Toch is de druksensor ook niet altijd handig, want ben je aan het hardlopen of wandelen is het mogelijk dat het oortje dan uit je oren valt of niet meer lekker zit. Tikken is dan toch wat makkelijker vinden wij. Maar hoe werkt dat drukken dan?
1 keer drukken = pauzeren en afspelen
2 keer drukken = volgende nummer
3 keer drukken = vorige nummer
Ook zijn de AirPods 3 zweet- en spatwaterbestendig door de IPX4-classificatie, zowel de oordopjes en oplaadcase. Een flinke regenbui en zweetdruppels is dus geen probleem voor de nieuwste AirPods. Je kan ze niet onderdompelen in water, maar ja wie zwemt het er met muziekoortjes. Wij kennen niemand die dit doet haha. Dat de oortjes zweetbestendig zijn is natuurlijk zeker een pluspunt, want je kan ermee sporten en als het regent hoef je je niet druk te maken dat ze kapot gaan want ook dat overleven de oortjes.
Kortom...
De AirPods 2021 is ten opzichte van zijn voorgangers zeker erop vooruit gegaan. Je favoriete liedjes klinken veel voller en levendiger en je hoort zelfs details, die je normaal niet zou horen met andere oordopjes. De EQ zorgt ervoor dat de muziek goed klinkt bij iedereen, ondanks de verschillende vormen van oren. Maar ondanks dat is het goed om eerste de oortjes te proberen in de winkel, voordat je ze gaat bestellen. Wij vinden dat het lekker zitten van oortjes per persoon verschilt. In ieder geval zullen de oordopjes niet een drukkend gevoel geven, omdat het rubberen dopje verdwenen is bij de nieuwste Apple muziekparels.
Bescherming voor je Airpods 3
Heb je de nieuwste Airpods inmiddels aangeschaft? Bescherm deze dan goed en hou hem altijd bij je met één van onze Airpods 3 hoesjes. Altijd inclusief gratis verzending en snelle levering!