Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 3 augustus 2023

Welke iPhone heeft Dual Sim?

Alle iPhones vanaf de iPhone XR hebben Dual Sim. Dit geldt voor de iPhone 14, 13, 12, 11 en XS Max. Het is hierbij ook belangrijk dat je iPhone moet werken op iOS 12.1 of hoger. Daarnaast heb je twee nano-simkaarten nodig om je iPhone met Dual Sim te gebruiken.

Alle iPhones met Dual Sim

Dual Sim kan dus bij veel nieuwe iPhones gebruikt worden. Hieronder vind je een overzicht van alle modellen die deze functie aanbieden.

 

iPhones met één fysieke simkaart en één eSIM

iPhones met twee eSIM’s

-          iPhone XR

-          iPhone SE (3e generatie)

-          iPhone XS Max

-          iPhone 13

-          iPhone 11

-          iPhone 14

-          iPhone 12

 

-          iPhone 13

 

-          iPhone 14

 

-          iPhone SE (3e generatie)

 

 

Alle losse varianten van deze modellen hebben ook Dual Sim. Dit geldt bijvoorbeeld voor de iPhone 14 Pro Max en de iPhone 11 Pro.

Wat zijn eSIM’s?

Iedereen weet wat een fysieke simkaart is, maar je kunt bij een iPhone met Dual Sim dus ook een eSIM gebruiken. Wat is dat dan? Het lettertje ‘e’ komt in dit geval uit het Engels en staat voor embedded, wat in het Nederlands ingesloten betekent.

Je raadt dus eigenlijk ook al dat eSIM een ingesloten simkaart betekent. Dit kaartje is eigenlijk een chip die geplaatst is in je iPhone. Je hebt dan niet meer een fysieke simkaart nodig, al kan dit wel als je een iPhone met Dual Sim bezit.

Waarom is een iPhone met Dual Sim handig?

Misschien zie je de voordelen van een extra simkaart niet in, maar toch kan een iPhone met Dual Sim handig zijn. Je kunt bijvoorbeeld het ene nummer voor zakelijk gebruik hanteren. Het andere nummer is dan bedoeld voor de persoonlijke belletjes en sms’en. Zo heb je maar één iPhone nodig voor beide toepassingen.

Dual Sim is ook handig als je op reis gaat. Je kunt dan een lokale simkaart in je iPhone stoppen. Zo hoef je geen fikse kosten te betalen voor roaming. Overigens geldt dit eigenlijk alleen als je buiten de Europese Unie reist. Binnen de EU brengen de meeste Nederlandse providers namelijk geen extra kosten in rekening.

Hoe gebruik je Dual Sim op Apple iPhone?

Hoe gebruik je Dual Sim op je iPhone?

Als je gebruik wilt maken van Dual Sim op je iPhone dan moet je het onderstaande stappenplan doorlopen:

  • Tik op je iPhone op Instellingen. Druk hier op “Mobiel netwerk”. Check hier of je twee lijnen of meer hebt, dit controleer je onder “Simkaarten”. Je kunt eventueel ook nog een lijn toevoegen.
  • Wil je twee lijnen inschakelen? Je moet dan eerst op de ene lijn tikken. Druk dan op “Schakel deze lijn in”. Je kunt dan ook direct de instellingen aanpassen, maar dat is niet per se nodig.
  • De kans is groot dat je de standaardlijn voor mobiele data wilt kiezen. Dit doe je door op “Mobiele data” te drukken en dan op een lijn te tikken. Sta dan ook schakelen tussen mobiele data toe. Hiermee gebruik je een van beide lijnen. De iPhone bepaalt zelf welke de beste optie is, dit hangt af van de beschikbaarheid en dekking.
  • Het is overigens ook mogelijk om de standaardlijn voor telefonie te gebruiken. Hiervoor moet je op “Standaardtelefoonlijn” tikken en dan ook nog op de lijn die je voorkeur heeft.

Hoe moet je je simkaart in je iPhone plaatsen?

Als je Dual Sim wilt gebruiken op je iPhone is de kans groot dat je naast een eSIM ook nog een fysieke simkaart wilt gebruiken. Je moet dit kaartje dan wel in je telefoon plaatsen.

Je doet dit door de simkaartlade te openen. Gebruik hiervoor de simkaartverwijdertool of een paperclip. Doe dit wel enigszins voorzichtig, je wilt je mobiel immers niet beschadigen. Je kunt de simkaart dan in de bodem van deze lade installeren.

Vervolgens moet je de simkaartlade weer in je iPhone plaatsen, wat je doet door de lade simpelweg in je telefoon te duwen. Doe dit opnieuw voorzichtig. Het is goed om te weten dat de lade maar op één manier in de iPhone past, houd hier dus rekening mee.

Welke iPhone heeft Dual Sim - Veelgestelde vragen

Heeft iPhone 14 een Dual Sim?

Ja, het is mogelijk om Dual Sim te gebruiken op de iPhone 14. Dit kun je doen met twee eSIM’s, maar ook met één eSIM en één fysieke simkaart.

Heeft de iPhone 13 Pro een Dual Sim?

Er zijn veel iPhones die tegenwoordig Dual Sim als optie hebben. De iPhone 13 Pro is hier een voorbeeld van. Je kunt hier dus een eSIM en een simkaart of twee eSIM’s op gebruiken.

Welke telefoon heeft Dual Sim?

Tegenwoordig hebben veel telefoons Dual Sim. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle iPhones na de iPhone XR. Ook veel nieuwere Samsung Galaxy telefoons beschikken over deze functie, net als bijvoorbeeld de Google Pixel 7.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties, klik dan op 'Accepteren' om hiermee akkoord te gaan. ✓ Accepteren Wil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »